[]

HDP barajı geçer mi ? Geçerse olacaklar ?

Soru baslıkta bir de
Oy vericek misiniz HDP ye ve neden ?



 
Geçer: www.youtube.com

Oy vereceğim, çünkü politikalarını, örgütlenme biçimini ve icraatlarını sürekli eleştirmeme rağmen meclise girebilecek partiler içerisinde en esaslı muhalefeti yapacak ve halkları temsil edebilecek olan parti HDP. (Altan Tan hariç de, Altan Tan hariç de!!!111) Normal şartlarda seçimi boykota giderdim ancak AKP'nin yükselişini durdurabilmenin bir sac ayağının da sandık olduğunu düşünüyorum.
  • sevgikusunkanadinda  (29.04.15 02:40:44) 
bana da nedense kıl payı geçecek gibi geliyor.kılll payı ama...


  • gis  (29.04.15 02:45:41) 
sanırım vereceğim.
sevgikusunkanadinda'ya kısmen katılıyorum.
verme nedenim başkanlığa karşı olmam olacak.bugüne kadar küfrede küfrede chp'ye verdim.
  • rakicandir  (29.04.15 02:45:56) 
cb'de 8 civarı oy aldı.
2 puan artırır gibi.

  • losev bagiscisi  (29.04.15 02:47:24) 
başkanlığa karşı oldukları falan yok bunlar danışıklı dövüş. adamın işine gelir başkanlık niye karşı olsun? tabi ki oy vermem.


  • cekilmis gayfe  (29.04.15 02:58:33) 
Geçemez. Kalbimiz o yönde.
pkk'nın projesidir hdp

  • my name is faith  (29.04.15 03:11:50) 
hdp ye atacam. selo başganın yaptığı muhalefeti kimse yapamıyorda ondan.


  • mrthany  (29.04.15 03:20:19) 
losev bagiscisi, cb'de selo 9.6 oy almıştı düzelteyim.

el cevap: vereceğim.
  • oddyseus  (29.04.15 04:46:08 ~ 04:46:28) 
umarım geçemez ama geçemezese zorla geçirtecekler


  • basond  (29.04.15 08:11:47) 
geçer, bi bok olmaz. ben barajı geçeceğini ve çıkan yasalarda falan (başkanlık sistemi dahil) akpyi destekleyeceğini düşünüyorum şahsen.


  • harmonikhakaret  (29.04.15 08:56:36) 
@animalman hangi doğu ve güneydoğu anadolu illerini dolaşarak bu kanıya vardın bilmiyorum ama hiçbirşey yandaş medya yada ana akım denen medyada yazanlar gibi değil. bence biraz da diğer gazete ve dergileri takip et. hdp barıjı geçedebilir geçemeyedebilir ama akp nin %47-48 oy alması resmen hayal.


  • lrdrylgh  (29.04.15 09:32:22 ~ 09:33:54) 
'bolge halki barisin tadini aldi' alkjsaklfj

iyiymis, bu bolge halki kurtler degil galiba. benim yakindan tanidigim, gordugum muhafazakar kurtler akp'nin ne mal oldugunu anladilar biraz gec de olsa. hdp'ye akpli kurtlerden baya oy gelecek.

batida da chp'nin mhp'nin arttiracagi %2-%3luk artisin hdp'nin arttiracagi ayni orandaki oyun yaninda pek bir ise yaramayacagini goren akli basinda insanlar da hdp'ye verecek.

ayrica bkz; eksisozluk.com
  • nawres  (29.04.15 09:48:35) 
@animalman
bölge halkı barışın tadını almışmış. ya bol keseden nasıl atıyorsunuz. yıllarca "teröristle aynı masaya oturmayız!!!11" diyen ve kürt sorunu yoktur diyerek kürtleri yok sayan hükümet birden barışçıl mı oldu? yok sayarak bir yere varılamayacağı kürtlerin meclise girmesinden sonra anlaşılmaya başlandı.
siz ister hdp'ye teröristle kucaklaşıyor deyin, ister bebek katilleri deyin, adamlar ARACI. A RA CI. ve inanamayacaksınız ama doğuda çok iyi işler yaptılar. belediyeciliği geliştirdiler, kadın eğitim evleri açtılar, adamlar bugüne kadar alışık olduğumuz partiler gibi meclise girince cepleri doldurmak yerine ciddi ciddi hizmet ettiler. yine bugüne kadar alışık olduğu gibi "hizmet et, lütuf gibi allaya pullaya anlat" felsefesini benimsemedikleri için bölge halkı hariç kimsenin bundan haberi yok.
yoksa siz zannediyor musunuz ki hdp ya da bağımsızlar bölgeden yüzde %90lara varan oyu sadece ve sadece kürt oldukları için alıyor?

