[]

Yaramaz kedi (capsli)

Evet capsteki cadı :)

Minicikken geldi bize. Veterinere getirip bırakmışlar kardeşleriyle beraber, anneleri terketmiş bunları. Diğerleri ölmüş. Kimse almıyor siz de almazsanız bu da ölür diyince aldık eve getirdik.

Sevgiyle büyüttük, benimle hiç bir sorunu yok ama çocukaların direkt gözüne atlıyor. Hedef alıyor resmen cadı. Sevmek istediklerinde sürekli fıtıfıtı heketiyle beraber korkunç ısırıyor. Elleri tırmık içinde , canları acıyor hatta ağlıyorlar acıdan ama şikayet etmiyorlar. Fakat gözlerine de dalmaya başladı son zamanlarda.

Uzaktan hedef belirliyor, boş bir anlarında direk gözlerine atlıyor, sonra da kaçıyor. Yüzleri de tırmık içinde kalınca, vet. i aradım anlattım. Anlıyorum, başka bir sahip bulalım o zaman dedi.

Annem geldi hafta sonu, sen ne biçim annesin çocukların gözünü oyacak bu diyor.

Gelgelelim çocuklar şimdiden açlık grevine başladı. Ölürüz de vermeyiz diyorlar.

Napayım ben? Düzelir mi ki bu? Cuma günü kısırlaştırmaya gidiyor. 7 aylık ama fotodaki hali daha küçük :(

 
Resim hiç olumlu değil. Nası insanlar içinde kötüler varsa bu kedi de kötü bence. Gözlere zarar vermeden göndermek lazım.


  • Lola90  (15.04.15 17:44:24) 
Hayatta kucağa gelmez zaten. Fazla sıkştırıp rahatsız da etmiyoruz ama yine de çok cadı.


  • old possum  (15.04.15 17:45:54) 
Yaziyi okumadan once direkt fotografa baktim. Sonra yaziyi okuyunca taslar yerine oturdu. O menem bakis oyle. Duzelebilir bi saldirganlik gibi degil bence. Cocuklar bu kediyi sevdiyse baska bi kediyi hayli hayli sever. O konuya cok takilmayin


  • guldum gectim genceciktim  (15.04.15 17:49:56) 
bu kedi travma atlatmış , kedi kötü filan değil çocuklardan korkuyor olabilir düzelebilir ama bunun için veterinerle oturup bir yol çizmek lazım.


  • neferkitty  (15.04.15 17:52:07) 
@neferkitty evet. Geldiğinde kuyruğunda kırık vardı iyileştirdik, sevgiyle büyüttük. Ancak bu kadar düzeldi işte :(


  • old possum  (15.04.15 17:54:49) 
bir anlık dalgınlıkla çocuğunuzun gözünü kaybedebilme riski var ve siz ne yapayım diye mi soruyorsunuz? ayrıca kediniz de çok çirkin ben burdan resmi açınca korktum. inşallah kalıcı bir hasar vermeden mantıklı bir karar verirsiniz.


  • gone with the sin  (15.04.15 18:02:41) 
öyle bi anlatmışsınız ki çocukların gözlerini çıkarınca geri takacakmışsınız gibi, durum vahim gidin veterinere götürün veya bi şekil tırnaklarını kesin, tırnak kapakları var onlardan takın ne bilim. ben evimde barındırmam öyle bi hayvanı ne kadar hayvan sevsem de.


  • masa penisi  (15.04.15 18:03:41) 
çocuklar kaç yaşında?

yanlış anlamayın benim yeğenim de kediyi fazlaca sıkıştırıyor ve haliyle kedi tırmalar filan diye sürekli diken üstünde duruyorum.

çocuklardan korkuyorsa ve onlar da sevme amaçlı yaklaşıyorsa sürekli daha da saldırganlaşabilir.

çocuksuz bir evde daha sakin olabilir görüşündeyim şahsen.
  • neferkitty  (15.04.15 18:09:32) 
8 ve 9 yaşlarındalar. Evet aşırı sevgi gösteriyorlar ama canını yakmadan.


