[]

[sanayi] her ureten kazaniyor mu?

disari fason verip ya da kucuk bir atolye kurup da bir sey ureten herkes kazaniyor mu? sonradan buyumek şartıyla. öyleyse ben ne ureteyim?

konyaya bakiyorum, sirf konyada 500 tane vinc ve kaldirma platformu ureten firma var. bunlarin her biri nasil ekmek yiyiyor, patronuna paea kazandırıyor yahu?

'onu yapmislar, o zaten yapilmis' demeden ben de bir seyler urettirmeye başlayayım mi? yasadigim avrupa ulkesinde montaj ettirip made in italy diye bastirir, kendi markami vurur satarim, bu kadar kolay mi?

her seyi gecelim, ne uretmeli? makina, medikal cihaz, oto yedek parca vs ne?

 
Konya dediğin yer çok büyük bir sanayi. Adamın alt yapısı var, ürün çeşitliliği çok. Senin doğru malzemeyi üretmen lazım yoksa satamazsın batarsın. Oto yedek parça üretiyorken bir anda medikal parça üretebiliyor olman gerek. Öyle damdan düşer gibi bi işletme de açamazsın onu söyliyeyim. Yani babadan kalma bi birikim olması şart. Bu da illa para ya da maddi kaynak değil, tecrübe, bilgi, küçük de olsa bi atölye Torna tesviye gibi. Ya da belli bi süre sanayide çalışıp tamam artık ben de böyle bi dükkan açayım diyebilirsin.
Ayrıca da o işler öyle kolay olmuyor...

  • bigbadabum  (30.03.15 02:01:54) 
bir sekilde bir urunde karar kılıp (ille de kocaman beyaz esya kalip presi, thermoform olacak degil) onu turkiyede faaon urettirmek kendi markan icin, ve sonradan pazarlamak bir is modeli midir degil midir?

tanidigim cogu kisi oncelikle bir yerde calismaya baslamis, sonra kendi yerini acip once fson yaptirmia, sonradan atolyesini dizmis fabrika boyutuna gelmis.

ama diğer yandan urettigi malin mutfagindan gelmeyen tanıdıklarim da var, adam sadece uretim faktorlerini organize etmis ve pazarlamasiyla ugrasiyor malin.

...

mumkun oldugunca kucuk boyutta, fazla karmasik olmayan sanayi mali ne uretmeli?
  • no christ requires  (30.03.15 02:11:45) 
benim var bi fikrim bir sürü alt firma ile anlaşıp parça üretip sonra montajını yapacam avrupa ve amerikaya satacam aynı ürün orada da var ama işçilik ve malzeme maliyetini düşürecem sonra gelsin paralar :D


  • selam  (30.03.15 02:16:40) 
Türkiye'de son yıllarda inşaat alıp yürüdüğü için vinç, iş makinesi, rulman, hidrolik, pnömatik vb. de onunla birlikte yürüdü.

Benim gördüğüm fason üretim yapanlar ilginç bir şekilde kazanıyor. Ankara'da Ostim'e sürekli gidip geliyorum. Hayvan bağlasan durmayacak atölyeler var. Çoğu firmanın tezgah kalibrasyonları bozulmuş, tornalar konik işliyor vb. Ama bu adamlar kazanıyor bir şekilde. Yıllardır görüyorum, yıllardır hayret ediyorum.

Kendi ürününüzü üretmek, yahut ürettirmek ise ayrı bir çalışma istiyor. Çünkü bunda pazarlama da işin içine giriyor, yatırımınızı yaparken geri dönüşü daha farklı hesaplamanız gerekiyor.
  • johan sebastian  (30.03.15 03:30:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.