[]

kimse kullanmıcaksa nükleer silahların anlamı ne?

kimsenin kullanmaya götü yemiyo nasılsa, kim korkuyo nükleerden de caydırıcı özelliği var?




 
(bkz: meksika açmazı) silahın olmazsa ölüsün.
tr.wikipedia.orgçmazı

  • dovletbizebokmir  (29.04.15 22:07:14 ~ 22:08:28) 
caydirici bi silah.

karsindaki ülke dandik bile olsan "lan bunlar manyaktir kullanir filan, aman ellesme" der.

diyelim sende 1 tane, rakibinde 2 tane var, adam sana karsi avantajlidir, sen onun 1 stratejik noktasina, o senin 2 stratejik noktana zarar verebilir. bu böyle gider.
  • kurnaz  (29.04.15 22:12:27) 
silahlar zaten savaş açmak maksatlı değil savunma amacıyla yapılırlar. yersen tabi...
hem kimin götü yemiyor zannediyorsun? adamlar filistinde ırakta sulandırılmış uranyumlu mermiler, kimyasal silahlar kullandılar. istedikleri vakit çatır çatır kullanırlar.

  • bigbadabum  (29.04.15 22:12:44) 
kararlı dengeye ulaşma çabası işte. sende yoksa ülken tehdit altında. yapmazsan sen gidersin. sen yaparsan senin gibiler yaparsa bütün dünya gider. bütün dünya giderse anlamı kalmaz. o zaman hazırda bekletilmeli. çift kutuplu dünya zamanında işler böyleydi. vay be.. yeni nesil hakkaten anlamıyor..
2 minutes to midnight
şarkısı bile var
www.youtube.com
  • kargn  (29.04.15 22:14:57) 
Sıkarım ha demek için


  • denizrocket  (29.04.15 22:18:34) 
madem konu nükleer silahlardan açılmış. pek bilinmeyen bir bilgiyi veriyim. abd başkanı her daim yanında siyah deri bir çanta ile gezer. bunu her yere götürür. bu çantanın adı nuclear football. bu çantanın içersinde sadece başkanın sesine ve parmak izine tanımlı bir cihaz vardır. ayrıca bu çantada abd'de bulunan ve konumları her hafta düzenli olarak gizlice değiştirilen 4000 adet nükleer başlığın uçuş kodları ve bilgileri dosya içersinde bulunur. abd başkanı istediği bir yerde istediği bir noktaya istediği kadar füzeyi bu çanta ile ateşleyebilme yetkisine sahiptir. tüm bunlar başka uluslara caydırıcı bir etken oluşturması için var. olurda bir gün bir ülke kendisine saldırı düzenlerse diye elinde bir koz olarak bulunduruyor.

cryptome.org
  • aat bh  (29.04.15 22:36:00) 
eskiden bizdeki tabloid türevi gastelerde boris yeltsinin falan sarhoşken nükleer silahları aktive ettiği yazardı hey gidin. bazen de sarhoş sovyet albayları falan.. yanlış alarm verirdi. sovyetliğin de votkanın da tadı eskiden başkaydı.


  • kargn  (29.04.15 22:37:46) 
Bunun icin en iyi ornek soguk savas donemi. Dusun ki 2 kutuplu DUnya, Amerika ve Rusya var. Ikisinde de nukleer silah bulundugu icin 1-1 esitlik soz konusu. Ornegin Rusya "nasil olsa kullanmiyoruz atalim bunlari" deseydi 1-0 durumda olacakti ve Amerika ustun olup caydiricilik Amerika'da olacakti, buna karslikl Rusya'nin Amerika'yi caydirma sansi kalmayacakti. Soguk savas donemi boyunca zaten iki ulke de nukleer kullanmayi en son ihtimal olarak goruyordu, nukleer kullanma noktasina gelmemeyi umuyorlardi, uluslararsi sistemin daima "anarsi" yapisinda olmasi sartlari bu sekle soktu.
(bkz: oyun teorisi )
(bkz: Güç Dengesi Sistemi )
  • stavro  (29.04.15 22:38:29 ~ 22:43:54) 
@acemi yani vatandaşlar tarafından pek bilinmiyor demek istedim yada bizim ülkemizde. içinde 1 adet başkanın sesine tanımlı bir adet telefon ve bir adette parmak izi okuyucu var. telefonla fırlatma komuta merkezine bağlanıp şu şu koordinatlara 1 adet füze siparişi var diyorsun yani o dönemin başkanı söylüyor bunu :) merkezde gerekeni yapıyor o çanta içinden düğmeye basıp fırlatma diye bişey söz konusu değil elbette. başkana füze fırlatma emri verilmiş vaziyette. abd başkanlarının çok büyük, kritik bazı yetkileri var.


  • aat bh  (29.04.15 23:40:36 ~ 23:43:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.