[]

Yok artık siliyorum ben bunu?

Daha önce bahsetmiştim, facebookumda üniversiteden bi arkadaşım var. Çocukla okul boyunca aramız süperdi, bana hep yardımı dokundu, geçenlerde yolda gördüm sarıldı öptü filan ama bu elemanın facebook paylaşımları hardcore nefret ve devamlı manipülasyonlar içeriyor. Her yazısında altına yazıp kavga etmemek için kendimi zor tutuyorum. Bu gerekçeyle sosyal medyadan adam silmeye karşı olduğum için bu zamana kadar kontrol ettim kendimi ama son yazdıkları beni artık çileden çıkardı.

Örnekler şu şekilde:

"Bir ilkokul kitabı...İşte kemalistler yavrularımızın beynini böyle yıkıyorlar. Sonra bu pisliği beyinden temizlemek için uğraş.Yalancı köpekler.Ulan kim yahudi şapkası fötrü kendi isteğiyle giydi? Şapka kanunu kim çıkarttı? Milletin karısını soydunuz et pazarına çevirdiniz ulan sokakları.Çağdaşlıkmış.Giyim kuşamdaki karmaşa sona ermişmiş.Buna inanıp savunan insan sarığa ve farz olan tesettüre hakaretten dolayı kafir olur.İşte laik sistem milletin imanını böyle çalıyor."

"Allah bu Milleti atatürk belasindan en kısa zamanda kurtarsin. Müslüman bir milleti bu hale getirmek istediler." diye bi video paylaşmış.

"Gezi parkı denen fitneye katılanlar,dolaylı yoldan dahi olsa destek verenler büyük vebal almıştır.Yabancı servislere uşaklık etmiştir ve o günden bugüne akan her kanda payları vardır...Devlet haksızda olsa isyan edemezsin hemşerim.O zaman devletin haksız olduğunu düşünen her topluluğa isyan hakkı doğar."

"İslam'ı sizin ve sizin izinizden gelen hayvanların omuzlarına,kafalarına basa basa hakim kılacağız.Öyleki ya yola geleceksiniz; yahutta korkudan ağzınızı bıçak açmayacak.Birdaha kimsenin imanına saldıramayacaksınız." (yine "laiklere" itafen)

"Dayanamıyosun dimi oğuzum...Tutulmamak elde değil.Ulan ne çekti millet şu laiklerden be.Namussuzların önde gideni bayrak sallayanı hırbolar."

:D Şimdi bütün bu köpeklik, hırboluk, namussuzluk, hayvanlık filan bana da söyleniyor değil mi, Atarükçü bir insan olduğum için. Bu konuyla ilgili önceki duyurumda "silme" diyenler çoğunluktaydı. Artık silmem caiz midir? Hala vicdan yapıyorum sebepsiz yere. Yani aslında güzel günler geçirdik ve bana bizzat bir kötülüğü hiç dokunmadı diye. Ben de onu severdim ama nasıl bu kadar değişebildiğini aklım almıyor.
Biraz kuvvet verirseniz silicem ve yolda gördüğümde yüzüne de bakmiycam.

 
Tüm yazdıklarını okudum ve sen haklısın. Bu kişisel görüşten ziyade kin ve nefret söylemi haline gelmiş. Sil gitsin.


  • himmet dayi  (01.04.15 09:45:46) 
Nasıl eklediydsen öyle silersin. Vicdan yapmanın lüzumu yok.


  • bigbadabum  (01.04.15 09:45:52) 
Ben bir insanı kaybetmekten ziyade kazanmaya çalışmaktan yanayım ama tabii bu sinirsizlik ve sabır gerektiren bir olay, ki bazen ikisini birden bu örneklerde hakim olabilmek çok zor :D

Facebook da senin özel alanın, dilediğini yapmakta özgürsün. Rahat etmiyorsan, sil gitsin.
  • dessy  (01.04.15 09:48:20) 
Sil tabi, yani böyle bir insanla arkadaş kalmak sana ne kazandıracak?
bana kötülüğü dokunmadı diyorsun ama daha ne kötülük olsun yahu. Adam toptan kötü zaten. Siz bu insanları tolere ettikçe tepemize çıkıyorlar.

