[]

mesajlara cevap vermeyen hödüklere karşı ne yapıyoruz?

benim kadar rahatsız olan biri var mı bilmiyorum ama, açtığı duyuruyu hemen kaldırıp onca faydalı cevabı piç edenlerden sonra şimdide mesajlara dönüş yapmayanlara taktım.

sözlükte veya duyuruda olsun birisi yazdığım herhangi bir şey ile ilgili tek cümlelik bir soru soruyor bende 3 paragraflık açıklama yapıyorum ki iyice tatmin olsun, kafasında soru işareti kalmasın, daha sonra herif ortadan yok oluyor. be hayvan dön de bir teşekkür et o kadar vakit ayırmışız sana, uğraşıp açıklama yapmışız. hani bunlar öyle tek tük de değil, mesajla soru soranların çoğunda var bu huy. artık öyle bir noktaya geldi ki, birisi teşekkür ederim yazdığı zaman "senin ağzını yerim ben" diyesim geliyor.

acayip rahatsız oluyorum bu durumdan, utanmasam geriye dönük bütün mesajları bulup herkese tek tek "rica ederim" mesajı atıcam ki yaptıkları odunluğu anlasınlar.

sizde de var mı bu yoksa he deyip geçiyor musunuz?

 
İnternet ortamında kolay kolay hiçbir yerde uzun yazı yazmadığım için sıkıntı ettiğim bir durum değil. Dolaşımın bu kadar yüksek hızda seyrettiği bir mecrada kendini çok yormamalısın.


  • arnold schwarzeneger  (14.04.15 13:00:45) 
öncelikle herkes aynı değil yani sen çok nazik, kibar birisi olabilirsin ama karşı taraf yol yordam bilmeyen birisi olabilir. herkesin hayatta önemsediği konular aynı olmayabilir. senin için bu çok önemlidir bazısı önemsemez. ben de bir ara cevaplara tik atılmadığında rahatsız oluyordum artık önemsemiyorum. burada sorusuna cevap verdiğimde azarlayan bile oldu. eğer çok rahatsızsan o kişilerin sorularına cevap vermezsin bir daha.


  • rock n roll  (14.04.15 13:02:44) 
Ben bunu uzun uzun açıklama yapmamaya çalışarak bertaraf ediyorum. Olabildiğince kısa ve öz cevaplar veriyorum. Eğer uzayacak gibi olursa karşı tarafın geri dönüşlerine göre parçalara ayırıyorum. Yoksa aynı duygu bende de oluşuyor.


  • bigbadabum  (14.04.15 13:05:05) 
değişmediyse, duyuraya teşekkür mesajı yazmak yasaktı siliniyordu


  • titiraprap  (14.04.15 13:07:21) 
o değil de buraya yazanlardan birisi günlerdir kendisine sorduğum bir soruya olumsuz cevap dahi verme tenezzülünde bulunmadı :) gecikmiş tribimi de burdan atmış olayım bari.

soruna cevap; aynısından bende de var ama mecbur he diyip geçiyosun nabacan.
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (14.04.15 16:39:36) 
bunun bir de erkek olduğunu anlayınca cevap yazmayanları var ki düşman başına :D


  • sen de git sen de unut  (14.04.15 16:43:28) 
Aynen üşenmeyip uzun uzun açıklıyorum, aynen dönüş almıyorum genelde, aynen hoşlanmıyorum bu nezaketsizlikten.

Bir kaç kez 'rica ederim' yazdığım oldu sonradan, 'yoğunum da dönemedim ehe' tarzı cevap geliyor genelde. Bi 'ok kib bye' yazmak bu kadar zor olmamalı. artık çok yormuyorum kendimi, kısa tutuyorum ben de.
  • manuel mandalina  (14.04.15 18:23:34) 
@titiraprap, duyuruyu demiyoruz panpa, özel mesajlasma mevzu bahis.


  • manuel mandalina  (14.04.15 18:25:20) 
takmaya gerek yok. bazilari da boyle.


  • baldur2  (14.04.15 18:30:09) 
"lan pezevenk madem 'ok' deyip geçecektin madem, neden merak ediyor gibi o soru soruyor 212142 satır cevap yazdırıyorsun?"

demek istemişliğim var şimdi ne yalan söyleyeyim.
  • nawar  (14.04.15 18:35:03 ~ 18:35:24) 
Ben hiç duyuru silmedim ama silinebilir, belki rahatsız olmuştur orada olmasından. Belki burada yeterince anonim hissetmiyor olabilir. Daha önce çok silindi yazdıklarım, bilen de bilir, sayfa sayfa yazdığım olur. Canı sağ olsun, "Umarım işine yaramıştır" deyip geçiyorum. Açıkçası hangisinin silinip hangisinin silindiğini de pek bilmiyorum. Sadece aynı ya da benzer soru gelince aratıyorum "Ben yazmıştım böyle bir şeyler" diye, o zaman birkaç tanesinin silindiğini fark ettim. Oturup tekrar yazdım. Birkaç kere "Keşke silmeyeydi" dediğim olmuştur ama sinirlendmedim hiç. Bir iki şeyi "Bu konuda çok soru oluyor" diye cevabını kendime mesaj atmışlığım var. Oradan gider alırım uygunsa.

Mesaja gelince, unutuyorum açıkçası kim mesaj atmıştı, kim atmamıştı, en son ben ne demiştim. Milyon kişi ile de mesajlaşıyor değilim, günde 3-5 kişidir ama günlük hayhuyun içinde unutup gidiyorum. Hatta çok yaptığım bir şey yolda mesajı okumak ama yol tuttuğu için cevap yazmayı eve bırakmak, eve gelince de cevap vermeyi unutmak. Düzenli konuştuğum kişilere "Sonradan beni bir dürtüversene unutursam, alınma sakın" diye yazıyorum da.

Eğer mesaj karşı taraftan sönümlenirse, aklıma bile gelmiyor. Canı sağ olsun gerçekten, hiç önemli değil. Zaten bir hafta sonra başka bir şeyden mesaj atsa, yine aynı aynı konuşurum ben, hatırlamam ki mesajda en son kimin ne yazdığını ve ne yazmadığını. Teşekkür ediyorsa, ben de teşekkür ederim. Etmiyorsa, etmeyebilir. Açıkçası hiç düşünmedim teşekkür eden var mı, yok mu diye. Haberim bile yok. Genelde de uzun uzun anlatırım zaten. Denize atmış gibi düşünüyorum, geri bir şey beklemiyorum.

Şu vesileyle ben de özür dileyim. Eğer yukarıda anlattığım nedenlerden dolayı, muhabbetimizin yarım kaldığı kişiler olmuşsa özür dilerim onlardan. %100 yolda görüp sonradan cevap yazmayı unutmuşumdur. Elinize bir çubuk alıp "Loğğ loğğ, yazsağa" deseniz özür dileye dileye yazarım ben.
  • aychovsky  (14.04.15 18:48:02 ~ 18:49:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.