işkembeden sallamayın artık tayyip ağzıyla. "böle halkııığ barışın tadını aldııığğ"
bi gidin allah aşkına.

geçer mi geçmez mi bilemiyorum, sıçtığımın ülkesinde oyların adil sayıldığına 5 yaşındaki çocuk bile inanmıyordur zaten. ama tek temennim geçmesi.

ve evet oyum demirtaş'a.

not: "kürtçü" değilim. daha önce hep chp'ye oy verdim. cb seçiminde ise gıcıklık olsun diye değil, gerçekten cumhurbaşkanlığı koltuğuna demirtaş, tayyip'ten ya da ekmeleddin'den çok daha fazla yakışacağı için ona oy verdim.
  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (29.04.15 09:55:00 ~ 09:56:06) 
medya tarafından şu bahane hdp için çok güzel pompalandı: başkanlık sistemine karşı HDP. Böyle bir durum söz konusu değil, barajı geçerlerse -ki geçemeyip diyarbakırda kendi meclislerini kuracaklar (bence)- AKP'yle 'ver başkanlığı, al özerkliği' pazarlığıyla AKP'ye ilk destek olacak partidir HDP.

Demirtaş'ın Gezi sonrası açıklamalarını unutmayın, önemli. Bu adamların davası çok eski, sevgi kelebeği değil bu adamlar, cumhurbaşkanlığı seçimi onlar için güzel bir deneme oldu, yeni bir PR çalışmasıyla gelip bi baktılar. Tuttu ve devam ediyolar şuan samimiyetsiz yollarından. Bu adamlar Kürtçü'dür. Yıllardır CHP'ye verdim diyen 'ATATÜRKÇÜLERİN(!)' bu olaylara çerçevenin dışından bakamamaları çok acı. HDP bu ülke için AKP kadar tehlikeli. Yanaşacak son limanlardan biri. Solcu taklidini iyi yapıyorlar medyanın etkisiyle ama yemeyin dostlar.

Ayrıca şu yazıyı da üşenmeyip okuyun, medyanın sakladığı olay burda. Yazı çok mantıklı bu arada, okuduktan sonra şunu düşünün neden bu yazının ana fikri medyada dillendirilmiyor da HDP'nin %10 meselesi sürekli dillerde, açın gözlerinizi.

odatv.com
  • tmm  (29.04.15 09:55:20) 
2014 yerel seçimlerinde belediye başkanlıklarında akp %43 oy aldı. kaynak resmi gazete www.resmigazete.gov.tr
%48'e onu ne yapıp ne edip çekerler, artık elektrikler mi kesilir, barajlar mı patlar bilmiyorum. çünkü 330 sınırı malesef.

  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (29.04.15 10:17:22) 
bölgenin aldığı bi tat varsa o da vergisiz kazancın tadı. gülten kışanak'ın dediği gibi "merkezi bütçeden pay alırız ama vergi vermeyiz" lafının arkasında sıkı duruyorlar. yazarkasa olmadan istanbul'da bir restoran açmayı deneyin bakalım ne oluyor. sonra gidin diyarbakır'a, oturup bi yemek yiyin ve fiş isteyin.

