[]

kendi elektriğimi üretmem sorun olur mu?

gidip binanın tepesinde 2 tane rüzgar gülü taksam ve bunla apartmanımın elektriğini karşılasam, tedaş aboneliğimi iptal etsem gibi hayallerim var. tabi ki ev benim değil ayrıca öğrenciyim asdf ama kafamdaki bazı ütopik sorulara cevap arıyorum. bunların hepsini yapsam devlet sıkıntı çıkarır tabi biliyorum kendileri para kazanmadıkça bu iş olmaz. benim duyduğum kadarıyla belli bi orana kadar elektrik üretebiliyoruz ondan sonrası yasak o da faturanın en fazla %20sini mi ne karşılayacak kadar yani komple bağımsız bi sistem yapmamıza izin vermiyorlar.




 
bağımsız sisteme izin verirler sıkıntı olmaz satmadıktan sonra. ama aynı zamanda gerektiğinde şebekeden enerji alıp ihtiyaç fazlası üretimde de şebekeye enerji satmak istersen onun 1 kw'a kadar sınırı var.

ek: 1 kw değil 1 mw olacak
  • oriolus oriolus  (05.04.15 11:26:26 ~ 11:27:41) 
Dev ruzgar gullerinden bahsediyorsan kafana gore her yere ruzgar gulu koyamiyorsun. Bir guvenlik alani olmasi gerekiyor.


  • goldentitan  (05.04.15 11:26:51) 
kendi kullanımın için kendi gazını elektiriğini üretmende sorun yok yapabilirsin karışamazlar amma velakin başkasına o enerjiyi veremezsin


  • selam  (05.04.15 11:29:45) 
abi iki tane rüzgar gülüyle apartmanın elektriğini karşılayamazsın. çapları vs önemli hep. ayrıca denildiği gibi güvenlik alanı, gürültü vs. bunlar hep enerji sektörünün sırtında birer yük. ayrıca sanmıyorum ki kurulum maliyetlerini karşılayabilesin. pahalı olum onlar.


  • cizgilerebasancocuk  (05.04.15 13:02:18) 
O dediğin rüzgar gülleri apartmanın statiğine zarar verir, sürekli titreşim yapar. Apartman tepesi uygun değil, yere direk dikmen lazım, ayrıca kendine bir elektrk santrali kurup şebekeden ayrılmak istemezsin, çünkü en ufak sorunda, yüksek elektrik ihtiyacın olduğunda, akü maliyetleri canını sıkmaya başladığında, rüzgar çıkmadığında canın sıkılacak, elektriksiz kalacaksın. Ha bitti ha bitecek, ben evde yokken bi arıza olur da elektrik kesilirse buzdolabındaki yiyecekler bozulursa vs diye çok stres olursun. Bu yüzden direktman elektrikle işim olmaz ben eski köy hayatını yaşıycam az bi enerjim olsun yeter gibi ütopik bir fikrin yoksa şebekeden ayrılmak akıllıca sayılmaz, ayrıca ürettiğin enerjiyi kullandığın enerjiden kesip öyle faturalandırılırsın. Böylesi daha mantıklı.


  • bigbadabum  (05.04.15 13:12:10) 
izin süreci sıkıntılı birax en aşağı 1 sene sürüyor izin almak


  • argent dawn  (05.04.15 13:12:58) 
@shesg, 2 yıl çok çok iyimser bir rakam olmuş. Genelde sekiz on yılı buluyor o değerler. İzin işi şebekeye basmak istersen var. Yoksa sitede evde üç beş ampul ya da birkaç kw elektrik kapalı sistem için kimseden izin almana gerek yok.


  • bigbadabum  (05.04.15 13:15:03) 
@ shesg, site aydınlatması bile ortalama üzeri bir yatırım gerektirebilir. Ama ben çiftçiye, inek besleyen elektrik hattı olmayan besiciye de kurdum. Bir sıkıntısı yok.


  • bigbadabum  (05.04.15 13:34:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.