[]

düğüne alternatif ne olabilir?

oldum olası düğünleri sevmem, gereksiz para israfı. iki insan evlenip eş dost toplanacak diye kredi çekip yıllarca harç borç ödemek çağ dışı geliyor bana. bugün en basitinden, en sade bir düğüne kalkışsan minimum 20-30 bin lira harcayacaksın bir gece için, değer mi lan? o parayı ev dekorasyonuna harcasan ömür boyu mutlu yaşarsın o evin içinde. hadi parasını geçtim aylarca anne baba kendini yıpratacak, yok düğün salonuymuş yok aşcısıymış yok kınasıymış çereziymiş yok kına elbisesi ayakkabısı pipisi akı boku derken düğüne aylar kala telaşa başlıyor millet.

neyse bak yine sinirlendim konu fazla uzadı. düğün yapmak istemeyen çiftler nasıl dünya evine giriyor? benim gibi düşünen herkes özel bir gece belirleyip sınırlı kişiyle yemeğe çıkıp sembolik bir organizasyon mu yapıyor yoksa daha başka alternatifler var mı (anadolu kültürüyle iç içe büyüdüğüm için bu konulardan biraz uzak kaldım)? ben yinede en azından yakın çevreyle yemeğe çıkılır diye düşünüyorum, kız arkadaşım ise (kendisi yabancı) o parayla balayı niyetine dünya turuna çıkarız dedi. bende bir türk olarak buna hazır olmadığımızı, sembolik de olsa bir organizasyon yapılması gerektiğini söyledim.

sorumuza dönecek olursak, düğüne alternatif olarak nasıl bir gece düzenlenmeli sizce? yakın akraba, eş dost ile yemeğe çıkmak yeterli mi?

 
bas nikahı, takısız törensiz, bas git baliye mi caymanlara mı nereyeyse. yabancı kız var, kilisede düğün istemiyor, daha ne istiyorsun anlamıyorum? kıza uy.
yakın arkadaşları da salla..
aslında evlenmeyi de salla. asıl evlenmenin kendisi çağ dışı.
  • kargn  (22.04.15 14:21:38) 
"bende bir türk olarak buna hazır olmadığımızı, sembolik de olsa bir organizasyon yapılması gerektiğini söyledim." genelde senin gibi düşünenler yola böyle çıkıyor. sonra o sembolik yemeğe kimlerin çağırılacağı düşünülürken, "onu çağırmazsak olmaz, buna da söylemek lazım çok ayıp olur, şunlar bizi çağırmıştı, davet bekler." diye diye o organizasyon kendiliğinden düğüne evriliyor. welcome to turkey.

bence organizasyon işine hiç girmeyip nikahla geçiştirin, sonra arkadaşlarınızla gece eğlenmeye falan çıkarsınız akrabalara çaktırmadan :D kolaylıklar ve mutluluklar diliyorum.
  • saçdemeti  (22.04.15 14:21:40) 
nikah salonuna cagiriyorsun herkesi. tebrikleri aliyorsun el opuyorsun, orda taki maki oluyor bir de. 3-5 foto cekiniyorsun vs en sonunda da.

sonrasinda sinirli sayida cagiracagin kisilerle yemekli bir seyler yapiyorsun.
  • jugador  (22.04.15 14:21:57) 
Nikah töreni+ aksam arkadaslarla eglence yeterli bir aktivite olur gibi.


  • fraise  (22.04.15 14:23:03) 
1) düğün parasıyla yurtdışına çıkıp, orada evlenip balayı yapabilirsiniz. oradayken size eşlik eden anne, baba, kardeş, en yakın arkadaş gibi yakınlarınızla beraber yemek yersiniz; dönünce de diğer aile üyeleri ve arkadaşlar için bir yemek verebilirsiniz.

2) nikah salonunda ya da kültür merkezi gibi bir yerde nikah yaparsınız. sonra bir kokteyl verirsiniz, davetlilerinizle orada görüşürsünüz. tebriklerini alırsınız. sonra da canınız ne zaman isterse balayına çıkarsınız.
  • whimsical  (22.04.15 14:26:02) 
nikah + yakın çevre ile yemek
ya da şahsi favorim
çekirdek aile ve çoook yakın en fazla 1-2 arkadaşın masrafını karşılayacak şekilde (ki gene daha ucuza geliyor) yurtdışında konsolosluk nikahı
  • wild honey suckle  (22.04.15 14:26:03) 
nikah salonlarında, nikah sonrası kokteyl tarzı bir şey yapabilirsiniz.


  • teknikekip  (22.04.15 14:28:30) 
nikah + çıkışta aile üyeleriyle yemek +1

düğün olayına girince sonuç malum; www.youtube.com
  • corneillus  (22.04.15 14:36:20) 
nikah + seçilen azınlıkla (kokteyl / akşam yemeği / gece klübü eğlencesi)

Türkler olarak zaten hiçbir şeye hazır değiliz, olamayız da. sen de olmayı bekleme, bişeyleri değiştirmek istiyorsan değişmesini beklemek yerine değiştirmeye çabalamalısın hocam. ilk senden çıksın ;)
  • loveinaflipbook  (22.04.15 14:36:29) 
Nikahtan sonra bir saat nikah salonunda bir köşede altınları topla, sonra yemek düzenle yakınlarına.
that's all. ?

edit: yemeğe çağırmadı diye alınan çok oluyor. mümkünse önceden gelecek kişileri belirleyin ve nikahtan bağımsız yapın.
  • aithra  (22.04.15 14:43:01 ~ 14:44:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.