[]

PC İle İlgili Kafa Karıştıran Büyük Sorunum Var. Anlayanlar Bakabilir mi?

Arkadaşlar merhaba,

Kafam karıştı, çözemediğim bir sorun var.

elektriklerin kesildiği gün fırsat bu fırsat diyerek pc'nin içini temizlemek istedim. Tekrar toplayıp çalıştırdığımda ise açılmadı. Tüm parçalar doğru ve kablolamada sıkıntı olmamasına rağmen, anakart'taki güç ışığı dahi yanmıyordu. Telefondan bakarak ATX kablosundaki (24 pinli olan) yeşil ile siyah bağlantıları ataç yardımı ile kısa devre yaptırarak power supply'ın çalışıp çalışmadığını kontrol edebileceğimi öğrendim. Anakarttan atx'i söküp güç kablosu takılıyken bunu denedim ve power supply'a güç geldi. Hatta cd-rom'a da güç verdim onu da çalıştırdı sorun yoktu. Fakat atx'i anakart'a taktığımda ışık bile yanmıyordu hiç tepki yoktu.

Daha sonra aynı kısa devre işlemini atx anakarta takılıyken üst tarafından ataçla yaptım. Anakarta güç geldi tüm fanlar çalıştı ışıklar yandı. Güç düğmesine bastığımda da ekrana görüntü aldım hatta pc olağan şekilde çalışmaya başladı. Ne işlemcide, ne ram'lerde ne hdd'de ne de ana kartta sorun var, hepsi çalışıyor hatta şu an bu mesajı böyle yaparak çalıştırdığım bilgisayarımdan yazıyorum. Sorun şu ki, kısa devre yapmadan anakarta güç gelmiyor. Sorun neyde olabilir?

Kabloları arkada toplayayım diye biraz gerdirmiştim. Atx'i ve kasa tuşlarının kablolarını. Kısa devreyle çalışınca sorun ATX kablosunda gibi geldi bana ama emin olamıyorum. Sorun hangi parçada olabilir? Bu konuda bana yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum gerçekten kafam karıştı.

Anakart: asus p8 h77m pro
PSU: thermaltake lp-700al2nh

 
board'a bağlanan 24 pin soketindeki kablolar hafif geriye çekildiyse eğer temas etmiyordur, onu kontrol edin. rahat olun :)


  • mrvengeance  (01.04.15 20:42:38) 
Tamiri mümkün müdür peki? Mesela atx koblosunu değiştirmek?


  • gaddarkerim  (01.04.15 20:47:59) 
front panel switch header'a kasadan gelen power vb. ince kabloları takmamış veya yanlış takmış olma ihtimalin var mı?


  • diabolus79  (01.04.15 20:52:04 ~ 20:53:08) 
taktım, düğmeye atx'e kısa devre yaptıdıktan sonra güç düğmesine basıyorum sonra görüntü geliyor. yani o düğmeler de çalışıyor.


  • gaddarkerim  (01.04.15 20:53:33) 
bir kaç kalın yorgan iğnesi ve bir çekiç yardımı ile onları ile doğru arkadan öne ittirin, eksik olan kısım var mı sokette onları kontrol edin


  • mrvengeance  (01.04.15 20:55:16) 
oldu ki düzeltmek işe yaramadı. Kabloyu değiştirmek mümkün mü peki?


  • gaddarkerim  (01.04.15 21:15:43) 
yani değiştirilebilir ancak çok zor bir iş, 24pin kablo yedeği bulunacak psu dağıtılacak, lehimler sökülecek tekrar lehimlenecek vs. vs. çok fazla iş :(


  • mrvengeance  (01.04.15 21:20:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.