  • innerbliss  (01.04.15 09:52:35) 
herifin yazdıklarının ilkini okurken sonunu zor getirdim, devamını okumadım bile. hemen sil gitsin hayvanı, böyle insanlar sinir bozmaktan başka bir işe yaramazlar tüm hayatları boyunca.

ama ya da öncesinde laf mı soksan yazdıklarına acaba? ben olsam kendimi tutamayabilirdim, çaktırmadan itin götüne sokar çıkarırdım bol smileyli şirin yorumlarla :) anlar mı bilinmez ama arkadaşlarından anlayan çıkar elbet. sen varsan listesinde senin gibi başka insanlar da vardır belki...
  • loveinaflipbook  (01.04.15 09:52:56) 
@loveinaflipbook: Biraz da onu anlamak için bekledim ama okuldan kimse silmemiş adamı. Herkesle arkadaş hala. Yorum olarak karşıt görüşlü bişey yazdığın zaman ya yine manipüle ediyor, konuyu alakasız yerlere getiriyor ya da altına başka mücahitler doluşup birlik olup yine manipüle ediyorlar.

Bir keresinde özel mesaj attım, baya tartıştık ama en sonunda "neyse bu işin sonu birbirimizi kırmaya varıyor, hadi eyvallah" diye ayrıldık.
  • pandispanya  (01.04.15 09:56:10) 
sil bunu sil sil sil sil


  • cokponcik  (01.04.15 10:02:39) 
yani bu yüzden silmeye için el vermiyorsa da, duvarında bildirimlerini engelle hiç değilse, yazdıkları çıkmasın sürekli zırt pırt. insanın sosyal medya şevkini kaçırır böyle insanlar. güzel bişey yazasın, arkadaşların napmış bakasın gelir, bunun yazdıklarını görürsün kapatır gidersin bilgisayarı...


  • loveinaflipbook  (01.04.15 10:02:50) 
içim bayıldı verdiğin örnekleri okurken. çok acil sil.


  • spirit crusher  (01.04.15 10:11:50) 
ben silmiyorum böyle tipleri.
okuyorum, gerçekten ne düşünüyorlar merak ettiğimden dolayı okuyorum. bir insan nasıl bu kadar dogmatik,kafasını kullanamaz diye düşündürüyor beni. belki de ben yanlış düşünüyorum diye düşündüğüm de oluyor ama cık var orada bir sorun diye sonuca ulaşıyorum. ama yine de okuyorum. bölündüğümüz şu günlerde karşımızdakinin nasıl biri olduğunu görmemizi sağlıyor diye düşünüyorum belki.
yok artık o kadarı da olmaz dediğimiz çok şey oldu, diyeceğimiz çok seyler de gene olacak diye düşünüyorum ve gözlemliyorum açıkçası.
çok da rahatsız ettiyse sil gitsin. ya da onun paylaşımlarını saklayabilirsin böylelikle senin sayfana hiç düşmez ama hala arkadaş kalabilirsiniz. belki diğerleri de öyle yapmıştır.
  • 65 derece  (01.04.15 10:12:23) 
lisedeyken deli gibi içki içen bi arkadaşım, cemaatin üniversitesine gidip akp gençlik kollarına girince 180 derece dönüp bilhassa gezi olayları sırasında anamıza bacımıza sövmeye başlamıştı. feyse rakı masası resmi yükleyen adam ayran çekip yüklüyodu şaka gibi. oysa ki o da çok iyi, çok komik çocuktu.

ama yazdıklarını görünce dedim ki skerleeeer, allahın dangalağıyla ne işim olur. bu yaştan sonra "aman kaybetmeyelim kazanalım" diye çoluk çocuğun ağız kokusunu çekemem diye taaakk diye sildim, hiç sinirim bozulmuyor valla. hayat böyle daha kolay. sinirimi bozacak elli bin tane şey varken bi de bu densizlerle kafamı yoramam dedim. sen de öyle yap bence.
  • littlejack  (01.04.15 10:15:06) 
silme. bir insanı değerlendirmek için asıl referans onun sokakta, okulda vs. görülen hali olmalı (bence). sosyal medyadaki mevcudiyetler yanıltıcı. benim de profilinde vs. abuk subuk şeyler paylaşan birçok arkadaşım var ama genellikle "bu amk malını 20 yıldır tanıyorum," diye düşünerek gülüp geçiyorum.


