[]

odaya 1 adet priz yaptırmak ne kadar zahmetli olur ?

selamlar duyurunun teslaları,

odamda sadece 1 adet priz var, kullandığım elektrikli aletler o kadar çok ki, o prize 1 adet 8 lı priz, ona bağlı 1 adet 6 lı priz, ve ona bağlı 1 adet 3 lü priz çalıştırıyorum ve hepsi dolu.

bu zaten sağlıklı bir durum değil biliyorum.

garip garip şeyler olmaya başladı, mesela prizden bir adet fiş çıkartsam monitörüm kapanıyor. sonra geri geliyor vs.

daha 4-5 fişlik prize ihtiyacım var. ben en temizinden bir priz yaptırsam ne kadar zahmetli olur, baya kırıp dökerler mi bir yerleri ? yoksa öyle 15 dakikalık bir iş mi ? hiç fikrim yok.

ne önerirsiniz ?

 
duvar içinden geçirecek şekilde yaptırırsanız çok işçilik çıkar diye tahmin ediyorum. duvar üstü yaptırırsanız estetikten feragat edersiniz ancak işçiliği daha az olur.


  • inheritance  (09.04.15 16:02:31) 
prizin altından kablo bağlayıp çekmek de 3lü 5lü uzatma takmakla aynı şey. kendi sigortana kadar kablo çekmedikçe bir anlamı olmaz. Ama daha az kullanılan bir prizi uzatarak işi çözebilirsin mesela odanın bitişiğinde banyo falan varsa banyo prizinden duvar içinden 1 delikle falan çektirebilirsin. banyo prizleri yoğun kullanılmadığı için yük olmaz.


  • erty_ksk  (09.04.15 16:03:01) 
sanırım buvattan çekerseniz böyle sıkıntılar yaşamazsınız. Ama kablolar görünmesin derseniz yıkıp dökme olur.
Kabloları duvara sabitleyip düzgün bir şekilde duvara dışarıdan sabitlenebilen prizler var. Diğer gömmeler gibi değil, hafif dışarıda duruyor. Ondan yapabilirsiniz.

  • safepassage  (09.04.15 16:03:33) 
kırıp dökme yerine, en yakın odadan 5 fişli girişe sahip uzatma kablosu çekin .


  • 1adam  (09.04.15 16:04:33) 
eğer duvar dışından olması önemli değil diyorsan atlama yaptırtabilirsin. bilgisayar vs. dediğin şeyler 100'er Watt. öyle çok bi problem yaratmaz. toplam çektiğin güç 3 kW'ı geçmesi gerek ki ayrı linyeye geçesin.


  • hosein  (09.04.15 16:05:29) 
@erty_ksk

prizi yaptırmayı düşündüğüm duvarın hemen arkası dediğiniz gibi banyo prizinin olduğu yere tekabül ediyor. bu işlemi kolaylaştıracaksa bu şekilde yaptırabilirim o zaman.

@1adam

onu düşündüm ama kapı kapanmıyor o şekilde.
  • sabirstone  (09.04.15 16:36:12) 
banyodaki priz kasasinin icinden bir delik ile odaya ulasilabilir ise o kisim bir kasa genisliginde yavas yavas genisletilip yeni bir priz yapılabilir.

elbette ki banyodaki hatti paralel kullanırsınız.

denildigi gibi pc, şarj, ses sistemi, tv filan aşırı akım ceken seyler değiller.

soba firin vs gibi yük gerektiren şeyler yoksa tek bir hat üstüne onlarca dusuk güçte alet takabilirsin.

yeni priz cektikten sonrada coklayiciya ihtiyacin olacak, anahtarli ve kaliteli bir coklayici al. hatta yetmiyorsa iki tane el yan yana pc masasina sabitle mesela.
duzenli tertipli olur, aksamda yatarken dugmesini kapatirsin. hic bir sey stand by da kalmaz.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (09.04.15 18:02:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.