[]

doğal bal nerden bulunur?

bir ev reçetesi hazırlamam gerekiyor, malzemeler arasında "natural honey" var.
şimdi benim marketten aldığım balparmak doğal bal değil midir? aktarlarda, kadınlar pazarında falan satılan ballardan alsam yeterli mi yoksa organik morganik para tuzağı bişey mi almam lazım?



 
marketten değil de dediğiniz gibi kadınlar pazarı gibi yerlerden anzer balı bile bulunabilitesi var buralardan alın.


  • escritor  (02.09.09 14:48:27) 
aktarlara falan bakmayı deneyebilirsin. ama gerçek balın fiyatı uçuk oluyor bildiğim kadarıyla yani ucuz birşey bulduysan o gerçek bal değildir büyük ihtimalle


  • argent dawn  (02.09.09 15:01:15) 
Balparmak bildiğim kadarıyla güvenilir bir marka. Tanıdığınız bir satıcı ya da direkt üreticiden almadığınız sürece, aktardan, pazardan bile alsanız aldığınızın bal olduğu garantisi yok. Ağdaya bal esansı konmuş ya da bu karışım biraz balla karışmış durumlarını ayırt etmek kolay değil.

En güveniliri ya bilindik bir marka ya da arıcı birisinden almak. Anadolu'da tanıdıklarınız illa vardır, onlara üreticiden aldırtabilirsiniz.
Ayrıca bence elinizdeki balparmak'ı da kullanabilirsiniz.
  • pyro clustic flow  (02.09.09 15:40:35) 
üreticilerin bal üretirken kullandıgı yöntemler biraz farklı oluyor.kimi kişiler kovanların yanına seker cuvalları dökerek arıya seker işletiyorlar ve haliyle bu tip ballar "doğal bal" olmuyor aslında cünkü polen miktarları düşük oluyor.aynı zamanda petekteki ramkaları coğu üretici parafin bloklar olarak hazır kullanıyor arının bal yapma işlemini hızlandırmak için.
yani tamamen doğal, dısarıdan katkı olmayan bal bulmak zor.ya direk bildiğiniz bir üretici olacak ya da güvendiğiniz bir marka olacak(ki markalara pek güvenmiyorum ben).
anzer balı denmiş yukarlarda ama anzer balı oldukca pahalıdır, bütceyi zorlayabilir.güvendiğiniz bir bölgenin "karakovan" balını alabilirsiniz.
camlıhemsinde üretilen karakovan balları bir şirket adı altında satılıyordu ama hatırlamıyorum netten ararsanız cıkabilir.o balın kalitesi iyiydi.
  • keah  (02.09.09 19:16:11) 
benimle irtibata geçerseniz sizi doğal erzinzcan ve giresun sis dağı balları temin etmeniz konusunda yönlendirebilirim => undolars[at]hotmail[dot]com


  • boshi  (03.09.09 01:24:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.