  • boshi  (01.04.15 10:33:52) 
ben olsam sadece facebook'tan değil, hayatımdan da silerdim. ondan gelecek yardım gelmesin daha iyi.


  • reso aga  (01.04.15 10:36:46) 
sileceksen bile silmeden önce kendine yönelik düşünmesini sağlamakta yarar var.

ben olsam mesaj atıp "paylaşımların hardcore nefret ve devamlı manipülasyonlar içeriyor, nasıl bu kadar değişebildiğini aklım almıyor?" derdim.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (01.04.15 10:57:06 ~ 11:56:40) 
silme. böyle bir güruh var ve bunları tanımazsan yüzünü çevirirsen olmaz. nasıl bir ülkede nasıl insanlarla yaşadığının örneği olarak gör, belgesel izler gibi takip et. bende de var, hiç gocunmuyorum dediklerine. mallık açıkçası.


  • eyke  (01.04.15 11:11:34) 
hemen sil. roboski'nin yıl dönümünde "ölen eşekleri anıyoruz" diyen adamı ikinci kez düşünmeden sildim. ama o zamana kadar iyi dayanmıştım. sonra okulda da selam vermemeye başladım.


  • kaufman  (01.04.15 13:01:27) 
kesinlikle boshi artı bir diyorum. adamın sana kişisel olarak hiçbir zararı dokunmamış ve siyasi görüşü haricinde iyi bir insanmış diyorsun.
senin siyasi görüşün yüzünden geçmişte güzel günler geçirdiğin bir arkadaşın seni silse hoşuna gider mi? ben sadece kemalistlerde, chplilerde görüyorum bu silme işini. siyasi sebepten silen akpli, mhpli, tkpli vb hiç görmedim. bir de böyle insanlara katlanamıyor kimse ama bunlarla birlikte yaşıyorsunuz. aslında hiç kimse karşıt görüşlü insanlara katlanamıyor, sil sil diyorlar da herkes birbirini silse bu sefer iyice kutuplaşılacak. artı karşıt görüşlünün ne düşündüğünden de haberdar olmak lazım bence.

insanları siyasi vb düşüncelerine göre değil de iyi bir insan olup olmamalarına göre silmeliyiz bana göre. bütün bu köpeklik, hırboluk vb sana da söyleniyor olsa adam yolda görünce sarılıp öpmezdi bence. senin şahsiyetine söylemez sadece sen nasıl onun siyasi fikrini mantıklı bulmuyorsan o da seninkini bulmuyor. sen nasıl akpye küfrederken o alınmıyorsa bence burda sen de alınmamalısın. çevresinde çarşaflıdan, mezarlıkta ayin yapmış sataniste kadar her türlü görüşten insan bulunmuş biri olarak yazıyorum bunları.

arkadaşların dediği gibi, facede takip etmeyi bırakabilirsin bence. bende de bildiğin pkk propogandası yapan bir arkadaşım ekli ve şu ülkede katlanamadığım belki de tek görüştür pkklıların görüşleri. ama gene de adamı ne siliyorum, hatta ne takibi bırakıyorum. okurken kusasım gelse de yazdıklarını da kelimesi kelimesine takip eder, okurum ki başka zihniyetteki insanların düşüncelerinden de haberdar olayım. iyi bir insan olduğu sürece karşıt görüşte olduğum kişiyle dost da olurum, hep oldum da. önemli olan bana kazık atmış mı, arkamdan dolaplar çevirmiş mi çevirmemiş mi? her görüşten iyi insan da tanıdım kötü insan da. kendi görüşümden olup da bana hakettiğim değer ve saygıyı göstermeyen biriyle arkadaş olacağıma karşıt görüşten olup bana saygılı olanla takılmayı her zaman tercih ettim.

hep kendi görüşümüzden insanlarla çevremizi ördüğümüzden oluyor bence bütün bu kutuplaşmalar. umarım adamı silmemişsindir/silmezsin.
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (01.04.15 13:49:25) 
@a gun and a pack of sandwiches: Şu cümleye iyi bak "İslam'ı sizin ve sizin izinizden gelen hayvanların omuzlarına,kafalarına basa basa hakim kılacağız!"

