[]

ansiklopediler ne yapılır?

biliyorum at çöpe gitsin diyeceksiniz ama kıyamıyor insan. zamanında onca kupon biriktir, kuyruk bekle, al. onlarca ödeve, dönem ödevine kaynaklık yapsın. gün gelip internet coşalayınca kaldır çöpe at.

abi dünyanın ansiklopedisi var pederin evinde. sahafa sordum almadı, kitap bağışı bekleyen okullara sordum istemediler.

kağıt toplayıcısına vermekten başka hiç mi işe yaramaz bunlar? yeminle kıyamıyorum abi cilt cilt, çeşit çeşit ansiklopedi.

 
çok güzel dekor yapılır uğraşırsanız.


  • fucking machine in my head  (15.04.15 01:33:29) 
maalesef ki ansiklopedi devri bundan bir beş sene önce kapandı, okullar dahi istemiyor dediğin gibi. kağıt toplayıcısı tek çözüm.


  • devilred  (15.04.15 01:33:36) 
yok abi evdeki fazlalıkları boşaltmaya çalışıyoruz. bi de dekor yapıp iyice kalabalık edemem. birilerinin hala işine yararsa diye bir umudum var ama yaramazsa mecburen geri dönüşüme gidip tuvalet kağıdı falan olacak.


  • kibritsuyu  (15.04.15 01:38:00) 
Halk kütüphanelerine veya üniversite kütüphanelerine bağışlayabilirsiniz. Onlar kabul eder herhalde.


  • apdulera  (15.04.15 01:42:18) 
geri dönüşüm kutularına atın, başka işe yaramıyor maalesef.

kütüphaneler bile almıyor artık.
  • livaneli kadir  (15.04.15 01:45:00) 
doğudaki öğretmenler belki çocuklara verir


  • neferkitty  (15.04.15 01:45:38) 
köy okulları


  • air  (15.04.15 02:14:02) 
ne olursa olsun internetteki o tanınmış siteler ,google aradığınız her şeyi göstermiyor. bunların da kıymetini bilmek lazım. bence atmayın.kaldıki netteki bilgiler her an ulaşılamaz yada değişikliğe uğrayabiliyor.geçen yaşanan elektrik kesintisinin bir kaç gün yada hafta sürdüğünü düşünün...
zamanında istanbul'dayken geri dönüşüme bırakılan bazı ciltleri noksan ana britannicayı hatay 'a getirdim.bilgi edinmenin yanı sıra büyük larousse ile uslüp farkı dikkatimi çekti.sanki sizle konuşuyor ,yorum yapıyor kavram tanımlarında.sadece bu sebepten hala bulundururum .

  • 1adam  (15.04.15 02:22:20) 
ulan aynı durumdayım ben de. kaç defa evdekilerin elinden kurtardım çöpe atarlarken. çocukluğumuz var o ansiklopedilerde. hayatta attırmam. hem yarın ne olacağı da belli olmaz. dursun yerinde. bakarsın nükleer savaş olur, buz devri olur, ölümcül virüs yayılır falan. o zaman altın gibi değerli olur o ansiklopediler:D


  • pretty cool  (15.04.15 03:02:23) 
Verilir mi ansiklopedi, o kadar bilgi internette yok. Ben verdim pişman oldum. Açsan bi sayfasını okusan bile kardır. Hem de tarafsız bilgiyi internette bulmak çok zor. Kağıttan okumak ayrı bi keyif zaten. Yerin varsa dursun. Evet ansiklopedi okumayı seviyorum.


  • bigbadabum  (15.04.15 07:12:20) 
Ansiklopediler maalesef güncel bilgiler içermiyor artık. İyilik yapayım derken başkalarının yanlış öğrenmesine de vesile olabilirsiniz. Zaten hiçbir okul kabul etmiyor. En iyi kullanılabilirlik, geri dönüşüm.


  • dessy  (15.04.15 09:01:10) 
benim de çok fazla ansiklopedim var, biz de biraz ev rahatlasın istiyoruz. bir yerlere gönderelim diyor evdekiler bu ansiklopedileri. ama verdirmiyorum kimseye. kitaplarımı ansiklopedilerimi vermek istemiyorum. hatta bazılarından 2 tane var, onları ayırdım semt kütüphanemize soracağım kabul edilirse oraya vereceğim olmazsa duracak. ben kitap ansiklopedi gibi şeylere kıyamıyorum.


  • rock n roll  (15.04.15 09:07:20) 
Geçen gün duyuruda bir okul için kitap istiyorlardı. Gönen miydi neydi hatırlayamadım. Ona bir bakabilirsiniz.

Ya da duyuru açın ve modlardan sabitlemesini isteyin. Bir ihtiyacı olan çıkabilir.
  • elitist  (15.04.15 10:11:03) 
@elitist

yalnız soran adamın kendisi mod ahahaha.
  • devilred  (15.04.15 10:26:36) 
Isimleri neler? Benim hala isime yarayanlar var. gelip alabilirim.


  • evrenos gazi  (15.04.15 10:49:24) 
@devilred O zaman işi çok daha kolay :)

Bu arada Gönen'e kitap yardımı istenen duyuru; www.eksiduyuru.com
  • elitist  (15.04.15 12:32:37 ~ 12:33:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.