[]

Arkadaşlarım beni sevmiyor

Merhaba

Size yine dertlerim ve sıkıntılarım ile geldim.

Son zamanlarda yaşadığım bazı şeyler arkadaşlarım tarafından sevilmediğimi anlamamı sağladı.

Detaya gelirsek ;
Birlikte takıldığımız 13-14 kişilik bir insan topluluğu var. Bunların içinde Her grupta olduğu gibi bir baskın tip var(erkek). Bu tip gruptaki tüm kızlara karşı "yavşama" eğilimi gösteriyor fakat kızlardan da bir tersleme gelmiyor hatta memnun gibiler. Elemanda gerçekten tip yok yani bunu onu kötülemek için söylemiyorum.

Benim pozisyonumda adeta "mecburiyetten katlanılan tip" gibi.
Mesela eşli bir şeyler yapılmak istendiğinde kimse benle eş olmak istemiyor.
Bende o "baskın tip" erkek gibi karşı cins ile samimi olmak istediğimde tersleniyorum ve benden uzaklaşıyorlar.

Bana saygı duyuyorlar fakat beni sevmiyorlar samimi davranmıyorlar.

Ben acaba benden çekindikleri için mi böyle davranıyorlar diye araştırdım ama durumun bunla alakası yok.

Grup içinde kesinlikle tercih edilecek tip değilim ama ben kötü bir insan değilim ki. Onlar için elimden geleni yapmak istiyorum onlara ayak uydurmaya çalışıyorum ama bir türlü "onlar gibi" olamıyorum.

Ayrıca bakıyorum toplandığımız zamanlar dışında çoğu zaman birbirlerine dertlerini sorunlarını anlatıyorlarmış.

Mış diyorum çünkü geçenlerde içlerinden biriyle sorun yaşadım (kız) ve kendisiyle konuşmayı düşünüyordum bunu aynı gruptaki bir arkadaşımla (erkek) paylaştım. Arkadaşım konuşmaya gerek olmadığını sorun yaşadığım kişinin bu durumu pek umursamadığını (beni pek sallamadığını) eskiden davrandığım gibi davranmamı söyledi.

Bunları nereden bildiğini sorduğumda; biz zaten sürekli görüşüyoruz morali bozukken beni arıyor yada mesajlaşıyoruz filan dedi.

Ben şu ana kadar hiç biri ile özelden görüşmedim. Grupça toplanıldığında görüşür ayrıldıktan sonra ise ortak messenger grubu dışında görüşmem kimse ile.

Zaten görüşsem de uzun bir görüşme olmuyor bir süre sonra cevap gelmemeye başlıyor yada ilk yazdığımda 1 gün sonra filan cevap geliyor yada hiç gelmiyor. Beni takmıyorlar.

Durum böyle oldukça içime kapanıyorum ve grup içinde silik bir tip olup çıkıyorum. Bir çok faaliyet bensiz yapılıyor. Bazen konuşurken sözüm bile kesiliyor.

Zaten arkadaş çevrem kısıtlı onlarda böyle yaptığında iyice hayattan soğuyorum.

Sizce ne yapmalıyım ?

Onlardan uzaklaşıp yalnız mı kalmalıyım ?
Yoksa böyle devam edip mutsuz mu olmalıyım ?

Lütfen beni anlamaya çalışın

Lütfen bana akıl verin

Lütfen bana yardım edin çok kötü hissediyorum kendimi

Lütfen...

 
siktir et hepsini. milyonlarca insan var ülkede, sana arkadaş elbet bulunur.
bahsettiğin insanlara arkadaş demektense yalnız kalmayı tercih ederim ben.

  • fifa 08 ingiliz spikeri  (14.04.15 00:24:35) 
kes muhabbeti. kimseye kendini beğendirmek zorunda değilsin. takıntı haline getirmişssin. üzülürsün. başka insanlarla tanışmaya çalış.


  • justinho26  (14.04.15 00:24:39) 
arkadaş çevreni değiştir


  • sta  (14.04.15 00:26:49) 
lütfen beni anlamaya çalışın dediğin ana kadar şişmiştim. korkarım çok kafana takıyorsun.