  • old possum  (15.04.15 18:12:01) 
hayvanın şekline bakıp karakter analizi yapılabildiğini bilmiyordum... neyse... zaman zaman yetiştirilişten bağımsız davranışları olabiliyor galiba kedilerin... çünkü tecrübemle bildiğim, bazı hikayelerle çelişiyor.

tırnakları kısacık tutsanız, üzerinize hamle etmesinden sonra bir müddet onunla alakadar olmasanız... lazerle filan her gün iyice bir yorsanız... çareleri tüketmeye baksanız...
  • e haliyle  (15.04.15 18:15:01 ~ 18:15:58) 
(bkz: my cat from hell)

bu programda daha beter kediler yola getiriliyor bu ne ki :D
  • birisi.  (15.04.15 18:17:15) 
gerçek kedi bu olmamalı!
kedinin gözünden resmen ateş çıkıyor, nasıl yaramaz olduğu gözlerinden belli. adam yer bu.

  • Tears of Devil  (15.04.15 18:22:00) 
woooah.
www.thatcutesite.com
hayalimdeki kedi lan bu. saldırgan, çirkin, tortoise..
büyüsün sakinleşir. ufak faremsi peluş cisimler atın kafasına. enerjiyi boşaltsın. çocuklar da kendini koruyacak yaşta. olmadı, çocuklar kişisel koruyucu donanımlarla dolaşsın. taşlama gözlükleri var.
dalga geçiyorsam fareye reenkarne olup bu kedinin karşısına çıkayım.
  • kargn  (15.04.15 18:33:16) 
Ayy benimkinden buu:) kıyamam. Halbuki tortoiseler çok sakin olur. Diğer arkadaşların da söylediği gibi travma yaşamış olabilir. Ama daha çok küçük eğitilebilir. Benimki de göz kapaklarımı yalıyor, göz kapaklarım kevgire dönecek yakında. Sprey şişesine su koydum, gözüme odaklandıkca sıkıyorum. Veterinerden aldığım bir tavsiye bu. Tabi sırılsıklam ıslatmayın da bi pıst yeter. Bir deneyin bakalım. Elbet yola gelir.


  • Hersheys  (15.04.15 20:03:27) 
Sayın kullanıcı, bunca yıllık yoğurtçuyum böy... Pardon bu değildi, bunca yıllık kedi severim, böyle yüzünden haylazlık akan kedi görmedim. Bu kedi bana hiç sevimli gelmedi. Belki başka açıdan çekmek gerek.
Kedi düzelmez, her hayvanın kendine özgü karakteri var, onlar da aynı insanlar gibi. Çok yüz göz olmayın, ısırırsa falan iki patlatın burnuna. Belki düzelme gösterir.

  • bigbadabum  (15.04.15 20:18:27) 
hayvanın tipi "güzel" olsaydı bu yorumların çoğu yapılmazdı emin olun. insanlar iki yüzlüdür. şımarık, disiplinsiz, yaramaz, davranış bozuklukları olan bir hayvanın görünüşü "estetik anlayışımızla" uyuşuyorsa kabullenebiliyoruz nedense. ama hayvan "çirkinse" en küçük hatasında bile batıyor.

bu kedinin yaptıklarının çocuklarınız için tehlikeli olmadığını söylemiyorum ama çoğu yavru kedi bu hareketleri yapar. insanların gözlerine zaafları vardır. uzaktan hedef belirler, ona doğru atlayıp kaçarlar sonra falan.

böyle hareketli bir kediyi çocuklarla aynı evde büyütebilmek için bolca vaktiniz olması lazım. hem hayvanı hem çocukları gözetim altında tutmalısınız kedi yetişkinliğe girene kadar. iki tarafı da disipline etmeye çalışıp birbirlerine nasıl davranmaları gerektiğini öğretmeniz lazım. sevgiyle büyütmeyi de şımartarak büyütmeyle karıştırmamanız gerek. aksi takdirde kedi, sergilediği davranışlarının genel anlamda onaylandığını düşünmesin. ayrıca çocuklar kediyi sevmek için yaklaşsalar bile yaklaşım şekilleri doğru değilse kedi bunu farklı algılayıp saldırganlaşır. bunun da emin olun kedinin geçmişinde yaşadığı bir şeylere bağlı olarak bir sebebi vardır.

