[]

Gitmez mi lan bunlar?

ha? ne diyonuz? kalıcılar mı yani? nasıl ve ne zaman giderler?

tahminleri alalım.


 
kaddafi, hitler, cavusesku, mussolini. bunlar da sonsuza kadar o koltukta oturacaklarini saniyolardi. gidecekler zaten de yakin donemde degi gibi, orasi kotu.


  • baldur2  (01.04.15 17:58:31) 
Gidecek daha beteri gelecek. Kişi olarak soruyorsan, 5-10 sene içinde teker teker ölseler şaşırmam.

Ama arkaları çok daha sağlam gelecek emin olabilirsin.
  • gunde 3 litre kola icen adam  (01.04.15 18:04:20) 
Giderler ama giderken çok şey götürmüş olarak giderler. Nitekim götürdüler de.


  • empty man  (01.04.15 18:18:41) 
bunlar geldikleri 3-5 sene icinde ne varsa sattıklar, eski duzenin agzına kodular, sonra da kendi tiranlarını olusturdular. her kuruma sızdılar. zaten mahvettiler bisürü emegi, gitmeleri de cok çirkin olacak bence. Allah o güzel gunleri gormeyi nasip etsin hepimize.


  • art vandaley  (01.04.15 18:23:04) 
Her türlü gideri var.


  • bigbadabum  (01.04.15 18:29:25) 
giderler mi bilmem de eski güçleri olmayacak gibi geliyor. biraz götün götün gidicekler sanırım.


  • cilekli krep  (01.04.15 18:30:00) 
zaman zaman ümitsizliğe kapılıyorum ve yakın geleceğimizi hiç iyi görmüyorum. ancak uzun vadede çok daha güzel bir ülke olacak bence... yani umarım.

gidecekler. ondan eminim kendi adıma. hiçbir iktidar 100 sene sürmez. hele ki bizim coğrafyamızda imkanı yok. bunları 12 sene olarak düşünmemek lazım. daha eskiye dayanan, uzun süreli bir proje. 20 sene diyebiliriz. az kaldı, yavaştan çatırdamaya başladılar işte. bir yükselirler, bir düşerler, böyle belki 5 sene daha gider. ama bitecek sonunda. bittiği an her şey güzel mi olacak? hayır. belki iç savaş olacak, belki başka bir devletle savaş... bence çok kan dökülecek ve önümüzdeki 20-25 sene türkiye "güzel" bir yer olamayacak.

ama sonrası için ümitliyim işte. şu anki durumu biraz ben nazi almanyasına benzetiyorum. dünkü tiyatro reichstag yangınının çok güzel bir taklidi mesela. almanlar da nazilerden önce çok matah bir millet değilmiş. hitler kafalarına vurunca akıllanmışlar, oradan ders çıkarmışlar. yeni bir ülke ve millet inşa etmişler resmen.

umarım biz de yapabiliriz öyle bir şey. benim inancım var. bazıları akp'yi sevedursun, bu herifler bir cumhuriyetin başına gelebilecek en kötü şeydi belki de. ama biz arıza milletiz. altından kalkarız. umarım. çok duygulandım. TÜRKÜYE ŞAK ŞAK ŞAK TÜRKÜYE
  • der meister  (01.04.15 18:41:21) 
"almanlar da nazilerden önce çok matah bir millet değilmiş."

Çok güzel olcak evet. Bu iyimserlikle çok yaşamazsınız.
  • gunde 3 litre kola icen adam  (01.04.15 18:51:24) 
Geldikleri gibi giderler.

Kimi diyorsun abi, kim kim kiiiimmm, kiziroğlu mustafa bey hey hey heeeeyyyy.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (01.04.15 18:55:28) 
@kola icen adam, önümüzdeki 20-25 seneyi parlak görmüyorum, iç savaş dış savaş bekliyorum dedim. bu mu iyimserlik dediğin? 200 sene öncesinin almanıyla 200 sene öncesinin türkü aynı değil elbette. coğrafi konum olsun, etnik dağılım olsun almanya o açıdan bize göre çok daha sorunsuz bir memleket. ama demek istediğim şu: mevcut alman disiplinini, almanlıktan aldığımız tadı falan hep nazilere borçluyuz. onlardan sonra böyle bir anlayış ve "hatalardan ders alma" kafası oluştu. demek istediğim, büyük yıkımlardan genelde ders çıkarılır. eh bunu becerebilecek kadar akıllıyızdır bence.

almanya gibi süper güç oluruz, dünyanın anasını belleriz demiyorum.
  • der meister  (01.04.15 19:01:35) 
gitmezler.
kemal sunal'ın deli kaymakamı oynadığı bir film vardır ya 'deli deli küpeli'; o aklıma geldi. ordaki gibi 'ben öldükçe çoğalırım yılanoğluu!'
hükümetten değil, ortalama türk insanından bahsediyorum bu arada.

ha iktidardakiler tabi ki gider, (serbest atış) 5-10 sene içinde. ama bunun durumumuzun düzelmesiyle bir alakası yok o yüzden bir önemi de yok bana göre.
  • asisamus  (01.04.15 19:07:27) 
elbet giderler ama bu arada bizim ömür bitebilir.


  • titiraprap  (01.04.15 19:10:56) 
1928, naziler meclisteki en büyük dokuzuncu parti. kimsenin siklediği yok yani. 1930, 577 milletvekilinin 107'sini aldılar. ikinciler. 1930ların başına kadar nazilerin pek bir etkisi yok.

1929, almanlar versay anlaşmasında yasak olmasına rağmen gizli gizli "tank" ürettiler. 1929da, buhranın tam ortasında gizlice tank üretmek. cidden matah değillermiş. 1916, a7v; 1918, lk ii.

almanya'yı örnek almak türkiyenin hayali bile olamaz. nazilere indirgenemeyecek bir millet almanlar.
  • gunde 3 litre kola icen adam  (01.04.15 19:17:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.