[]

İstanbul'da trafikte bir olay

Aslında bir sorum yok. Biraz dertleşmek için yazıyorum. Bugün oldukça sinirim bozuldu.

Bugün bomonti-dolmabahçe tünelinde, felç trafikte ilerlerken, emniyet şeridinden gidenleri gördüm. Arabam ile emniyet şeridinin ortasında doğru kırdım. Emniyetten giden ilk kişi arkamda durdu tabii. Kornalar, el kolları görmemezlikten geldim. Tam da o sırada tünelden çıktık. Araba yan şeridime geçti. İçinde 30lu yaşlarında kirli sakallı üç iri yarı kodaman var. Biri ağzından tükürükler saçarak bağırıyor: ''Memleketi sen mi kurtarıyon lan!'' Ben önüme baktım, bir şey demedim. Trafik felç olduğu için ilerleyemedim de. Bu adamlardan biri araçtan indi. 'İn lan aşağı' diye bağırarak kapımı açmaya çalıştı. Kapım kilitliydi. Tüm gücüyle camıma yumruk attı. Kıramadı. Bir daha vurdu. Cam yine patlamadı. 'Ulan üçüncüsünde gidecek cam' diye geçirdim içimden. Bir daha vurdu. Yine cam kırılmadı. Adam küfür ederek arabaya geri bindi. Sonra bir daha önüme kırıp, küfürler edip önüme geçtiler. O sıkışıklıkta bir adam, 'İleride polis var. Orada duralım, şikayetçi ol ben şahitlik yapacağım.' dedi. İleride polis falan yoktu. Benim şahidi de göremedim bir daha zaten.

Plakalarını aldım ancak polis gitmek de saçma olacak. Arabada da hasar yok, bende de yok. Plakaları C ile başlıyordu. Normalde 34 ile başlar. C AN 5xx şeklinde. Arkadaşın ismi Can herhalde.

En çok da sinirimi bozan, bu ülkede bu kodamanların lafının geçiyor olması.

Siz de böyle saçmalıklar yaşayıp bu ülkeden nefret ediyor musunuz?

 
sonra niye katil oldun.


  • justinho26  (30.04.15 23:36:40) 
Bireysel değil de toplumsal olarak sorunun köküne inerek halledilebilecek şeyler diye düşünüyorum. Eğitimle, cezayla, ekonomik ve sosyal adaletle, hukukun üstünlüğüyle diye uzar gider. Tek tek uğraşırsan ancak kendini yıpratırsın maalesef.


  • soft  (30.04.15 23:37:35 ~ 23:38:45) 
Ülkenin iq ortalaması 8 falan zaten. Siz kendinizi üzmeyin. İnip üçünü de dövseniz bile elinize bişey geçmez.


  • el comandante  (30.04.15 23:42:16) 
Torpidoda biber gazı taşıyın.çare budur bence.gerçi adamda kesin astım vardır,az evvel cam yumruklarken gelmeyen polis bir anda geliverir.


  • telet abi  (30.04.15 23:46:44) 
Böylelerine yapacağın tek şey, arabaya 3-4 tane iri kıyım adam doldurup, kuralları ihlal edenin oracıkta ebesini göstereceksin. Kendi kanunu kendi yaratacaksın.


  • biz siz onlar bensiz daha mutlular  (30.04.15 23:47:54) 
Bence hakaret, tehdit ve mala zarar verme suclariyla şikayetçi olabilirsin. Bir şey çıkar mi emin değilim. Mobese varsa çekmiştir olayi ve sahide de gerek kalmaz. Hiç bulasmamakla iyi yapmışsın. Bu ülke antisosyallerle psikopat ve sapiklarla dolu. Hakkini ararken canindan oluyor insanlar.


