[]

Evlat sahibi olmak istemek, evlenmek istemek. Çok istemek.

Yetişkin bir erkeğin, evlenmeyi, çocuk sahibi olmayı istemesi çok mu marjinal bir şey?

Nişanlımla hiç vakit kaybetmeden evlenmek istiyorum. O ilk zamanları ağız tadıyla yaşamak ve çok çok yakın zamanda da çocuk sahibi olmak istiyorum. Bana onun hamile halleriyle ilgilenmek, gerekirse ,ki olmaz da, kaprisleriyle bile uğraşmak hoş geliyor. Bebeğimiz olsun, seveyim, bağrıma basayım istiyorum. Kokusunu ciğerlerime çekeyim istiyorum.

Yeni doğmuş bebeklerini seven insanları görünce istemsizce gözlerim doluyor mutluluktan.

Bir erkeğin bu duyguları bu kadar yoğun yaşaması anormal mi? Çok istediğinle imtihan olursun, bu kadar isteme falan diyor insanlar.

Erkek adamın bu kadar evlilik falan meraklısı olması hoş değil diyorlar.

Çok mu anormalim anlamadım?

İçim içime sığmıyor. Durduramıyorum. Çok şükür Allah'a belki nişanlımla çok güzel anlaşmamızdan, aramızda hiç problem olmamasından dolayı bu kadar eminim. İnsanlar evliliğe öcü gözüyle bakıyorlar nedense.

Herkesin, dur daha şimdi ilk aylar, sonra kavgalar başlar dediği zamanları çok mutlu geçirdik. Dur bakalım hele bi isteme faslı başlasın onu tanıyamazsın dediler. Aksine beni daha da mutlu eden bir insan oldu.

Sen asıl meseleyi nişan evresinde aileler her şeye karışınca görürsün dediler. Kimse kimseye karışmadı, ailelerimiz birbirlerini çok seviyor. Nişanlımın ailesi maddi anlamda yükümü hafifletti, benim ailem prensesler gibi (kendi imkanları dahilince) karşıladı nişanlımı tüm nişan evresinde.

Eee, nerede sorun? Nişanlanalı da bir ayı geçti. Biz daha da iyiyiz.

Beni korkutup durmasınlar artık. Hiç mi sevip de mutlu olan olmadı ki bu dünyada da bize devamlı sorunlara hazır ol mesajları veriyorlar. Biz tartışmıyor muyuz? Bizim de sorunlarımız oluyor. Ama konuşulup çözülüyor. Kavga boyutuna çıkmıyor, çıkamıyor.

Neyse, sadede gelelim, benimkisi aşktan mı? Bu hislerim yani. Çok sevmekten mi? Kızım olsun istiyorum mesela (sağlıklı olsun da erkek kız fark etmez). Kız çocukları çok özel geliyor bana. Kız çocuğu görünce gözlerim doluyor. Mesela şu 23 Nisan'da şiir sırasında gülme krizine giren yavrucağı binlerce kez izledim. Şaka gibi ama o güldükçe mutluluktan gözlerim doldu.

Bir erkek için bu kadar yoğun hisler anormal mi yani?

Yaşım 26 bu arada. Ama kendimi bildim bileli evlenmek, çift olmak vs. heves ettiğim şeylerdi.


Edit: Bu bilgi bu duyuru için gereksiz ama vermek istedim. :) Şimdiden sokaktan sahiplendiğimiz iki evladımız da var. Benim 3,5 yaşında Sibiryalı bir kızım, onun da 1 yaşına basmamış melez bir oğlu var. :)

 
bence mutluysanız boşverin gitsin, normalseniz ne olacak, değilseniz ne olacak? ne güzel yazmışsınız işte. mutluluğunuza kimsenin sınıflandırmasıyla gem vurmayın. kim ne düşünürse düşünsün hem önemli olan sizin hisleriniz. bu hayat sizin, bi kısım insan olumsuz deneyimler yaşadı diye sizin de yaşayacağınız anlamına gelmiyor bu..

umarım böyle devam eder evlenir, sağlıklı bir bebeğiniz olur ve ailenizle birlikte daha mutlu günler yaşarsınız.
  • pongiyen  (29.04.15 16:43:12) 
:D Omg, burcun terazi filan mı? Bütün yazıyı gülümseyerek okudum da "sağlıklı olsun da erkek kız farketmez"e gelince kahkahayı patlattım en sonunda :D

Erkeklere çok gereksiz bir devamlı sert durma, ağlamama, duygularını belli etmeme misyonları yükleniyor. Bunun üzerine bir de yurdumuz şartlarında kadınların gereksiz evlenme merakı, kısmeti kaçırmama çabaları eklenince erkekler kendilerini iyice geri çekiyorlar. Ne mutlu ki sen dengin olan birisini bulabilmiş, kendini de ona güzelce açabilmişsin. Kendini kısıtlama ve sorgulama derim; mutluluğunuz daim olsun :)
  • pandispanya  (29.04.15 16:44:05 ~ 16:44:17) 
Bosverin sizi korkutmaya calisanlari, evlilige karsi olsaniz,neden evlenmiyorsun diyeceklerdi eminim.
boyle duygularla dolu olmaniz cok guzel, mutluluklar dilerim.

