[]

Özel işyerinde rapora rağmen maaşın kesilmesi

Bu durumda ne gibi bir yasal hakkım var? Ne yapılabilir? 3 günden az olduğunda işyerinin ödemesi gereken hastalık iznini işyeri karşılamıyormuş.




 
sgk suistimale mahal bırakılmaması adına zaten 5 gün rapor alsanız da 2 gününü keserek ödeme yapıyor. 3 günün altındaki raporlar için eğer çalıştığınız yerle sözleşmede bununla ilgili alabileceğinizi belirten bir madde yer almıyorsa ödeme zorunluluğu yok.

dediğim gibi 10 günlük bir istirahat raporunun parasını sgk'dan alıyorsanız bunun 2 gününü direkt keserek ödeme yapıyor.
  • uuth  (13.05.15 13:04:13) 
benim bildiğim iki gün. iki güne kadar işyeri iki günden sonrasına sgk bakıyor.

sigortanıda yatırmıyorlar. oda insiyatif.

işyeri insiyatifi diyorlar bazı yerde bilemedimki şimdi.

yetkili bi abimiz gelip anlatsa bizde bilgilensek.


vermeme lükslerinin sebebi suistimalle alakalı olduğu söyleniyor.
yani eğer yasada vermelisin kardeşim diye bişey varsa çıkartıp masaya vurmak lazım.
  • protrek  (13.05.15 13:04:50) 
Yasal olarak ödememe hakları var. Amaç raporun suistimal edilmesini engellemek.


  • kuzey li  (13.05.15 13:11:23) 
burada benim anladığım şekilde bir suistimalden mi bahsediliyor? çalışan kişinin işe gelebilecek durumda olmasına rağmen rapor alması anlamında mı? buradaki tutarsızlık bir tek beni mi rahatsız ediyor? o zaman neden doktordan rapor almamız gerekiyor ki, zaten muhattap yerine koyup, verdiği belge tam anlamıyla dikkate alınmıyorsa?


  • nilmiye  (13.05.15 13:16:54) 
Söyle düşün kafana göre gelmezsen işten atılırsin. Rapor alırsan maaştan kesinti olur ama ise devam edersin.
Amaç patronu korumak ve ufak tefek hastalıklar için rapor alımıni engellemek.

  • kuzey li  (13.05.15 13:22:34) 
ama bu yaptırımı rapor almış insanlara değil rapor veren doktorlara vermeleri gerekmez mi? gerçekten 2 gün çalışamaz durumda olan insanlar mağdur olmuyor mu bu durumda? çalışanın hakkını kim koruyacak?


  • nilmiye  (13.05.15 13:25:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.