[]

üst katta çomar sorunu

üst katımızda 40lı yaşlarında 5-10 yaşlarında iki çocuğu olan anadolu çomarları yaşıyor. insanların kim olduğu, nasıl yaşadığı zerre beni ilgilendirmez fakat 3 yıldır yaptıkları gürültüden bıktık usandık. ne hafta sonu sabah, ne gece 2-3 dinliyorlar. çocuklar sürekli atlayıp zıplayıp kapıları güm diye vuruyor, gece yarısı bişeyleri sürüklüyorlar, anaları cumartesi-pazar sabahı elektrikli süpürgeyle sanki yerleri spatulayla kazıyor. babaları son ses tartışma programı izliyor(tv'yi biz kapatırsak kendi evimde izlemiş kadar oluyoruz) bir kez yönetici asansöre "geceleri gürültü yapmayın, kapıları yavaş kapatın" diye duyuru asmıştı. bu çomarlar altına not ekleyip "rahatsız olan müştemilata taşınsın" diye cevap verebildi.

en son eşim bu sabah 10'da süpürgeyle yerleri kazımaları üzerine yukarı çıktı. aldığı cevaplar karşısında dumur olduk. "siz kiracısınız, şikayet etmeye hakkınız yok, kapıyı kapatıp başka odada oturun, rahatsız oluyorsanız taşının buradan, sizin de bebeğiniz olsun görürsünüz(5-10 yaşında iki çocuğu var!)

ben eşime gitme bunlar öküz laftan anlamaz dedim ve haklı çıktım. şimdi bunlara karşı ne yapabiliriz, kime şikayet edelim, gece 2de gürültüye polis mi çağıralım.

bi yol gösterin lütfen.

 
Öncelikle orta sınıf türklerin geleneği olan "söylersem anlar saflığı"ndan kurtulun. Çomar olarak tanımlıyorsanız, ona göre davranın. Söylemeye uyarmaya, dolaylı yoldan anlatmaya gerek yok. Ara polisi gece 2'de gelsin. Ver mahkemeye uğraşsınlar.


  • zamanin otesinden gelen edit  (18.04.15 13:45:36) 
Umursamaz tavırlarına karşı gözlerini korkutacak bir şeyler yapmanızı tavsiye ederim.


  • Allahin Sopasi  (18.04.15 13:46:40) 
benimkiler, biz seni rahatsız ediyoruz kusura bakma artık, diyor bari sevineyim ben.
maalesef bişey yapamaısınız, hele ev sahibi adama hiç bişey yapamazsınız
ha, gücünüze kuvvetinize güveniyorsanız belki gözdağı verebilirsiniz
polis, fuhuş yapıyorlar filan demedikçe ses de geceyarısı disko kıvamında olmadıkça gelmez. benim üst komşum polis, yanım astsubay ben gürültülerinden oturamıyorum...düşün işte.
  • niye ama  (18.04.15 13:49:19) 
Bu tarz durumlarda apartman toplantısı yapılıp, imza toplanarak mülk sahibi veya kiracı çıkartılabiliyor diye hatırlıyorum. Eğer herkes şikayetçiyse bunu bir araştırın isterseniz. Yoksa en güzel çare mobbing ve göz korkutma gibi duruyor, ama yasallığın o ince ve datlı çizgisinde yapılması gerek :D


  • sevgikusunkanadinda  (18.04.15 13:49:30) 
her defasında polisi çağırın. her defasında mahalle görsün belki utanırlar. başka türlü laftan anlamaz çünkü böyleleri.


  • yollarbenibekler  (18.04.15 13:50:11) 
ben şunu bırakıp çıkayım eksisozluk.com


  • corneillus  (18.04.15 13:54:14) 
sevgikusunkanadinda +1

Apartman huzurunu kaçıran kişi hakkında toplantı kararı çıkarsa ev sahibi/kiracı farketmez çıkarılabiliyor diye biliyorum.

Bir de "araba çizmek" dediğimiz bir olgu var. Hoş şeyler değil tabi bunlar.
  • bazilika  (18.04.15 14:17:20) 
her gurultude vileda sopasiyla vurun, faturalarini mektuplarini yirtin, apartman kapisindaki zillerini sökün ya da basili haldeyken biseyle sıkıştırın durmadan calsin, geceki gurultuye polis cagirin (bizim apartmanda geliyorlardi), apartman sakinlerini orgutleyin, arabalarini da cizin tabii ki. kediniz kopeginiz varsa boklarini kapilarinin onune koyun.


  • kanzavuri  (18.04.15 16:15:49) 
sen yine şanslısın benim hem yan komşum hemde üst komşum anadolu çomarı. üsr kattakı oğluna davul bildiğin ramazan davulu almış çaldırıyordu. bütün komşular kapısına defalarca gitti sonunda yok ettiler davulu. çocuğuna davul alan adam normalde nasıldır sen hayal et.
yan komşu desen ayrı manyak bütün gün saçma sapan disco müziği açıyor tamama gece geç saatte açmıyor ama evde supurge yaparken süpürge sesini duymamak için müzik açılır mı? açılsa kaç desibel olur?

  • kuzey li  (18.04.15 17:37:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.