[]

Et fiyatları neden çok fazla lan ?

fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net




 
ne ucuz ki? ekmek ucuz mu?


  • norek  (05.04.15 03:11:18) 
bilmiyorum ama arz talep meselesi. satılıyor mu satılıyor, o zaman bitmiştir.


  • fransizkalanadam  (05.04.15 03:19:10) 
norek fena vurmuş. ekmek bile ucuz değil.


  • soul sacrifice  (05.04.15 03:25:55) 
satiliyor mu satiliyor olay bitmis mi? tabii ferrari de satiliyor hem de cogu baska ulkeden daha cok sayida. o zaman cok zengin bir ulkeyiz.


  • baldur2  (05.04.15 03:37:17 ~ 03:37:48) 
amerikayi bilemem ama avrupa yanlis. hollandada biftek 15euro, antrikot 17euro, tavuk kalca 7euro. sadece dana kiyma 6 euro.


  • crucio  (05.04.15 03:47:18) 
kesilecek hayvanın* ve hatta samanın ithal edildiği bi ülkedeyiz. daha fazla konuşmaya gerek yok.


  • sinek kral  (05.04.15 04:38:41) 
çünkü tarım ve hayvancılık vasat durumda. sahip olduğumuzun da çoğunu ihraç ediyoruz. ihtiyaçlarımızı da ithalat ile karşılıyoruz.

bir de müslüman ülke olmasaydı türkiye ve domuz çiftlikleri yaygın olsaydı o fiyatlar çok daha fazla inerdi. malum domuz çiftliği olayı büyükbaştan da küçükbaştan da çok daha karlı ve et çok daha ucuza geliyor. 1 kilo et için 40 lira vermezdik.
  • nawar  (05.04.15 04:57:39) 
satılıyor arz talep meselesi denemez. talebin fiyat esnekliği diye bir mevzu var. mesela su 1000 tl'de olsa herkes alır, çünkü almak zorunda yani esnekliği düşük. arz talep meselesi diyemezsin.

bütün dünyada gıda fiyatları düşerken, türkiye'de %20 yükseliyor. çünkü ahlaksızlığın üst seviyede olduğu, en tepedekinden en alttakine kadar herkesin birbirini kazıklamaya çalıştığı iğrenç, cahil insanlar ülkesiyiz.
  • kafkef  (05.04.15 10:53:43) 
fransız kardeşim konuyu kapatmış bence, üstün zekasıyla koymuş noktayı. et yeniyor mu yeniyor, bitmiştir. o kadar.

soruya cevap, ekonomimiz betona dayalı. üretmiyoruz. hayvan çiftlikleri, kesimhaneler cartlar curtlar bunlar için devlet yeteri kadar yardım yapmıyor. genel anlamda tarım ve hayvancılıkta değil ihracat yapmak kendimize bile yetemiyoruz çünkü zemin yok. başlığı hatırlamıyorum da zeytinle alakalıydı, çok güzel bir entry vardı. adam özetle, eskiden dedem bu işle paranın gözüne vururdu şimdi biz para yok diye bırakmak zorunda kalıyoruz diyordu. masraf çok, destek az, profesyonellik yok. hal böyle olunca üretilmiyor. dolayısıyla pahalıya geliyor.

güzel şeyler söylenmiş zaten, saman bile ithal yani sen her şeyi dışardan almak zorunda kalırsan vatandaşına da fiyat bindirip satarsın. burada üretilenin, üretilmesini sağlayan bile dışardan geliyor. "ben hayvan çiftliği kurcam" diyen adam türkiye'de üretilen, uygun fiyatlı şeylerle (aklınıza ne gelirse) çalışamıyor. dışardan almak zorunda. ona bindiriyorlar. o da bize bindiriyor. nefis. sonunda aç kalıyoruz. et olmuyo hiç.
  • der meister  (05.04.15 11:03:42) 
maliyetler yüzünden. yem fiyatları ucmuş durumda. mazot hiç de ucuz değil. insanlar hayvanclıktan soğudu. binlerce çiftci hayvancılık yuzunden borc batağında. çunku kazanamıyor. ucuza hayvan satıyor, arada ki komisyoncular iyi paralar kazanıyor. herkes karini koyunca istanbul'a et 2 kat buyuyerek geliyor.
kuzu- oğlak mevsimi. canlı baskulde süt kuzu kilo 10 lira. düşünebiliyormusun sadece 10 lira.
devlet çiftcinin götünden sikini çekmediği sürece hep pahalı olacak, ithal et yiyeceğiz yada kurban bayramını bekleyeceğiz efendim.
  • zizounij  (05.04.15 11:23:00) 
köylü bitik, hayvancılık bitik durumda özellikle küçükbaş hayvancılık doksanların son dönemlerinin onda biri kadar ya vardır ya yoktur. büyükbaş çiftçiliği köylüden tamamen alınıp büyük çiftliklere verildi. özellikle doğuda devlet büyük çiftliklere büyük yüzdelerle destek çıkıyor. çiftçilik köylülerin yaptığı iş olmaktan çıkıp zenginlerin işi haline geldi. yukarıda da söylenildiği gibi yem pahalı, mazot pahalı eskiden kendi çarkını çevirebilen insanlar artık çeviremez olup şehirlere göçüyorlar ya da ticarete giriyorlar tarım ürünlerine aracılık edip piyasanın yükselmesine sebep oluyorlar.

bu ve buna benzer bir sürü sebep var. köylüyü üretimin ana değeri yapamazsan köylüyü köyünde tutamazsan herpsi olur daha beteri de olur. ne şehir şehre benzer ne köy köye.

bu konuda baya doluymuşsam demek ki.
  • oriolus oriolus  (05.04.15 11:50:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.