hdp'nin halkların kardeşliği gibi bir amacı hedefi yok. kürt çıkarlarından başka bir hedefi olamaz bu hareketin. merkezi sınavlarda cevaplar tahtaya yazılıyor, burada yarış atına dönen küçücük çocukların yıllarca verdiği emeği çalmak değil mi bu? engellemeye çalışmışlar mı arkadaşlar yoksa bu işin bizzat organizasyonunu mu üstlenmişler? "elektriği benim toprağımdan üretiyorsun, bana parayla satamazsın" saçmalığı ile kendine kaçak elektrik kullanmayı hak görürken halkların kardeşliğinden mi bahsediyorlar? 12 tane frigorifik aracın akülerini her akşam şarj eden firma ayda 180 lira elektrik faturası mı öder? tabi öder. bunu eleştirdiğim için ben faşistim asıl. onun elektriğini de ben burada 8 PC için aylık 700 lira olarak ben öderim. yaşasın halkarın kardeşliği.

bence kimse kalkıp bir silahlı kürt bağımsızlık hareketinde sosyalizm ışığı aramasın.

tahminim ise barajı geçemezler. ekşi sözlük'teki trend geneli yansıtıyor olsaydı chp %65 oy alırdı. son genel seçimlerde hdp'nin bağımsızlarla aldığı oy 6,5. akp seçmenindeki chp antipatisinden nemalanmak için de chp'ye muhalefet görevi üstlenmişler gibi. ironik bi durum. bugün "ulusalcı" olmakla suçladıkları o partinin kadroları, 1989'da kürtlerin sorunlarını en doğru haliyle raporlayan, ana dil yasağı ve olağanüstü hal yasasının kaldırılmasını isteyen, 1991'de oy kaybedeceklerini bile bile "kürtler mecliste temsil edilmeli" diyerek bugünkü hdp milletvekillerini kendi bünyesinde meclise taşıyan, bugün de gene temsil edilmeleri gerektiğini düşündükleri için hdp ile tartışma ortamına girmeme kararı alan, en önemlisi de 1980 darbesi öncesi aynı safta yer aldıkları, cezaevlerinde birlikte yattıkları kadroları barındıran parti. hdp'nin ana muhalefet sol partiden bu kadar kopuk ve düşman olmasının nedeni de aslında sosyalizm değil, kürt milliyetçiliği ekseninde hareket etmesi.

edit ve saf arkadaşları: bunu bizzat sınavda salon düzenlerini yeniden ayarlayan, sonra kitapçıkları tekrar ösym salon planına göre düzenleyen, sınıfta 2-3 kişi bırakabildikleri yerlerde tahtaya yazdıklarını, diğer yerlerde kağıtla ulaştırdıklarını anlatan bir adamdan dinletirim. konya'da aynı evde ikamet ediyor görünen yüzlerce kişinin hakimlik sınavında full çektiğine inanıyoruz da bu adama inanmak neden saflık? şöyle diyebilirsin? sonuç nerede? madem kopya çekiyorlar iyi yerlere yerleşiyor olmaları gerekmez mi? gerekir. 2012 kpss sınavında genel kültür alanında en başarılı ilk 10 ilin 9'u nasıl güneydoğu'dan çıkmış mesela. bence saf sensin.
Buyur incele: www.osym.gov.tr
  • screamshot  (29.04.15 10:29:11 ~ 11:11:48) 
"merkezi sınavlarda cevaplar tahtaya yazılıyor, burada yarış atına dönen küçücük çocukların yıllarca verdiği emeği çalmak değil mi bu? "


oha yav, buna, boyle seylere gercekten inaniyorsaniz cok safsiniz, oyle boyle degil. her seye inandirirlar sizi, siyasetciler icin bulunmaz bir nimetsiniz.
  • nawres  (29.04.15 10:45:13) 
oyumu vereceğim. hem de mecburiyetten falan değil isteye isteye, seve seve. beni temsil ettiğine/edeceğine inandığım için (ve evet. Altan Tan hariç!!!)

Bence barajı geçecek. Geçmesi için seçim çalışmalarında görev de alacağım.
  • sheridans  (29.04.15 11:36:10) 
bana geçecek gibi geliyor. oy kaybetmiyorlar, aksine kazanıyorlar çünkü. doğuda da hüda par falan tutmaz, kürtler zaten kendileri kazandıracaklar seçimlerini, biz de batıda az destek çıkarsak tamamdır.
ha ne olacak, bi bok olmayacak, parlamento burjuvazinin ahırıdır. ama kısa vadede hayat koşullarımı biraz iyileştirir diye düşünüyorum.

  • kargn  (29.04.15 11:52:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.