  • pinking of you  (29.04.15 16:45:31) 
Ne guzel anlatmissiniz, sizin adınıza da nisanlinis adina da cok mutlu oldum. Bosverin, baska insanlara kulak asmayin. Seviyor, seviliyorsunuz ya önemli olanbu.


  • fraise  (29.04.15 16:47:00) 
en az senin kadar (belki daha fazla) ağır abi duruşlu bir abim (kuzenim) var
üstelik o evlenecem diye o kadar deliriyordu ki gitti olmayacak biriyle evlendi, durduramadık :/ kız çocuğu manyağı idi ikiz kızları oldu, gerçi bizim sülalede ikiz normal şaşmadık (oğlu da var) kızların saçlarını örüyor, tokalar alıyor, dizi seyredeklermiş diye ona göre program yapıyor filan...ben küçükken benim saçlarımı da inanılmaz severdi, bana çok kızardı erkek gibi giyiniyorum diye, pembelere filan özendirmeye çalışırdı, benim hayatımda başka kimse saçlarını sevmemiştir herhalde :))) Ki bu baya kodu mu oturtacak bir adam ya, beklenti bambaşka oluyor demek ki...
Kısacası var yani böyle insanlar hatta fazlaca "erkek" durmak zorunda olup içi böyle olan adamlar olduğunu düşünüyorum ben. Hem sen seviyorsun da bu kızı, daha ne?
Elalem hep böyle be dayıoğlu boşver, hergün duyduklarımı yazsam roman olur.
  • niye ama  (29.04.15 16:55:00) 
nazar boncuğu eksik etmeyelim.

sık görülür değil sadece ondan yadırganıyordur. önemli olan nişanlınızın ve sizin ne istediğiniz ve mutluluğunuz.
  • kaputt  (29.04.15 16:59:22) 
ben de benzer duyguları yaşıyorum fazlasıyla.

kafamda olan bazı düşünceler değişmekle beraber onun istekleriyle de mutlu oldum çok.

üç dört beş olsun diyorum şu anda. isteyerek. çocuklarımın ona benzemesini hayal ederek.
  • jugador  (29.04.15 17:10:36) 
"erkek adamın bu kadar evliliğe meraklı olması iyi değil." heyhat! iyi olan ne olmuş oluyor bu durumda? çok sorunlu toplumuz.
çok uzatmayacağım. nasıl hissediyorsanız öyle yaşayın.herkes herşeye laf eder zaten. çocuk sevmeniz filan anormal değil sadece dünyaya bir çocuk getirmeden önce evliliği, çift olarak yaşayacaklarınızı iyice sindirin.

  • gis  (29.04.15 17:20:26) 
bence gayet normal böyle hissetmeniz. toplum cinsiyetçiliği sadece kadınları etkilemiyor işte :D ne varmış erkeğin böyle şeyler istemesinde?

belli ki aklı başında insansınız, hem zihnen hem kalben mantıklı seçimler yapmışsınız. milleti takmayın, saçma sapan yorumlar her zaman olacaktır.
  • pokerface  (29.04.15 17:53:13) 
Bende aynı fikriyattayım aadece iş durumunu kesinleştirmem birde eş bulmam gerekiyor.

millet korkutmasın salla gitsin hatta nişan sürecinide fazla unutma kısa zamanda evlen. hayırlı işlerde acele etmek gerekir demişler unutma
  • efrasiyab87  (29.04.15 17:53:44) 
Ben 24 yaşındayım, nişanlıyı bırak sevgilim bile yok. Ben senden daha çok istiyorum baba olmayı şu an. Yalnız değilsin.

Senden daha çok istediğimden de eminim, çünkü hissimin yoğunluğu ancak bir annenin annelik duygusuyla yarışabilir, bir erkekle değil. :)

Ömür boyu mutluluklar, üçer beşer yavrular dilerim. :)
  • yirmisantim  (29.04.15 17:56:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.