  • betsy  (30.04.15 23:56:39) 
aynı olay sakaryada bir kız arkadaşımın başına geldi. onun ön camına ve kaportaya levyeyle saldırmış hayvanın biri. onun ön cam kırıldı ve kaportada baya hasar oluştu. mahkemede uğraştılar adamla. ikinci ya da üçüncü duruşma olması lazım; şikayetlerini geri çektiler. zararı karşılattılar, hayvanın ağlaya ağlaya özür dilemeleri, yalvarmaları paha biçilemez. geri kalan her şey için mastercard :))

eğer araçta biraz da olsa hasar varsa ve plakayı anımsayabilirsen uğraş bence :)
  • canercuxy  (01.05.15 00:07:21 ~ 00:09:39) 
tehdit suçundan şikayetçi olabilirsin çünkü adamın kastı seni tehdit etmek. hakaret veya mala zarar verme kastı yok, cama vurması tehdit/korkutma maksatlı, amacı camı kırıp araca zarar vermek değil.

ben olsam şikayetçi olurdum ama tabi daha fena musallat olmalarını da göze almak lazım çünkü şikayetçi olunca karşı taraf adını adresini filan öğreniyor. gerçi onlar da belki senin plakanı almıştır.

sinir oldum ben de gerizekalılara. kendilerini adam sanıyorlar korkutup tehdit edince. mallar.
  • whimsical  (01.05.15 01:29:33) 
bu yüzden arabanızda elektroşok cihazı ve teleskopik cop bulundurmanız gerekiyor. ben böyle yapıyorum, trafikte böyle hede hödö yapanın anasını oracıkta skiveriyorum, çok keyifli oluyor.


  • galahad  (01.05.15 08:44:22) 
İki hafta kadar önceydi,saat 16:00 suları Boğaz köprüsünde Avr. yakasından Asya yönüne doğru şeridimde sakin sakin ilerlerken, Mercedes Benz bir jeep, birden süratle üzerime kırdı, bir de camdan "hop hoop hop" diye bağırarak.

Deli gibi sağa kırdım, allahtan sağ taraf müsaitti. Bendeki araba Vosvos, herif çarpsa ya ölürdüm, ya da çok ağır yaralanırdım yani o kadar deli gibi gidiyodu. Neyse ben o şokla kendimi toparlamaya çalışırken, bu sefer önümde zart diye durdu.

Manyak gibi fren yaptım , Arkadakiler filan zaten adamın hareketlerinin farkında olduğu için sanırım, temkinliydiler onlar da durabildi. Herif arabadan indi elinde cep telefonu biriyle kavga ediyo telefonda manyak. Yanından geçerken "manyak mısın öldürüyodun beni dedim. Sus lan or....u diye küfür etti. tekrar bindi arabaya gazladı.

Neyse, ben ilerlerken, aradım 155 i, poise anlattım durumu, plakayı verdim, aracı tarif ettim. Hanfendi hemen anons ettiriyorum, arkadaşlar çevirir onu dedi. Pek ümidim yok, belki görürüm diye ağırdan ağırdan gidiyorum böyle.

Vallaha da çevirdi motosikletli polis bun köprü çıkışında. Slak bi de geri geri polise doğru sürdü arabasını. Korna yaptım böyle geçerken, sırıtarak yüzüne baktım.

Neyse eve geldim, ev Çengelköy'de. Kappıdan girdim. Polis aradı. Hanfendi, şahıs alkollü çıktı, arabanıza bir zarar verdi mi, şikayetçi misiniz? dedi :) Ben de arabada bir şey yok ama herif beni nerdeyse öldürüyodu dedim. Biz gerekeni yapıcaz dedi. Teşekkür ettim. İçimin yağları eridi.

Diyeceğim o ki. Polise ihbar edin. Polis gerekeni yapıyo abi.
  • old possum  (01.05.15 09:13:42) 
Dostlar,

Her birinize en azından düşüncelerinizi yazma çabanız için teşekkür ederim.

Aradan 12 saat geçmişken kimseyi şikayet etmek pek de mantıklı olmayacağı için şikayetçi olmadım. Ancak şöyle bir karara vardım; arabada biber gazı bulunduracağım ve bundan sonra bir olay olursa aynı şekilde soğukkanlılığımı koruyup 155'i arayacağım. Son seçenek [arabanın camı kırılırsa, bana direkt bir fiziksel temas olursa] biber gazı olacak. Teleskop cop da mantıklıymış.

Sağolun tekrardan.
  • buak  (01.05.15 12:41:10) 
biber gazı araçta doğru olmayabiliyor. eğer rüzgarlı hava varsa o gaz aracın içine doluyor. 100 tl' ye aynı anda hem elektroşok, hem cop olan çok güzel aletler var. alın rahat edin valla.


  • galahad  (01.05.15 18:04:17) 
buak sen bilirsin tabi ama adam alenen sana saldırmış, kapıyı açabilse ne yapacaktı sence?


  • cy7  (01.05.15 18:21:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.