[]

Avukat üst aramaları konusu nedir?

Zaten x-ray cihazından geçmiyormusunuz.Uyarı almadıktan sonra niye üst aramasımı oluyor yinede.Yada x-ray den geçmeden doğrudan üst araması mı yapıyorlar.Kısaca avukatlar x-ray uyarı verdiği halde aranmamak mı istiyor ? Anlamadım ...



Ben bu ülkede herkesin x-ray den geçmek zorunluluğu olamsı gerektiğine inanıyorum.Aksi taktirde terörist adam avukatı tehdit ederek bile içeri silah sokturabilir.Yapmaz demeyin Çocuğu rehin alınmış bir insanın yapamayacağı şey yoktur..

 
www.sendika.org
bir de aramaya inansanız duyuruda bu konuyla ilgili bir sürü başlık var duyuruda

  • rakicandir  (05.04.15 12:18:04 ~ 12:30:24) 
"Ben bu ülkede herkesin x-ray den geçmek zorunluluğu olamsı gerektiğine inanıyorum.Aksi taktirde terörist adam avukatı tehdit ederek bile içeri silah sokturabilir.Yapmaz demeyin Çocuğu rehin alınmış bir insanın yapamayacağı şey yoktur.."

Niye bu ülke? Avrupada alışveriş merkezine vs. girerken ne üst araması var ne x-ray. Sonuçta terörist dedğiniz adam da eylem yapmadan önce ülkenin üstünden geçen bir uçaktan paraşütle atılmıyor. O adamlar da birimizin kapı komşusu, bizimle aynı şekilde zemindeki marketten günlük alışverişini yapıyor. Ben niye her seferinde her yere girerken aranmak zorundayım? Benim verdiğim vergilerle devlet gitsin güvenliğimi sağlasın.
  • zamanin otesinden gelen edit  (05.04.15 13:04:47 ~ 13:05:41) 
avukatlık mesleğinin yargı erkinin içindeki yeri


  • hebanon  (05.04.15 13:47:54 ~ 13:49:02) 
Avukatın üzeri aranamaz diye bir kanun maddesi var Avukatlık Kanunu'nda.

Şimdi ben bunun adliyede gerçekleşmesinin mesleki olarak onur kırıcı olduğunu nasıl izah edebilirim bilmiyorum. Hakimin, savcının üzerinin aranması ya da adliye personelinin üzerinin aranması gibi bir durum söz konusu değilken sadece avukatlara yapılıyor bu. Burada iyi niyet yok, amaç rencide etmek.

Öldürülen rahmetli savcının daha acısı herkes için taptazeyken, herkes şoktayken olayı "avukatın üstünün aranması lazım"a indirgediler. Bunun sebebi Kocasakal'ın muhalif bir duruş sergilemesi olabilir, Barolar'a söz geçiremeyen siyasetçilerin savcı üzerinden avukatlara saldırmak için fırsat görmesi olabilir.

İnan ki avukatların umrunda bile değil x-ray'den geçmek, burada rahatsız edici olan şey bu aramaların ardında yatan ayrımcılık ve avukatı rencide etme maksadı. Zaten kimliğimizi basıp turnikeden geçiyoruz ve adliyeye saat kaçta girdiğimiz adımız sicilimiz her şey UYAP'a kaydoluyor. Yani adliyeye öyle elini kolunu sallayarak girme gibi bir şey söz konusu değil.

Dediğim gibi, kanunda açıkça avukatın üzerinin aranamayacağı yazıyor ve bu kanunu tüm hukukçular biliyor ama yine aynı hukukçular sırf kendileri gibi hakim, savcı değiliz diye avukatların üzerini kanuna aykırı ve keyfi olarak aratıyorlar.

Bu yüzden bu kadar tepki veriliyor bu aramalara. Yani hem savunmaya müdahale teşkil ediyor bu üst aramaları (kanunda bu yüzden üst araması yasağı var) ve ayrıca etik olarak da meslektaşın meslektaşı aratması çok onur kırıcı bir şey.
  • whimsical  (05.04.15 13:56:44) 
Adliyede çalışan herkesin çocuğu rehin alınabilir, illa ki avukat olmaya lüzum yok.


  • whimsical  (05.04.15 13:58:50) 
Tekrar yazayım tam anlaşılmamış.Adliyeye giren herkes X-ray den geçmeli.Hakim savcı farketmez.Yoksa çok daha ciddi sonuçları olur..


  • sonhakan  (05.04.15 21:58:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.