[]

iranli komsu

Merhaba, yeni tasinan iranli komsu kapiya gelip bir adet ekmek verdi kurban diyerek. Efendim hi falan dedim tekrar kurban diyerek uzatti aldim. Ne olmus oldu simdi? Bir de kurban ne demek bu durumda? Ben de cupcake falan yapip gotursem mi yoksa ayip mi olur sen bos ekmek verdin ama al sana pasta gibi? Tesekkurler.




 
kremşantili ekmek kadayıfı götürün kurban diye veriştirin eline :d


  • masa penisi  (05.04.15 23:07:48) 
Yok hayir normal ekmek.


  • Domuz  (05.04.15 23:16:27) 
Kkelimelerin ne onemi var. Sen de icinden geldiyse yap cupcake gotur ver olmadi bazlama gozleme gotur. Maksat komsuluk.


  • istege bagli sigortasiz  (05.04.15 23:17:26) 
O iyi olurdu da bazlama falan yapmayi bilmiyorum ayrica anlamak isterim tabi ki ne demek istedigini.


  • Domuz  (05.04.15 23:21:21) 
Bimden al bazlama götüreceksem. Isıtıp götürürsün. Bi de bu ara paskalya. Acaba onun, kendi kültürlerinde değişik bir versiyonu mu?


  • phoenixboy  (05.04.15 23:30:48) 
eleman yeni tasinmis, bir iyi niyet gosterisi yapmis. Karsiliginda bir jest yapmak 3-5 tl o da icinden gelirse.


  • istege bagli sigortasiz  (05.04.15 23:34:27) 
pasta,kek, pogaca vs yapip goturun. bir de ingilizce biliyorlar mi? biliyorlarsa sorun bence, hep tanismis, kaynasmis olursunuz.


  • crucio  (05.04.15 23:34:33) 
iranlı bir hocam vardı, ondan biliyorum. bahara büyük önem veriyor iranlılar. onların bayramı gibi düşün yani. baharın gelişini günlerce falan kutluyormuş. komşular birbirlerine yiyecek, hediye falan verirlermiş.

belki ondan kutlamak istemiştir yani.
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (05.04.15 23:38:26) 
Suryani olma ihtimali var mi?
Mardin'de bir suryani kilisesinde papazin kiliseyi, ibadet sekillerini anlatisini dinlemistim. Altar'da (sunak) yaptiklari ekmek ve sarap ayinindeki ekmek kismini o da kurban diye nitelendiriyordu. Sembolik olarak da bildigim kadariyla ekmek bedeni, sarap da kani temsil ediyor. Bugun paskalya (isa'nin dirilis gunu) oldugunu da dusunursek bence suryani olmasi yuksek ihtimal.

  • sAINT  (06.04.15 00:27:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.