  • 2006  (14.04.15 00:28:32) 
bırak kardeşim şu insaları. onlara muhtaç değilsin, onlarla mutlu olmadığını ben burdan anladım, daha fazla vakit geçirme bu grupla. bir şey kaybetmezsin, yalnız vakit geçir daha iyi. kafanda da kurma bana şunu bunu yapıyorlar bilmem ne diye. kalk masadan git. benim yapmışlığım vardır. sizin muhabbet sarmadı efe dedim kalktım başka masaya oturdum (birkaç masa arkadaş grupları vardı).


  • bigbadabum  (14.04.15 00:32:35) 
öncelikle 13-14 kişilik arkadaş grubu nedir ya? ne kadar yalnız olduğumu hissettim. dört tane arkadaşım var. samimiyiz. yetiyor. o kadar insanın hepsi seninle ilgili aynı şeyi düşünüyor olamaz. grup içinde doğru kişilerle samimiyetini ilerlet.


  • nickimin hakkini veremedim  (14.04.15 00:36:44) 
arkadaş çevreni değiştir diyenler neyin kafasını yasıyor anlamıyorum. sanki über kolay bir şey anasını satayim. değiştirme arkadaş çevreni falan yalnızda kalma sakın, haftsonları evde çürürsün yoksa.


  • fransizkalanadam  (14.04.15 00:36:45) 
Yanlis ortamdasin. Ortama uygun degilsin, senin uygun oldugun ortama da onlar uygun degil. Yalniz olmak bundan kotu degil, cunku en azindan kendine baska cevre bulacak kadar rahat olabilirsin. Bu insanlarla ugrasma, degmez. Illa ki emanet gibi durmayacagin, hatta ait olabilecegin bir cevre olacaktir.


  • aychovsky  (14.04.15 00:36:46 ~ 00:37:50) 
bu kadar cok kalabalikta guclu baglar kuramazsin diye dusunuyorum. her seyde oldugu gibi arkadas konusunda da az oz tavsiye edilebilir. az arkadasin olsun ama hakiki olsun. bir tane bile yeter


  • shotgunwoman  (14.04.15 00:46:09) 
Gruptan çıkacaksın kardeş. Bu insanlara yapabileceğin hiçbir şey yok. Seni sevmeleri ya da saygı duymaları için yapabileceğin hiçbir şey yok. Sadece ve sadece sana zarar verir bu grup. Özgüvenini yerle bir eder, üzer, kırar. Gerçekten yapabileceğin hiçbir şey yok.
Grupta senden hoşlanan birileri olsaydı veya grubun çekirdeğinden birilerinin desteğini alsaydın sana bir şeyler söyleyebilirdim ama anladığım kadarıyla bunlar sen de yok. Ben lisede iki tane grubu parçalamıştım. Bir tanesinden de grubun en sevilen kızına siktiri çekmiştim ama şartlar farklıydı. Ama geçen sene de bir grubu bu yüzden terk ettim. Telefonda yazdığım bir şeyi sallamadılar. Olabilir dedim sonra ikincisini yaptılar. Anında çıktım gruptan. Şimdi hiçbirinin yüzüne bile bakmıyorum. Bir yere davet ettiklerinde gitmiyorum. Hayır zaten hepsi aptalın teki. Niye zamanımı boşa harcayayım ki?
Sen de sıkma canını. Git kendine bir tane bile olsa adam gibi düzgün birini bul. Kafana göre birini bulursan yapmayacağın şey kalmaz. Grup şeklinde gezmenin keyfi başka ama en iyi arkadaş da farklıdır.
Son olarak inan bana bu insanlar sana yaptıklarının farkındalar ve bundan keyif alıyorlar. Bazı insanlar sadisttir. Bunlar sadist ve başkalarını ezince kendilerini güçlü hissediyorlar. Tabii bunları normal bir vatandaş olduğunu varsayarak söylüyorum. Zamanında hak eden birkaç tanesine ben de yaptım, biliyorum. Uzaklaş bu tiplerden.

