[]

kpss sorusu

merhaba,

öncelikle kpss ile alakalı bir bilgim yok. biraz nette araştırdım fakat işin içinden çıkamadım. şimdi lisans mezunu olarak lise sınavına girebiliyor muyum?

lisans mezunu olarak sadece kendi bölümüm ile alakalı bölümlere mi girebiliyorum. örneğin ben iletişim radyo tv sinema bölümünü bitirdim. bu bölüm ile alakalı kontejyanlar ve taban vs tavan puanları nereden bulabilirim.

yav biri kısa özet geçerse çok makbüle geçecek.

 
Lisans mezunu olarak Lise sınavına giremezsin. Lisans öğrencisiyken girebilirdin.

Kadro türleri var, tek tek açıklaması uzun. Şuraya bir göz gezdir:

eksisozluk.com
  • osurdum  (24.04.15 17:51:09 ~ 17:51:24) 
sen daha işin çooook başındasın.

öncelikle lisans mezunu olarak önlisans sınavına girme, girsen de ataman onaylanmayacak. çünkü en son mezun olduğun okul baz alınır.

şimdi tercihle ilgili şöyle bir durum var. öncelikle mezun olduğun okulun bir kod karşılığı oluyor. bu koda da uygun bölümler. onu buluyorsun. ve ona göre de tercihini oluşturuyorsun. genel alımlar var misal, 4001 kodu, onlara girebilirsin ama bunun için de en az 90 alman gerek.

daha ayrıntılı bilgi için de memurlar.net'e gir bak derim.
  • hosein  (24.04.15 17:52:59) 
Artik sadece lisans sınavına girebiliyorsun.

Sadece kendi bölümünden kadroya girmek zorunda değilsin. Liste yayınlandigi zaman kadro için istenen şartlar yazar. www.kpssrobotum.com
Su kodlardan bahsediyorum. Kadronun karşısındaki kod senin bölümünden ise tercih edebilirsin. Birde hoseinin dediği 4001 kodu ile alan kadrolar vardır. Bu kod herhangi bi lisan mezununun basvurabilmesi anlamına gelir, yuksek puanla kapatır yani.

Gecmis yillar KPSS tercih listeleri hala duruyor nette. O listeyi indir. Bolumunun kodunu arat. En azından kontenjana ilişkin bi fikir edinebilirsin.

KPSS iletişim radyo taban puanlar diye arattim ve su site çıktı. tabanpuanlar.kpssrobotum.com

Muhtemelen senin bölümüne 10-20 kişilik kadro falan veriyolardir
  • elorelia  (24.04.15 20:00:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.