[]

Nasıl '''bi Atatürk'' olunur? Yerinizde Atatürk olsaydı

Sizin yaptığınızdan neyi farklı yapardı/yapmazdı?

Nasıl Atatürk gibi başarılı olunabilir?

Not: Bi Atatürk ifadesini bi alex değil'den aldım, sanmıyorum ama yanlış anlaşılır belki diye not düşeyim dedim.

 
Atatürk tek başına başarılı olmadı.
Zamanında onu tutuklamayıp askerlerini emrine veren kazım karabekir'de lazım.
Her ne kadar adını silmek için daha sonra büyük çaba harcayan ismet inönü'de.
Her şeyi emrine sunan ama bazı kaypaklar tarafından vatan hanini olmakla suçlnan Vahdettin de,

En önemlisi de Allah'a, Kuran'a inanan ve ölmekten zerre korkmayan milyonlarca kadın, erkek, asker, yaşlı, çoluk ve çocuk da gerek..

Atatürk ne?
  • yapma volkan  (29.04.15 16:06:26) 
@yapma volkan ''Atatürk'ün yaptığını ben de yapardım.'' Tarzı bi yorum olmuş. Ben daha spesifik bişeyi merak etmiştim. Zaten ülke batarken risk alıp isyancı konumuna düşen ve alnının akıyla yeni bi ülke kuran adamdan bahsediyorum.


  • error522  (29.04.15 16:13:06 ~ 16:17:42) 
riskin kralını 16 yaşında ölenler aldı. mezarı bile belli değil. krallar gibi yaşayanlar almadı. + değerler çok fazlaydı. risk alıp alnının akıyla ülke kurmakmış. kaçınız biliyor erzurum kongresi öncesi istese kazım karabekir'in m.kemal'i tutuklayabilkeceğini? daha sonra ne oldu. mustafa kemal ölene kadar kazım karabekir ülkenin hiçbir kurumuna gelemedi. sonradan dümenden bir cumhurbaşkanı oldu sonra öldü gitti.


  • yapma volkan  (29.04.15 16:16:48 ~ 16:18:08) 
şehitler risk almadı. ülke ya esir düşecekti ya da savaşıp öleceklerdi. Gazi'nin tabiriyle 'Ya istiklal ya ölüm' durumu söz konusuyken savaş toplum için risk değil mecburiyettir.

işte onu diyorum arkadaşım. tutuklayabileceğini ben de biliyorum. ama adam güvenmiş Atatürk'e. O güveni sağlayan bi kuvvet var adamda, bi alın teri söz konusu, arkasında bi mantık var. Ama şu 'ne var yea ben de yaparım' tavrı ciddiye alınacak bi tavır değil. Sorunun özünden sapmayalım artık.
  • error522  (29.04.15 16:19:38 ~ 16:21:49) 
Atatürk bizim gibi dallama değildi.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (29.04.15 16:28:28) 
Bazı güzel hasletler, doğuştan vardır. Atatürk özel biriydi. Hatalarıyla, günahlarıyla, sevaplarıyla, başarılarıyla...

Sevin sevmeyin. Atatürk'ün özel biri olduğu gerçeğini inkar edemezsiniz. Bazı şeyler doğuştan nasip olur.
  • evrenos gazi  (29.04.15 16:40:33 ~ 16:40:57) 
Atatürk'ün yaptıklarını kötüleme modası heryere sirayet etmiş.Yok kendi başına yapmamış, yok Kazım Karabekir tutuklamamış filan. Kazım Karabekir de inanmış demek ki davaya. Böyle sığ bi karalama olur mu? Atatürk'ün tırnağı olamayacak dallamalar şimdi rahatça atıp tutuyor işte. Bu arada Kazım Karabekir Cumhurbaşkanı mı olmuş yahu?


  • Godless  (29.04.15 17:00:04) 
@yapma Volkan güzel kardeşim kazım karabekirler, ismet inönüler ve hatta o ölen insanlar Atatürk'e niye güvendi? Sokaktan her geçene güvenebilecek miydi o insanlar? Atatürk o rütbeye kıdeme nasıl geldi? Arkadaş bunu sormuş. Sen mal Mağribî gibi atlayıp Atatürk böyle Atatürk şöyle saçmalığına girmişsin. Politikalarını beğenmezsin anlarım fakat Atatürk zamanının dünyadaki en büyük lideriymiş. Ha öyle uzun gibi masaldan dünya lideri değil sözüne itimat edilen büyük adammış. Hadi sen git az ötede oyna.


  • canercuxy  (29.04.15 17:02:18) 
gecen tudors'u izlerken aklıma geldi, papalık denen kurum 2015'te bile gumbur gumbur sozunu dinletiyorken, ataturk nasıl bir cesaretle halifeligi kaldırdı? vizyon falan deniyor ya, bi durup dusunmek lazım.


  • art vandaley  (29.04.15 18:15:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.