[]

Kasa Topluyoruz Toplanın

Silikon vadisinin uzmanları,
Güzel bir kasa topluyoruz bana hadi bir el atın şu konfigürasyonu beraber yapalım.

Bütçe : Max.4500 TL
İşlemci : i5 Marka model Öneriniz...
Ram : 8 GB Marka model Öneriniz...
HDisc : 128 SSD Marka model Öneriniz...
Kasa : ??? Marka model Öneriniz...

Bunlara bağlı olarak da;
esas önemli olan Anakart ve Ekran kartı önerilerinizi alabilir miyim?

 
logicalincrements.com


  • esenboga  (15.04.15 11:18:26) 
asıl amacınız nedir? (oyun, grafik...vb)


  • nuka cola  (15.04.15 11:19:26) 
@nuka cola
Oyun, internet, performans :)

  • erty_ksk  (15.04.15 11:21:12) 
400r'ı seviyorum ben. Nedense son zamanlarda kötülenmeye başlandı ama iyi kasa.

Noctua'nın kule tipi çift ızgaralı fanlarından paranızın yettiğini alın.

Samsung evo 850 alınır o paraya. 120 gb yeterli eğer düzenli biriyseniz. Yanına bir de 2 tane 1 tb wd black. 2 tb yerine 2x1 tb daha pratik geliyor bana, sizin seçiminiz o. Ama kesinlikle wd black serisi.

İşlemcide i5 i7 falan onlara takılmamanı öneririm. Corsair'ın modüler güç kaynakları var, eskiden pahalıydı da şimdi insaflı düzeylere indiler. Onlardan almanı öneririm.

Dh sistem tavsiyeleri bölümüne yaz daha kaliteli cevaplar gelir. Bu saydıklarım ne olursa olsun değişmemesi gerekenler bence.
  • gunde 3 litre kola icen adam  (15.04.15 11:27:13) 
kasa kriterleri diğer bileşenlerden çok daha farklı. kasaya ayrı bütçe ayır ve beklentilerini sırala, ona göre önerelim.


  • rygard  (15.04.15 11:48:20) 
ben ufak sistemleri seviyorum. gerekirse elime alıp arkadaşıma götürebileceğim, iş yerine götürebileceğim, tatile çıkarken arabanın bagajına atıp yazlıkta 2 hafta takılacağım gibi. o yüzden ufak kasaları tercih ettim. ama performanstan ödün veriyorsun tabi. o paraya daha fazla performans odaklı bileşenler de alınabilir. ama benim öyle bir takıntım yok. o yüzden fakat 4500 tl'ye pc alacak olsam yine böyle bir konfigürasyon yapardım.

i.hizliresim.com
  • emiter  (15.04.15 11:50:07 ~ 11:51:03) 
henüz 1 aylık sistemim var. ekran kartını şimdilik onboard idare ediyorum ama onu da alınca tam da sizinki kadar bütçeye ulaşmış olacak. bendeki parçaların hepsini özene bezene aldığım için alayını tavsiye edebilirim.

parçaları da yazayım tam olsun :)

-asus h97m-e (overclock yapacak mısınız bilmiyorum tabi)
-i7 4790
-g skill ripjawsx 2x4 1600mhz (ama siz corsair de düşünebilirsiniz. bir de çift modül yerine tek 8 alsanız da olur. hatta daha iyi olabilir)
-samsung 840evo 120gb
-wd caviar blue 1tb 7200rpm
-cooler master hyper 212evo (overclock olmayacak bir sistemde after market soğutucu ne kadar lazım bilemiyorum. ben aldım almasına ama mutlaka gerekir mi sorusunu ben cevaplayamıyorum.)
-seasonic s12ii 620w 80+ bronze
-herhangi bir dvd yazıcı (hor görmeyin arada lazım oluyör)
-aoc 21.5'' led monitör
-zalman z3 plus kasa

benim kasa çok ciks olsun diye bir derdim yoktu o yüzden mümkün olan en ucuz ama işimi görecek olanı seçmeye çalıştım. yoksa corsair carbide 400r güzel gözüküyordu baya. o da olmazsa cooler master silencio almak vardı aklımda. z3 plus aldım. pek de pişman değilim. duruyor işte masanın üstünde. vazifesini yapıyor yani :)

bir de güç kaynağını s12 aldım ben ama keşke m12 alsaymışım. gereksiz kabloları sağa sola kıvırıp saklamaya çalışmak yerine direk kutusunun içinde bırakmak daha şık olabilirmiş.

beyle.

edit: eklemeyi unutmuşum. parçaları mutlaka internetten alın.(yani belki zaten öyle yapacaktınız bilemedim) ben internet sayesinde totalde 400-500 tl daha az ödemiş oldum.
  • kuul  (15.04.15 13:26:53 ~ 13:45:37) 
www.dropbox.com Kendimce hazırladığım sistem.


  • nuka cola  (15.04.15 15:35:07) 
ekleme de yapayım.

overclock yapacak mısınız bilmiyorum. yapmayacaksanız h97 çipset bir anakart lazım size. asus ilk olarak akla gelenlerden olabilir belki ama gigabyte'ın anakartlarıyla alakalı tomshardware ve newegg gibi yerlerde de bolca övgü okumuşluğum var.

ekran kartı...ah o ekran kartı ! ben de hala uygun olanı arıyorum. gtx970'lerin f/p oranı ve düşük güç tüketimi övgüye layık tarafları olmakla birlikte birçoğunda coil whine sorunu olduğundan da bahsediyorlar. yine de gönlüm bir 970 almaktan yana. msi gtx970 gaming veya zotac gtx970 amp! omega core edition almayı kafaya koydum.
  • kuul  (15.04.15 15:51:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.