[]

Bir java developer Almanya'da kaç para kazanmalıdır?

Bir kaç şirketle telefon mülakatı yapacağız, zaten sponsorship filan gerektiği için pek şanslı olamıyorum. Şu "kaç para istiyorsun" sorusuna bu yüzden ne cevap vereceğimi bilmiyorum. Ortalamanın biraz altı bir şey söylemek istiyorum ama 5 yıl deneyimli bir yazılımcı orada ne kadar alır, berlin'de yaşam masrafları ne kadardır bir fikrim yok.

Bilgisi, tavsiyesi olan var mı? Kaç para istiyim?


 
€2680 (net)


  • varg  (08.05.15 16:06:09) 
genelde brut soylenir almanya'da. 5000 euro brut yaklasik 2500 - 2800 euro arasi gibi net yapar (bekar ve cocugu olmayan birisi icin)

berlin'de hayat almanya'nin geri kalanina kiyasla daha ucuzdur.
  • vudin  (08.05.15 17:09:53) 
almanyada maas pazarligi netten yapilmaz, brüt olarak pazarlik yapilir cünkü net maas evlilik durumuna, cocuk durumuna göre degisir ve sirketi ilgilendirmez. Ayrica yillik olarak hesaplanir. Su anda berlinde java ve front-ent developer olarak calisiyorum. Maaslar ispanya, yunanistan ve italyadan göc nedeniyle biraz düstü. maaslar genelde 40.000€ brüt/yil ile 100.000€ brüt/yil arasinda degisiyor. net maas ise yaklasik olarak evliler icin yaklasik 0.7 , bekarlar icin 0.55 ile carpilmasi ile bulunuyor. Pazarlik ise Javanin hangi library/framework bilinmesine, yan teknolojilerin bilinmesine, yabanci dile (bircok durumda ingilizce yeterli, almanca maas yükseltici faktör), ve maalesef milliyete göre degisiyir.(bir cok durumda almanlara, amerikalilara, ingilizlere, fransizlara, ispanyol italyanlara cok daha fazla maas teklif ediyorlar hintli, türk, cinlilere göre)

Berlin almanyanin geri kalanina göre ucuz ve daha yasanilir bir sehir. En büyük gider kira, sehir icinde 2 odali iyi durumdaki evler 1000 eurodan baslarken, biraz durumu kötü olanlar 800, sehir disinda ise bu rakam 500 euro dan basliyor. Sehir disi derken gözde büyütmeye gerek yok, ulasim cok iyi, en uzak mesafe 30-40dk sürer.

Gida giyim konusunda ise istanbuldan pek de farkli degil. Iki kisinin aylik mutfak masrafi beslenme aliskanliklarina göre 200 ile 500 euro arasi olur. Patates türkiyeden ucuz, karpuzun dilimle satilmasinin nedeni pahali olmasi degil ailelerin kücük olmasi nedeniyle o kadar büyük karpuzu kim nasil yiyecek demeleri.

benzin felan alim sartlarina göre ucuz 1.40 euro su anda, araba alim sartina göre ciddi ucuz 2 yasinda golf gibi arabalar 10.000 ile 15.000 euro arasi. sifir olanlari ise 17.000 - 25.000 euro
  • emrahday  (08.05.15 18:09:19 ~ 18:12:07) 
Süpersiniz baylar, teşekkürler.

Emrahday, özellikle sana çok dank shön de benim anlayamadığım bir şey var. Sadece Almanya'da değil her yerde yıllık ücret konuşuluyor. valla ciddi ciddi kıllanmaya başladım, bunlar yıldan yıla mı veriyorlar yoksa maaşları :)
  • teoberk  (08.05.15 22:07:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.