[]

HDMI kablo çeşitleri

Şimdi hdmi kablo alacağım da merak ediyorum, hepsi aynı mıdır yoksa daha iyi olanı var mı? Mesela birisinde 4k desteği diyor ve fiyat biraz daha pahalı ama bu aldatmaca gibi geldi. Benim bildiğim kablolar standart (sata 2, sata 3 gibi) ama pazarlama taktiği olarak böyle deniliyor.

Mesela bunla: urun.gittigidiyor.com

Bu: urun.gittigidiyor.com
Aynı mıdır yoksa biri hakikaten 4k destekliyor, diğeri desteklemiyor mu? Şimdiden teşekkürler.

 
(bkz: hdmi/@bryan fury)

3d ve/veya 4k izleyeceksen 1.4 olanı yok ızlemıceksen ıstedıgını al.
  • bryan fury  (10.04.15 16:32:31 ~ 16:32:48) 
  • rygard  (10.04.15 16:39:27) 
kablonun versiyon numarası var. yüksek olanı alacaksın. 1.4 al.


  • azerithan  (10.04.15 16:42:52) 
Peki 2.0 ne oluyor? Direk onu alayım en yenisiyse?


  • Dynamole  (10.04.15 16:45:18) 
Altin uclu al demislerdi bana oyle almistim ama ne kadar ise yarar bilmiyorum.


  • only alcoholica  (10.04.15 16:53:11) 
hiçbi farkı yok.

hdmi'larda veri bozuk veya hatalı veya eksik gelirse hiç görüntü vermez.

hdmi'lar anten kabloları gibi değil kısaca.
görüntüyü ya tam ve eksiksiz verir. ya da hiç vermez. orta noktası yok.

en ucuzunu al.
  • kamera motor  (10.04.15 16:54:33) 
görüntü kalitesinde etki etmediği durumlar olabilir, ancak malzeme kalitesi gerçekten bazı modellerde fark ediyor. görüntü fark etmeyecekse malzeme kalitesinin ne önemi var diyebilirsin, ancak aldığın kablo bozulabiliyor. Hadi bozulsun ucuza aldım zaten dersin ancak tv,monitör ya da bilgisayarın hdmi girişlerini de bozunca hasar daha büyük oluyor, tecrübeyle sabit.


  • seoman  (10.04.15 17:06:13) 
mesajına cevap verdim ama buraya da yazayım.

en başta hdmi dijital bir standart olduğu için kablonun kalitesi görüntü kalitesini etkilemez. cihaz ya çalışır ya çalışmaz.

hdmi 2.0, 1.2, 1,4 ve benzeri versiyonlar kablo ile ilgili değil, doğrudan hdmi teknolojisi ile ilgili. Yani kablonun yapabildikleri değil cihazların yapabildikleri. Bunlar da tüm kablolar tarafından destekleniyor.

Güncel durum itibariyle 5 çeşit hdmi kablosu var.

standart
standart ethernetli
otomotiv
high speed
high speed ethernetli

otomotiv kablosunun epsirisi ucunda, titreşimlerden etkilenmesin ve araçlarda kullanılsın diye özel olarak üretilmiş. onu geçiyoruz.

Ethernet opsiyonunu da geçiyoruz şu durumda, aynı kablo üzerinden ağ verisi geçirmeyeceksen ihtiyacın olan bir şey değil.

Gelelim standart ve high speed farkına. Basitçe biri 120hz diğeri ise 240hz veri iletebiliyor. Tasarım amacında da standart olan 1080i'ye kadar desteklerken, high speed olan daha yüksek teknolojileri destekliyor.

Ancak tv'ler misal 240hz çıktı verdiğini iddia ettiği durumlarda dahi bu görüntüyü 240 hz olarak almıyor. 60hz'lik transferi daha sonra kendi içinde dönüştürüyorlar. ki, 600hz bandwith kullandığını iddia eden var, hiçbir hdmi kablosu o ağırlıkta data iletemez (o tip durumlarda yüksek frame rate için dual link div kullanıyoruz)

uzun lafın kısası, 10 liralık high speed bir hdmi kablosu yeterli ihtiyacını karşılamak için.
  • rygard  (10.04.15 20:33:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.