[]

islam dinine gore adem hangi tarihsel donemde yasiyor?

Kac bin yil once? Muhammed ile arasinda 80 jenerasyon var deniliyor. 70 yildan hesaplarsak m.o. 5000 falan cikiyo. Insanlara ait cok daha eski kalintilar falan var. Bilimsel bulgularla nasil bagdastiriliyor dinde bu olay?




 
Oralar biraz karanlık. İnanacaksan mantık arama.


  • bigbadabum  (10.05.15 16:21:57) 
dinde mantık aranmaz


  • sanrey  (10.05.15 16:32:14) 
islama göre insanlar eskiden çooooook uzun yaşarmış nuh 1000 yıl falan yaşamış 70 yıllık hesap tutmuyor o güzden. ama arkadaşların dediği gibi dinde mantık aranmaz,sadece inanılır.


  • kuzey li  (10.05.15 16:37:27 ~ 16:37:41) 
islama göre mi bilmiyorum ama geçenlerde biri adem'in tek bir insan değil, bir topluluk olduğunu söylemişti. yani misal homo sapiensin ilk atası ademler ve havvalar.


  • durme  (10.05.15 16:42:59) 
bağdaştırılamıyor. hikaye edebiyat hep bunlar


  • mistreated  (10.05.15 16:56:14) 
kardeşim bin yol önce olduğu yazsa ne değişecek?
yine gelecekler "orda kastettiği aslında arapçada bün demek, bün de 'bin kere bin' demek" falan gibi açıklama getirecekler :)

  • kamera motor  (10.05.15 17:04:11) 
din ve bilimi bir arada kullanıyorsun ve linç ediliyorsun. yapma!

bildiğim kadarıyla dünyada insanlardan önce cinler yaşıyordu ve cinler saptıktan sonra dünya sıfırdan -oluşturuluyor- başlıyor. yani cinlerin yaptığı bütün mimari yapılar vs. ilk dünya haline -orman, deniz, kara vs- dönüyor. ve daha sonrasında adem ve havva dünyaya gönderiliyor. din boyutuyla baktığımızda böyle. hatta adem bir süre cennette yaşıyor, daha sonra dünyaya gönderiliyor. birde zaman kavramı gün geçtikçe hızlanıyor. daha neler neler aq.
  • cetoxim  (10.05.15 17:25:49) 
kuran'daki ve hadislerdeki zaman hesapları çok farklı.

“Âdem'den kıyamete kadar insanlığın ömrü yedi bin senedir.” diye bir hadis var mesela ama bunun farklı bir zaman yorumuyla doğru olabileceği söyleniyor.

www.sorularlaislamiyet.com

bu linkte baya geniş açıklanmış.
  • tescillimarka  (10.05.15 18:32:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.