[]

Ekşi Sözlük Yazarı Olmanın Dayanılmaz Hafifliği

Olm acı acı güldüm amk ya.


Bir başlıkta arkadaşın biri cv'ye ekşisözlük yazarı olduğunu cv'sine yazdığından bahsetmiş.

olm çok çok özür dileyerek, nasıl bir kafadasınız abi siz. Sikindirik bir sözlük nasıl bu kadar hayatınızın merkezi oluyor, nasıl övünülecek bir durum oluyor. Lan, CV'ye yazmak nedir? olm hayatınız yok mu lan sizin, manyak mısınız siz. hayret yav, gerçekten hayret. 1999'da üye oldum ekşisözlük'e, hala duruyor üyeliğim yazıyorum arada, şu birinci nesil dedikleri naneden. Sikimde değil, hiç olmadı. Hayatta daha önemli şeyler olduğunu düşünüyorum.

Aslında genel anlamda da umrumda değil, kim nasıl yaşıyorsa yaşasın, ama yine de abi, acı acı güldüm dedim ya, hakikaten üzülüyor insan. Yani, ne bileyim lan. Hay allah ya. Üzücü.

Neyse lan, kusura bakmayın vallahi, anlayışsız oldum galiba biraz.

Not: donut canavarının uyarısıyla editledim, kişiyi ve başlık linkini sildim. kusura bakmasın ilgili kişi.
Öpüyorum.

 
kardeş yaratıcı yazarlık, içerik yönetimi, dijital pazarlama gibi mesleklerde çok da güzel öne taşır. (buraya thug life gelecek)


  • ytse jam  (01.04.15 17:20:37) 
Yakalayabildiğim tek soru :"CV'ye yazmak nedir?" Buna cevap veriyorum.
Belki nickini yazıp nasıl biri olduğuna dair fikir vermek istemiştir.
Belki de ciddi ciddi katkıda bulunuyor, uğraşıyordur içerik oluşturmak için o yüzden yazmıştır. immanuel tolstoyevski cvsine ekşi yazsa şaşırmazdım mesela.
Ya da dediğin gibi maldır ve bununla övünüyordur.
  • ay nov kung fu  (01.04.15 17:22:09) 
Birinci nesil olup da sözlüğe önem vermediği için bu aykırı arkadaşı kutlayalim ve hemen kendisine bir mayış ikramiye verelim arkadaşlar..evet.


  • elorelia  (01.04.15 17:23:59) 
evet abi.


  • kaufman  (01.04.15 17:31:44) 
abi sözlük sikindirik degildi, sikindirik oldu. 6-7 sene öncesine kadar, gayet güzel ve kolay erişilemeyecek bilgilerin bulundugu bir platformdu. ki ben o zamanlar yazar degildim, birinin yazar oldugunu duysam beni etkilerdi.


  • art vandaley  (01.04.15 17:37:21) 
Senin bu durumu dalga konusu etmen bence daha komik. Umursamaz tavırlar falan aslında tam klasik ekşisözlük yazarı tipi varmış sende.

Cvye de insanlar sadece övündükleri şeyleri yazmıyor. Örneğin o başlıkta bowling oynamayla ilgili bir soru vardı yanlış hatırlamıyorsam. Bowling oynamak da övünülecek bir şey değil ama kişinin ilgi alanları hakkında bilgi veriyor.

Gerçekten umrunda olmayan konulara kafanı takma bu kadar.
  • osurdum  (01.04.15 17:40:29) 
kişi ekşi sözlük'e giriyorsa, okuyorsa, yazıyorsa, kısacası ilgileniyorsa ve cv'sinde de ilgi alanları başlığı varsa gayet de yazabilir. klasik "kitap, sinema, müzik" gibi saçma sapan kalıpları yazacağına ekşi sözlük yazsın, çok daha iyi bence.

ayrıca ekşi sözlük'ü ve yazarlığını bu kadar önemsemeyen insan iki laf arasında 1.nesil olduğunu da belirtmez.

saygılarımla.
  • reso aga  (01.04.15 17:45:34) 
elorelia +1
osurdum +1

'ben de sözlük yazarıyom ama skimde değil hııaaaa' goygoyu da bir o kadar enteresan bence. bize ne mk.
  • himmet dayi  (01.04.15 17:58:52) 
Tamam.


  • bigbadabum  (01.04.15 18:42:10) 
Bunlari o cvye yazan adama sorsana delikanlı :) bize ne bundan :) bu arada büyük kroluk yapmış. Ama "siz nasıl kafadasınız" dersen bunu üzerime alınırım.


  • thracian  (01.04.15 18:56:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.