tırnaklarını düzenli olarak kesin/kestirin. kediye sınırlar koyun. kısırlaştırıldıktan sonra durulup durulmayacağına bakın. çocuklarla kediyi yalnız bırakmayın iki taraf da ne yapması gerektiğini öğrenene kadar.

düzelmeme ihtimali var ama hiçbir hayvan çirkin ya da şeytani değildir. bunu bilen çocuksuz birine sahiplendirebilirsiniz harcadığınız emek bir sonuç vermezse.
  • blodeuwedd  (16.04.15 11:00:42) 
@blodeuwedd süpersin

insanlar sorunlu çocukları olduğunda terk mi ediyor? kedinin tipinden karakterine, yaşayacağı yere karar vermiş insanları dikkate almayın. kediniz 7 aylık yani ergenlikte hatta ilk kızgınlık dönemi bile olabilir. bu dönemde davranışları tıpkı insanların ergenliklerindeki gibi dengesizce olabiliyor. size karşı yumuşak olup çocukları hedef alır gibi atlaması sizi kıskandığından olabilir. köpeklerden yola çıkarak nacizane bir tavsiyem olacak. çocuklarınıza sarıldığınızda onu da aranıza alın. çocuklarla oynarken onun da dahil olabileceği bir şeyler deneyin. 1 yaşından sonra kediler gerçekten sakinleşiyor. hele kısırlaşınca pamuk gibi olur o. annenize de kulak asmayın. hala birçok ebeveyne göre evdeki hayvanlar eşya benzeri bir "hayvan".

çocukların grevini destekliyorum :) taleplerinin karşılanması için çeşitli yollar arayan çocuklar yetiştiren bir anne bu kediciğe de yardımcı olabilir bence.
  • madarch  (16.04.15 11:24:31) 
@blodeuwedd ben de aynı şeyleri düşünüyorum. Ben bu kediyi çok seviyorum arkadaşlar ya. Çirkinim benim. Çok şahsına münhasır bir kedi bu inanın.

Ama veteriner de travma yaşadığını düşünüyor. Çok eziyet görmüş, kuyruğunda kırık vardı,birşeyler bağlamış çocuklar sokakta kuyruğuna sanırım. Her yerinde yaralar vardı ve çok ürkekti. Başımıza panter kesildi :)

Akşam bütün aile birlikte konuşup bir karar aldık. Asla başkasına veremeyiz. Eşimin şirketinde yaşayacak artık. Geceleri de çalışan oluyor orda, montajcı çocuklar filan sabahlıyorlar. Yalnız kalmayacak yani. Hem eşimin çalıştığı ofis jungle gibi, bir papağan, bir pug ve sürüsüyle balık var. Bu cadıya mı yer açamıycaz dedi. Sık sık da ziyaret edebilicez böylelikle.

Edit: Tabi ki kısırlaştırılıp iyileştikten sonra gidecek ofise.
  • old possum  (16.04.15 12:05:57 ~ 12:07:41) 
kedinin davranış problemi var evet ama bence her şeyden önce çocuklarınızı bu konuda eğitmelisiniz.

bazı kediler çocukları sevmezler. benim iki kedim var, birinin sorunu yok ama öbürü hiç sevmez çocukları.

çocuklar kediyi fazla sıkıştırmamalı. bir süre kediyi hiç sevmesinler öncelikle. üstüne gittikçe daha kötü olur. ama anne seviyoruz bir şey yapmıyoruz deseler de çözüm bu değil. kendi alanında kendini güvende hissetmesi lazım.

veterinere götürüp tırnaklarını kısalttırabilirsiniz. nasıl yapılacağını size de göstermesini isteyin ve özel makasından satın alıp evde kendiniz de yapabilirsiniz.

çocuklar kedinin mamasını verebilirler. ama sevmeye sıkıştırmaya çalışmasınlar, sadece mamasını sırayla onlar versin her gün. suyunu onlar tazelesin. bir süre sonra uzaktan iple oynatmaya başlasınlar. fiziksel temastan kaçınsınlar. yavaş yavaş kedi onlara güvenmeye başlayacaktır.

hele kısırlaştırma ameliyatından sonra çok üstüne düşmeyin, narkozun etkisiyle sersem olur kendi haline bırakın, çocuklar etrafını sarmasın.
  • lily briscoe  (16.04.15 12:18:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.