[]

Sarapla en iyi giden yiyecek/aperatif vs ne sizce?

Peynir yiyorum guzel sevdim ama daha guzeli vardir belki. Butun onerileri bir arada degerlendireyim dedim. Cok bir icki kulturum vs gibi seylerim yoktur ama bileyim.




 
Taze kaşar iyidir kırmızı şarapla mideyi bulandırmaz vs beyaz leblebi de olabilir


  • the reci  (27.04.15 23:36:24) 
Gravyer peyniri deneyin.


  • amelie poulain  (27.04.15 23:37:35) 
Aynen gravyer peyniri de iyi seçenek benim dediğim tam fakir işi :)


  • the reci  (27.04.15 23:39:49) 
Tutku, hoşbeş.


  • bigbadabum  (27.04.15 23:41:03) 
Valla ben etobur insanım. Bana göre en mükemmel giden şey kırmızı et. Biftekler, nuarlar vb her türlü kırmızı et için kırmızı şarap, love.

Sonrasında her türlü peynir. Özellikle tulum, eski kaşar benim favorilerim.

Şarap beyazsa, bence en güzel salatayla güzel gider. Ondan sonra uygun soslu makarnalar gelir. Bi de balık olur. (İstersen davık filan da olur ama ben davıkla rose şarap daha çok beğeniyorum).

Tatlı krizine girmek istediğin bi günde de meyve şaraplarını yine meyveli bir şeylerle deneyebilirsin bence :D Buna karşı çıkanlar olabilir ama zevk meselesi :)
  • pandispanya  (27.04.15 23:43:27) 
Gouda, rokfor, gravyer peynirleri. Kuru kayisi, gün kurusu, ceviz badem ve kitir hale gelmis üstüne çok çok ince tereyağı sürülmus ekmek.

Merlot falan değil de, Öküzgözü Boğazkere kuplaji ya da en babasindan bi CS ile şahane olur
  • jadle  (27.04.15 23:46:22) 
Şarabın kaynağından getirdiğim bilgilerle cevap vereyim; Eğer şarap kırmızı ve sert bir şarap ise en iyisi kırmızı et. Eğer şarap hafif ve asidik olmayan bir kırmızı şarap ise soğuk etler ile (salam vs). Eğer şarap tatlı bir şarapsa yemekten sonra bisküvi tarzı yiyeceklerle.


  • humblebirth  (27.04.15 23:48:44) 
Beyaz şarap fındık ile, kırmızı şarap kuru et ile guzel. Ayrıca kırmızı şaraba siyah üzüm, ceviz de yakışır. Sek de gider her iki şarap.


  • orient blue  (28.04.15 00:05:23) 
spagetti


  • ucan spagetticanavari  (28.04.15 00:07:19) 
Mumlu havyar yiyebilirsin, ilk kez deneyeceksen ya seversin ya da nefret edersin :) ayrıca siyah zeytin ezmesi sürülmüş tost ekmeği de iyi gidiyor şarapla..


  • kill_them_all  (28.04.15 01:01:53) 
elma


  • jamswety  (28.04.15 01:28:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.