[]

her şeye nasil zaman ayiriyorsunuz? /ayirabiliyor musunuz?

-Çalışanlara soruyorum-
Hem ev işini, hem yemegi, hem işinizi, hem kendinize zaman ayırmayı nasil yapıyorsunuz?

Ben cok tembelim ve erteleme ozelligim var. nasil yenebilirim bunu?

 
Yarın bi ara yenersin, kasma bu kadar.


  • bigbadabum  (17.04.15 20:39:54) 
Bu sefer ama sanki cok isim varmis gibi hissediyorum. Kafam zaten dolu bi de erteledigimden dolayi iyice doluyor.


  • evc  (17.04.15 20:42:21) 
Sigmiyor ki her sey. Bazen hesapliyorum, yapmak istediklerime omur yetecek gibi degil, ogrenmek istediklerim %10'unu ogrenebilirsem ne ala. Gun 30 saat olsa yetecek gibi. Hepsinden biraz yapiyorum ben de. Acil gunlerde ise daha fazla verip, diger gunlerde de kendimle ilgileniyorum kendimle.


  • aychovsky  (17.04.15 20:46:42 ~ 20:47:03) 
ben çalışırken pazar günü bir yemek yapıyordum. onu pzt salı yiyorduk. salı eve gelip kalan yemeği yedikten sonra tekrar mutfağa girip bi iki günlük daha şey pişiriyodum.çarşamba perşembe bizi götürüyodu. cuma akşam zaten dışardaydık. bi de ayda bir gün deepfreeze'i doldurmaya ayırmıştım. Bir pazar günü bir kilodan köfte yoğurup tavukları falan soslayıp porsiyon porsiyon olacak şekilde plastik tabaklara bölüştürüyodum. bi kilo yufkadan börek sarıp atıyodum falan. yoksa işten eve gelip yemek pişircem iyice geç kalıcaz geç yicez kilo alıcaz.

valla evde hiç oturmamamıza rağmen ev nasıl pisleniyodu bilmiyorum ama haftada bir eşime hadi ben süpürüyorum sen arkadan viledalayarak gel diyodum. zaten banyoyu küveti lavaboları falan cif banyo ve cif mutfakla hep ovuyorum. hayatım boyunca cam silmedim. onun yerine perdeleri kapatırım. ayda bir gündelikçi alıyodum bi de. çünkü benim yaptığım şey hep kabasını almak.

ütüye gelince tv izlerken falan hadiii ütü partisi yapıyoruz 3 parça sen 3 parça ben diyodum. koyuyodum eşimin gömleklerini önüne. sağolsun ütülüyodu.

kişisel bakıma gelince cts günleri erkenden kuaförden randevu alıyosun kaşını bıyığını manikürünü hallediyosun. zaten ağdanın problem olmaması gerekir artık lazer yaptırmayan kalmadı. bi de benim gibi saçım beyazlamadan boyamam diyen biriysen pek fazla yapcak şey kalmıyo. cts- pazar da geziyosun işte. yetmiyodu gerçi ama olsun.

tabi artık çalışmıyorum her şey bana kaldı :(
  • kullanicadi  (17.04.15 20:49:08) 
@kullaniciadi Evet ya işte istediğim aciklamalar bu tarzda. Yol-yontem


  • evc  (17.04.15 21:11:06) 
O tarz aciklamaya geldim ben de o halde. Pazar aksamlari 3-4 cesit yemek yapiyorum. Hepsini bir iki saatte yapiyorum, paralel paralel. Haftaici gelir gelmez onlari isitiyoruz ve yiyoruz. Bazen Persembe gunu bitiyor, Cuma gunleri disariya gidiyoruz veya evde kahvalti yapiyoruz.

Camasir ve utuyu haftasonu tikip yapiyoruz, haftaici aksamlari birkac parca utu derken bitiveriyor. Ayda bir gundelikci geliyor. Kalan temizligi kahvaltilardan biraz sonra biz yapiyoruz.

Yolda kitap dinlemek de evde kitap okuma suremi cok kisaltti. Evde hemen hemen hicbir sey okumuyorum.

Agdayi agdaciya taseron verdim, iki haftada bir yarim saat suruyor.
  • aychovsky  (17.04.15 21:15:13) 
ev temizliğini kardesimle bölüsüyoruz.
aksamları meyve yıyoruz yemek yapmıyoruz hafta ici.
hafta sonu kek ve fırında yemek yapıyoruz + kahvaltı.
bulasıgı yemegı yapmayan yıkıyor.
bunun dısında bazı spesıfık durumlar var. mesela faturaları hep ben yatırıyorum her ay maası alınca dırekt oglen arası fatura merkezınden.
coplerı kardesım atıyor.
kedılere mama ben verıyorum. ben yoksa kardesım verıyor.
her sey duzenlı yanı. her seyın bır zamanı var.
kendıme zaman da haftada ıkı aksam tv ızlıyoruz en fazla, o da yarısma falan.
her aksam yatarken kıtap okuyoruz.
haftada bıkac kez arkadaslarla bulusuyorum.
başka ne yapmak lazım ki? her sey tamam ıste. bır ıkı ayda bır de aılemı gormeye gıtsem kı cok gayet yakındalar..
alısverısı v yolundakı ucuz market ve manavdan yapıyoruz.
tek derdım yıkanan camasırlarımın katlanıp yerıne konması, ona cok usenıyorum :)

yanı cozumu: program, her seyın zamanında yapılması, ertelenmemesı vs. zaten bır sure sonra alıskanlık oluyor.
  • aithra  (17.04.15 21:20:23 ~ 21:22:50) 
Şunu yapmakta da sıkıntı yasiyorum. İşte hani hep yapılması gerekenler vardır, keyfiyet yok. O yuzden eve gelince "yapmıyorum len" diyip yapmıyorum. Koyduğum sey yerinde kaliyor, bulasik mulasik bazen olsa bile yikamiyorum. Cunku oturmak istiyorum, erkenden uykum geliyor. Oglan cocugu gibiyim ya:)


  • evc  (17.04.15 21:28:29) 
demir eksıklıgı olabılır :P
arada olur yle ama hep olmasın.
bulasık yıkamaya baslayana kadar zordur.
  • aithra  (17.04.15 21:33:36) 
Ayıramıyorum.

24 saat kesinlikle yetmiyor. Zaman az yapacak şey çok.
  • elitist  (17.04.15 22:09:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.