[]

hayvanlar insanları gerçekten 'sever mi'?

yani ne bileyim ekmek veriyon su veriyon sonuçta. hayvan belki bizi sadece karnını doyuran varlık olarak görüyo biz de kuyruğunu sallayınca falan kendi kendimize mutlu oluyoz beni çok seviyo diye..




 
köpeğime yemeğini neredeyse hiçbir zaman ben vermedim. önceden babam veriyodu, şimdi de eşim veriyor. ama beni gördüğünde hayvan çıldırıyor, içime girmek istiyor adeta. yapışıyor, garip garip hareketler yapıyor

ne babam için ne eşim için o hareketleri yapmıyor :)
  • la noix  (30.04.15 22:16:32) 
elbette.
tek çeşit sevgi yok ki, arkadaş gibi ya da sahibi gibi görüp sevebilir, arkadaşı gibi.

  • aithra  (30.04.15 22:17:56 ~ 22:18:35) 
Gerçekten sevebilirler.


  • bigbadabum  (30.04.15 22:18:33) 
daha önce hayvanların sessiz dünyası adlı bir kitap okumuştum tübitaktan çıkan.
özet olarak onların hisleri ile bizim hislerimiz arasında güçlü bir benzerlik var olduğunu gözlemleseler de "gerçek" anlamda bizim hissettiğimiz şekilde hislere sahip olup olmadığına dair net bir veri olmadığını anlatmışlardı

  • rakicandir  (30.04.15 22:19:17) 
bir sokak kedisi olarak düşün kendini.

hop sabah biri tekme salladı, git burdan kara kedi, uğursuzluk getirirsin dedi.

sonra ağacın dibine yaşlı bir teyze süt ve mama bıraktı, dört beş kediyle paylaştın.

karşıdan karşıya geçerken, arabanın altında kalıyordun az kalsın, kornayla da uyardı seni o kadar.

bir çocuk geldi 12 yaşlarında, kıçında torpil patlattı, arkadaşlarıyla kahkahalarla eğleniyor.

bir şefkatli tip geliyor sonra, veterinere götürüyor seni, diyor ki, bu kedicik kötü durumda ne yapabiliriz ?

veteriner diyor ki, çok yaşamaz bu, en iyisi uyutalım.

insanlık hakkında ne düşünürsün şimdi ?
  • EasyTiger  (30.04.15 22:20:31) 
hayvanların hisleri çok kuvvetli.
onca kalabalıkta çoğu köpek, kedi direk bana gelir kendini sevdirmeye.
görünce gülümsüyorum çünkü onlara, sevgi dolu bakıyorum. hissediyorlar, seviniyorlar.
  • six packsiz  (30.04.15 22:29:20) 
baska hayvanlari sevebiliyorlarsa, insanlari da sevebilirler bence. disi kopegim var, baska bir arkadasin disi kopegini gordugu zaman hic davranmadigi kadar sevimli davranmaya basliyor, aklini kaciriyor. sanirim cok seviyor cunku baska kopeklere yapmiyor bu kadar sirinlik. bir kac baska arkadasi daha var sevdigi.
yani hisleri oyle bir ve sifir ile anlatilacak bir sey degil. ustelik bu bahsettigim kopekler kisir, ciftlesme icgudusu yok, escinsel de degil.

  • bir varmis bir yokmus  (01.05.15 16:52:44) 
Evet oksitosin seviyelerini ölçerek bu gerçek kanıtlandı, özellikle köpeklerde.


  • neferkitty  (01.05.15 16:54:19) 
Kesinlikle evet. Bu bir yorum değil, bilimsel, sürüyle araştırmadan elde edilen kanıtlarla gerçek. Bir defa köpekler ve insanlar arasındaki diyolog çoooook eskiye gidiyor. Köpekler geçirdikleri evrim sayesinde zaten belirli bir dereceye kadar insanlara alışık olarak doğuyor. Hatta en son okuduğum bir bilim kitabında, bazı yavru köpeklerin odaya bir köpek ve insan girdiğinde insana daha çok ilgi gösterdiğini söylüyor. Ayrıca unutulmamalı ki, köpekler sürü hayvanları. 'sürü' demek insan dilinde aile demek. Köpek beraber yaşadığı insanları sürüden, yani aileden görür. Aç kalsın, yine gitmez "gel beraber yemek bulalım kendimize"ye getirir. Ayrıca bazı köpeklerin sahiplerini 1-2 sene görmedikten sonra tekrar gördüklerinde ne kadar sevindiklerinin videoları falan var. O iki sene içinde hayvan yemek yiyor, yine sevinçten çılgına dönüyor.

Kedi de sever, sadece köpekler kadar insanın anlayacaği şekilde göstermez sevgisini. Deneyimlerime dayanarak her kedinin sevgi gösterme şekli farklı. Benim kedi mesela, benden başka kimsenin yanında uyumuyor. Aynı odada falan uyur, ama yan yana benden ve evdeki köpekten başka kimseye değerek uyumaz.
  • iamelf  (06.05.15 14:08:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.