[]

aşkın tarifi

Aşık Veysel’e sormuşlar: “Sizce aşk nedir?” Aşık Veysel gülümsemiş ve şöyle demiş; ”Seversin, kavuşamazsın, aşk olur…” Bence ,insanın en çok kendine zararı verdiği bir duygudur...Peki ya sizce aşkın tarifi nedir?




 
seversin kavuşursun aşk olur


  • sta  (04.04.15 12:48:23) 
aşk bir sudur iç iç kudur!1!!!


  • diabolus79  (04.04.15 12:50:27) 
"bir aşık varmıdır ki iki sevgilisi olsun? öyle birisine aşık ol ki o aşkla bütün tutsaklıktan kurtulasın.
aşk, ruhunun nurudur, sevgi sabah şarabıdır benim; aşk öyle bir ümittir ki bütün ümitler onda toplanır.
aşk nedir bilir misin? ben'i, biz'i varlık davasını bırakmaktır; güzellikleri, güzelleri yaratanda her dileği, her isteği yok etmektir.
şu sözler, şu tüten duman, benim dumanımdır; ateşimse gönüllerdedir, o dumanın ardındadır; aşkım, hergün, durmadan artmadadır.
gönlüm seni istedikçe istiyor; yarabbi, sen bu istekten kurtarma beni; yarabbi, beni görüyorsun, tenzih ederim noksanlardan seni, sen fazlalaştırdıkça fazlalaştır ateşimi.
tenzih ederim noksanlardan beni göreni, tenzih ederim noksanlardan beni görüp gözeteni, tenzih ederim noksanlardan, beni sınamak için değil, lütf için beni çağıranı.
sus, zaten manaların arılığından bile yüce olan, manalara bile sığmayan aşk yüzünden ne hale geldiğimi yüzümün rengi, yahut gözyaşlarım anlatmadadır."
  • rakicandir  (04.04.15 13:08:20) 
Dönüşmektir. ask, insanin kendini kesfidir, baska bir ruhun icini gormek, dönüşmek ve yeniden kendini bulmak, sınırlarini kesfetmek.

Ki bence yararı olan bi duygudur. Acisiyla beraber.
  • rayde  (04.04.15 13:11:11) 
Bunda ciddiyim. İnsanin gercekte gorup, kafasinda yarattigi imitasyona hayran olmasi durumudur.


  • brad pitt  (04.04.15 13:28:01) 
brad pitt arti 1. birinin gozunu begenirsin, birinin sacini begenirsin, sonra beynin bunlari birlestirir ve kendin en icin ayni zamanda hem en ideal hem de en uzak iluzyona asik olursun. ona bir gun kavusma hayaliyle yasarsin.


  • baldur2  (04.04.15 16:19:12) 
"Düşerken son bir kez yalana,benimsin benim.
Yalansan yalanı severim,elimde degil.."

Hakimiyeti ona vermektir aşık olmak. SilahLı tehlikeli şekilde hapisten laçırmaktır,kendimi onun için yakmaktır hiç düşünemeden. Ve bir kereden sonra bir daha ya çok istesen de ulaşamamktır.
  • kokhucre  (04.04.15 20:02:57) 
Aşk bir zaaftır, bir bilinçsizlik hâlidir. Bunun farkına vardıktan sonra aşık olmaktan vazgeçtim. Aşkın sınırlarını geçen ölçüde sevdim, çok sevdim, ama aşık olmadım. Aşk bir uçurumdan atlamak gibidir. Düşerken hayatının aksiyonunu yaşarsın, hayatının adrenalinini salgılarsın. Ama yerle buluştuğunda acısı da aynı ölçüde büyük olur.


  • yirmisantim  (04.04.15 20:14:12) 
"Aşk nedir, bilmiyorsan gecelere sor. şu sapsarı yüzlere, şu kupkuru dudaklara sor."


  • u  (04.04.15 20:41:38) 
Zaaf.
Birazcik da sehvet.

  • delifaruk  (04.04.15 21:32:18 ~ 21:33:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.