[]

HDMI Kabloyla Laptop-TV Bağlantısı Hk.

Öncelikle altın uçlu falan şart mı? 10 liralık bir kablo iş görür mü? Usb belleğee atıp tv de izlediğim filmler tam ekran oluyordu, HDMI ile bağladığımda kenarlarda boşluk kalır mı?

Çift sesli filmleri izlerken tv üzerinde ses geçişi olmadığı için direkt laptopu bağlayayım diye alacağım kabloyu, amaç bu yani.


 
digiturkun verdiği hdmi kabloyu bi kaç defa laptop ile tv bağlantısı için kullandım kablo yalan oldu. o yüzden mümkün mertebe kaliteli birşey almakta fayda var


  • olurnedenolmasin  (20.02.15 22:05:15) 
görüntü kalitesinde bir fark olmaz. ucuz kabloların ucu daha çabuk korozyana uğruyor, altın uçlu kablolar korozyona karşı daha dayanıklı, fark bu.


  • rygard  (20.02.15 22:07:35) 
10 liralık bir kablo iş görür. 10 tl lik normal kabloyla 20 tl lik altın uçlu kablo arasındaki farkı gözle farketmeniz imkansız eğer teller aynıysa. zaten alacağınız kablo 2-3 metre birşey sanırsam. 10 tl lik kablo ile 20tl lik kablo arasındaki fark şudur; biri dandik malzemeden yapılmıştır, içindeki teller çabuk kırılır diğeri daha kalitelidir daha uzun süre kullanırsınız.

ayrıca şu markayı önerebilirim, türk malı gayet kaliteli.

www.extrateknoloji.com
  • aksimetre  (20.02.15 22:09:54 ~ 22:10:51) 
bir ekleme yapayım; "farkı gözle ayıramazsınız" doğru bir tabir olmamış, herhangi bir fark olmaz.

hdmi sinyal iletme metodu olarak TMDS(Transition Minimized Differential Signaling) kullanır. bunun iki işlevi vardır.

1.TS gönderdiği veri 1 ve 0lardan oluşur, dijitaldir. Veri gönderilmeden önce tekrar düzenlenir ve minimize edilir ve diğer uçta tekrar oluşturulur.

2.DS verinin iki ayrı varyantı farklı tellerden gönderilir (kablonun içindeki bakır teller) biri gerçek, diğeri out of phase. Sinyali alan cihaz bunları karşılaştırır ve yol boyunca oluşan herhangi bir bozukluk görmezden gelinir.

tüm iletilen veri dijitaldir ve bu işlemler sonucunda görüntü oluşturulur saniyenin 60 ila 100de birinde (frekans olayına girmiyorum hiç ama bunu da tv yapar, kablo bağlantısı karışmaz o işe)

Yani kablo eğer çalışıyorsa görüntü oluşur, kabloda herhangi bir sorun varsa hiç görüntü olmaz.

Kablodan kaynaklı görüntü sorunları ve kabloya bağlı görüntü kalitesi değişimi, dvi gibi hem djital hem analog veri iletebilen ortamlarda(dvi'ın da sadece 2 pininde, dijital tellerinde değil) veya sadece analog veri ileten kablolarda(vga) gözlenir, o zaman materyal kalitesi önemli olur.

Bu yüzden hdmi kablolarda materyal kalitesi sadece kablonun fiziksel ömrüyle ilgilidir, görüntü kalitesini etkilemez.

diğer sorulara gelince, hdmi kaynağı ne gönderirse onu verir. haliyle laptop görüntüyü nasıl gönderirse tv onu gösterir. bilgisayarın ses ayarlarından default kaynak olarak hdmi'i gösterirsen ses geçişinde de sorun kalmaz.
  • rygard  (20.02.15 22:41:42 ~ 22:53:59) 
Hazır elim değmişken şu v1.2 v1.4 olayını da açıklayayım madem.

aslında v1.2 veya v1.4 kablo diye bir şey de yok, hdmi versiyonları 1.0 1.2 1.3 1.4 kabloların değil, hdmi ile birbirine bağladığımız cihazların kullandığı standartlardır.

Kabloların sadece iki hız seçeneği ve ethernet var/yok opsiyonları bulunur; 120hz veya 240hz. Bu yüzden 120hz ethernetli, 120hz ethernetsiz, 240hz ethernetli, 240hz ethernetsiz kablolar alınabilir. 720p veya düz 1080p için 120hz yeterliyken, 1080p 3d, 1080p 120mhz, 4k gibi uygulamalar için 240hz olan kablo gerekir. v1.4 etiketli olması gerekmez, tıpkı sata3 kablosu gibi o da efsanedir.
  • rygard  (20.02.15 23:18:13 ~ 23:25:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.