Tanıdığım hiçbir chp'li ya da Atatürkçü ya da en koyu mhp'lisinin bile "sizin gibi hayvanların omuzuna basa basa sizi X yapacağız" dediğine hiçbir yerde şahit olmadım.

"Korkudan ağzınızı bıçak açamayacak" şekilde tehdit eden bir sözde Kemalist görsem, onunla da tartışmaya tutuşurum "ne münasebet bu sözler" diye.

Burada asıl sorun karşımdaki insanın akp'li olması filan değil, zaten akp'li de değil adam. Dolayısıyla siyasi bir meseleden dolayı huzursuz olmuyorum. Burada asıl mesele, bu insana hiçbir şekilde laf anlatamazsın; laf anlatmak demek kendi fikirlerini dikte etmek değil, manipülasyona uğramadan, söylediklerin çarpıtılmadan, üste çıkmak için alakasız savlar ve iftiralar ortaya atılmadan bu insanlarla fikir paylaşımında bulunamıyorsun. Kendisi gibi düşünen 3-5 arkadaşı toplanıp, karşı çıkan kişiyi orada linç ediyorlar. Sosyal medyada klavye arkasından yaptıkları şeyi, gerçek hayatta birebirde yapan insanlar. Ve evet bu zihniyet, eline fırsat geçse beni ülkeden sürecek vayahut üniversite okuma şansı bulamamışları tarafından taşlanabileceğim bir zihniyet.

Asıl mesele bu. Adam şiddet yanlısı. At gözlüklü. Kendinden başka düşüncenin yaşaması ihtimali bile onu rahatsız ve mutsuz ediyor. Bu normal değil. Bunlar tespitlerinin sadece son birkaç günlük bir bölümü. Ben nasıl ki onun inandığı şeye laf etmiyorsam, aynı hassasiyeti onlar da gösterecek. Bu din olur, peynir olur, önder olur, hiç farkı yok.

Paylaşımlarını engelleme ihtimalim yok. O orada kafasına göre yazıp bana küfretmeye devam ederken benim onu görmüyor olmam, benim rahat edebileceğim bir tepki değil.
  • pandispanya  (01.04.15 14:01:42 ~ 14:04:06) 
Daha önceki duyuruna da yazmıştım fanatizmin her türlüsü kötüdür, her türlüsüne karşıyım diye.

Sil gitsin. Durduğun kabahat.

Sokakta seni görünce sarılıp öpüp, sonra "Milletin karısını soydunuz et pazarına çevirdiniz ulan sokakları.Çağdaşlıkmış." diye bir şey yazması da ayrıca midemi bulandırdı.

Diğer yazdıklarına zaten diyecek bir şey yok. Kafa iptal olmuş.
  • whimsical  (01.04.15 14:06:34) 
adamın bi ana bacı sövmediği kalmış, sen bilirsin :)


  • cy7  (01.04.15 14:06:42) 
offff bu "siyasi görüş yüzünden insan silinir mi :((" triplerine çok uyuz oluyorum. sil gitsin ya düşünmen hata, bunun üzerinde düşünüp şu yazıyı yazmış olman bile vakit kaybı.

"siyasi görüş" diye açıklanabilecek bir şey değil bu hırtonun yazdıkları. örnekleri zaten vermişsin. siyasi görüş şudur: ben atatürk'ün yaptıklarının doğru olmadığını düşünüyorum, şu şu yüzden atatürk'ü sevmiyorum, böyle olmamalıydı vs. bunu diyen adamla tartışırsın, konuşursun. bu dangalak ise baştan aşağı nefret dolu, senin de söylediğin üzere tek derdi manipülasyon olan, muhtemelen sadece sağda solda duyduğu şeylerle konuşan ve tarih/siyaset bilgisi deniz seviyesinde seyreden bir arkadaş. bilen insan bu kadar boş sallayıp sürekli facebook paylaşımı yapmaz çünkü.

