[]

kedimin gözü mü kanıyor?

Merhaba. 10 gün önce edindiğim 5 aylık Tekir bir kedim var. Aldığımdan beri sağ gözünde çapaklanmalar oluyor ve belli bir süre sonra göz pınarından kırmızımsı bir leke akıyor. Kan mı yoksa başka bir Sıvı mı ayırt edemiyorum. Bu normal bir olay mıdır yoksa acil bir şekilde müdahale mi etmem gerekiyor? Herhangi bir ilaç kullanabilir miyim? Teşekkürler.

imgur.com

imgur.com

 
İltihaptır, enfeksiyondur. Veterinere götürüp göstermek lazım. Antibiyotikli damla ya da merhem verir tedavi için.


  • whimsical  (28.03.15 22:00:57) 
genelde göz enfeksiyonlarında şunu veriyorlar ama siz yine de veterinere götürün tabi:

lh3.googleusercontent.com
  • neferkitty  (28.03.15 22:10:10) 
veterine götür.
benim kedimin d gözünde akıntı ve kırmızılık vardı, veterinere götürdüm pek bir değişiklik olmadı. kendim tuzlu suyla sildim uzun süre, bir gözünü kurtardım. tek göz şu an ama kendisi hiçbir şekilde bunun eksikliğini duymuyor. sen mutlaka veterinere bir danış.
erkek mi?
  • bigbadabum  (28.03.15 23:48:03) 
Tuzlu su değil de, soğutulmuş çay demini pamuğa döküp onunla silmek lazım. Tuz yakar. Faydası ya da zararı olur mu bilmiyorum, ama kedinin gözü yanarsa canı da yanar. Bağırır, tırmalar vs. Elletmeyebilir kolay kolay sonra.

Çay demi en iyi doğal yöntem. Düzelme olmazsa ilaç verilmesi gerekir, ilacı da kafamıza göre vermezsek daha iyi olacağı için veterinere ya da veterinerlere danışmak en sağlıklısı olur.

İhmal edilirse veterinere götürmek de hiçbir işe yaramaz tabi ki, kedi gözünü kaybedebilir. O yüzden ironik bir şekilde değil samimi olarak diyorum ki veterinere götürün.
  • whimsical  (28.03.15 23:57:48 ~ 29.03.15 00:03:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.