Hayır bir de çirkin bir çocuk gruptaki tüm kızlara ilgi gösterip nasıl iyi tepkiler alabilir ki? Asdfgh. Çocuğun çirkin olduğundan emin misin?
  • mornie  (14.04.15 01:29:32) 
hocam arkadaslar zaten aynı yanıtları vermişler. ben de aynısını diyeyim. çevreni değiştir. sana değer vermeyenlere sen niye vermeye çalışıyorsun ki? illa ki sevdiğin şeyler vardır, kafa dengi insanlarla bulusabilecegin aktivitelere kurslara neyin takıl. oradan yürürsün. arsız ol, kafaya da takma.


  • danica maupoissant  (14.04.15 01:45:35) 
başkan herkese atar yapma burda söylenildiği gibi. sen bunlarla yine takıl, ama başka işin yoksa takıl. mesela 2 saatlik bi buluşma için çağırdılar, git 2 saat takıl, sonra benim arkadaşıma, aileme vs sözüm vardı diyip kalk. o 2 saatte kafanı dağıtmış olursun.

onun dışında bunlar dışında da çevreni genişletmeye bak. dünyada tek insan bu 10 kişi değil ya, kafana göre birini bulduğunda da bunlara ihtiyacın kalmayacak zaten.
  • repins  (14.04.15 02:09:19) 
13-14ünü de geçtim arkadaş grubu nedir amk ya? fil misiniz, sırtlan mı, ördek mi?

neden kendini bir grubun içerisinde olmak zorunda hissediyorsun? bir grup içinde olamayınca kendini gerçekleştiremeyecek kadar ezik misin?

oturup ağlamadığın kalmış amk. senin şu hezeyanlarını ilk ve son kez yaşadığımda sanırım 9-10 yaşımdaydım. sonra herkese ve dünyaya siktiri çektim. şu an 10dan fazla çok yakın arkadaşım vardır. ha ama grup değiliz. çünkü her biri farklı yerlerden çok yakın arkadaşlarım. yani şu yaşıma kadar bulunduğum hemen hemen her ortamdan 1-2 çok samimi arkadaş edinmiş durumdayım. ki zaten arkadaşlığın tanımı da budur. haydi bir grup oluşturalım diyerek arkadaş olunmaz. hayatı film (friends, how i met your mother) tadında yaşayamazsınız, çünkü öyle değildir.

ha böyle ortamlar karı-kız için idealdir sanırım, hiç tecrübe etmedim fakat daha 1 saat önce bir arkadaş buna benzer bir ortamdan bahsetti ve kimin elinin kimin cebinde olduğunun belli olmadığını söyledi. o an zaten tekrar anladım arkadaş gruplarının bokluğunu. üstüne de bunu gördüm.

neyse işte. kendin ol. sikmişim arkadaş gruplarını.
  • lamneth  (14.04.15 02:21:58) 
top secret, senin öncelikle kendine bakışını değiştirmen lazım kardeşim. hatırlarsan seninle bu konu hakkında yazışmıştık. bazı taktikler de önermişim.

kitap okumaya başladın mı bilmiyorum?
şu kitapları da listene alabilirsin:
%100 düşünce gücü - dale carnegie
duygusal zeka - daniel goleman
güdülenmenin mucizesi george shin
kişiliğinizi tanıyın- florence littauer
ünlü adamların bilinmeyen yönleri - dale carnegie
çağımızda kişilik sorunu - eric fromm
iyi düşün doğru karar ver - doğan cüceloğlu
üzüntüyü bırak yaşamaya bak - dale carnegie
martı - richard bach
Doğan cüceloğlu'nun diğer kitapları ve yazıları


ted videoları var, türkçe alt yazılı olanlardan ilgini çeken konularda olanları izleyebilirsin.

ama ilk olarak şunu izle:
www.dailymotion.com

ikinci olarak; baraka belgeselini tavsiye ederim.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (14.04.15 08:53:22 ~ 08:58:26) 
Grubunu değiştir. Çabaladıkça iticileşirsin.


  • arnold schwarzeneger  (14.04.15 09:03:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.