siyasi görüş bir anlamda hayata bakış açısının özetidir. bu kadar nefret dolu olan kişiler başka konularda da sakin veya iyi niyetli olmaz. ben inanmıyorum böyle bir şeye. görüşlerini, düşüncelerini (!) bu şekilde dile getiren ve sürekli ama sürekli milleti delirtmeye oynayan adamla ben ilişkimi keserim. yaaaa cnm niye böyle yapıosn derse de "ben kemalistim benden uzak dur ananı bacını soyarım şşşşş kemalistim çünkü ben çok tehlikeliyim" derim.

sinirine dokunuyorsa kimsenin aptallığını çekmek zorunda değilsin. istediği kadar iyi olsun. bu kafa yapısındaki bir adamın iyiliğinden de hayır gelmez zaten. radikalin her türlüsü bok. sil gitsin ya sana arkadaş mı yok.
  • der meister  (01.04.15 14:07:30) 
@pandispanya, ben çok gördüm de 'çarşaflarını, başörtülerini yırtacağız!!11, iktidara geçelim de biraz da biz ezelim! vb tarzı laflar eden, o yüzden şeyettim. genel olarak konuştum orda, tüm chplilere veya sana özel demedim yani. gezi olaylarında bir tanıdığımın yazısının altına yapılan çok masum ve empati kurmaya çalışılan bir yorumdan bir adamı nasıl toplaşıp linç ettiklerini, kadının adamı sildikten sonra bunu yaptığını yorumunda belirttiğini gördüm.
toplumsal bir örnek isterseniz, gezicilere kapısını açmayan bir restorant mıydı starbucks mıydı neydi. avmde o dükkanda oturan adamın başına toplanıp, nasıl alkışlanıp, bağırılanarak o adamı masasından kalkmaya zorlandığını hatırlayınız. veyahut akp broşürleri dağıtan kadınların (akpyi sevmiyorum bak, sonra akit diye damgalanmayayım da aman) ellerinden broşürlerinin alınıp yerlere döküldüğünü, seçim otobüsüne binmeye çalışan çarşaflı kadının nasıl tartaklandığını (sonra kadının eski chp üyesi çıktığını, böyle yapacaklarını bildiği için çarşafa girdiğini söylediğini) vb hatırlayınız efendim. daha tonlarcaaa örnek var. sırf chp için demiyorum, her görüşten insanların yaptığı şeyler bu ülkede bunlar. sadece ben görmedim demişsin ya, örnek veresim tuttu ondan yazdım. varlar yani malesef. her görüşten var.

evet adam masumca düşünceler içinde değil. ama bu ülkede yaşayan çoğu insanın karşıt görüşe karşı masumca düşünceler içinde olmadığını gördüğüm için onları yazdım. bu ülke, kendi görüşünden olmayan biri öldüğünde onun ölümüne sevinen insanlarla dolmuş malesef. yeri geliyor, hepimiz bizim görüşümüze çok zıt giden insanlara karşı nefret dolabiliyoruz. bence bu adamın tek farkı, bunu sosyal medyada dile dökmesi. sen, ben, o dile dökmüyoruz diye sende ekli olan diğer arkadaşlarının aklından ne tür faşist düşünceler geçirdiği bilinemez diye düşünüyorum.

offff bu "siyasi görüş yüzünden insan silinir mi :((" triplerine çok uyuz oluyorum veyahut sil sill diyenler Atatürk'e laf edildiği için, buna uyuz oldukları için sil diyorlar. soruyu sorarken 'ya atatürkçü bir arkadaşım şunları şunları yazmış uyuz oluyorum silsem mi sizce?' deseydin tepkilerin bu kadar kesin&senin yanında olacağını düşünmüyorum malesef. aynı tepkiyi verirdim tabi diyecek olanlar varsa affola, ben tanıdığım insanlardan yola çıkarak fikrimi belirttim sadece (çevremin %40ı chpli %40 akpli, geriye kalan da karışık).

not: hiçbir siyasi&dünyevi&dini görüşün fanatiği asla değilim. her dünyevi&siyasi görüşten, satanizmden bile sevdiğim fikirler vardır efenim, saygılar.

edit:imla
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (01.04.15 14:37:55 ~ 14:47:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.