[]

Final Cut Pro 10.1 proje çıkışı

merhaba arkadaşlar,

uzun bir süreçten sonra video bitti. Ben de share menüsünden videoyu kaydettim. Kazyıt mov formatında oldu. Belli belirsiz bir kalite düşüşü var. Hiç bir kalite düşüşü olmadan ham videoyu nasıl export edebilirim. Daha sonra handbrake ile mkv yapacağıma ma FCP'nun encode kalitesi beni mutlu etmedi


 
Mov?


  • sihirus  (28.03.15 09:46:21) 
mov çıkarttım zaten. h264 better quality seçtim ama az da olsa kalite kaybı oldu.


  • beholderrulez  (28.03.15 16:14:28) 
mov container olduğundan kelli önemli olan kullanılan codec'tir ki h.264 iyi ama oldukça yüksek kayıplı bir codec. fcp kullanmıyorum ancak uncompressed veya en azından prores 4444/442 gibi bir seçenek yok mu codec ayarlarında?


  • diabolus79  (28.03.15 16:19:23) 
prores 422
prores 422 hq
prores 422 lt
prores 422 proxy var

hq da 248 gb olacak diyor. Azıcık fazla gibi. Mov olarak 17 GB çıkarttı. Yalnız bu video benim için çok çok önemli olduğundan ve yıllarca saklanacağından bir usb stick alsın istiyorum. Çünkü 2 usb bir hdd ve birkaç dvdye separate edip saklayacam. görüntü kalitesi o yüzden hiç düşmesin diyorum
  • beholderrulez  (28.03.15 16:29:20) 
şimdi durum şu, kalite kaybı olmadan minimal sıkıştırma ile 248gb normal bir sığa denebilir, master olarak düşünebilirsiniz bunu, bu yüksek boyutlu videoyu zaten sağlam bir makinanız yoksa oynatamayabilirsiniz bile. yayına falan göndermeyecekseniz bu master videodan yararlanarak h.264 veya wmv yapıp izlemek için bir convert daha yaparsınız normal şartlarda.

kaynak videolarınız nedir bilemiyorum ancak red, arri vb. gibi kameralarla çekim yapmadıysanız kaynak dosyaların büyüklüğü bu 248gb'tan daha düşüktür muhtemelen, bu sebeple kaynak videolar ve proje dosyasını saklamak daha mantıklı olabilir.

17gb boyutundaki h.264 de çok kötü görünmüyordur tahmin ediyorum, azcık kaybı gözardı edip oradan yürümek mantıklı olabilir; kaç dakika video bilmiyorum ama bu 17'liğinde bitrate'i yüksektir sanıyorum, her bilgisayarda oynatamayabilirsiniz aklınızda olsun.
  • diabolus79  (28.03.15 16:40:18) 
eos600d ile yaptım çekimleri. Kaynak videolarda aşağı yukarı 150-200 gb vardır. h.264 ile 17gb çıkarttığım video ancak çok çok dikkatli bakılırsa kalite kaybı görülüyor. ben en iyisi bir medyaya dediğiniz gibi kaynak ve proje dosyalarını saklayayım. Tek sorun acaba bunu tek bir video dosyası olarak birleştir midir?


  • beholderrulez  (28.03.15 16:51:09) 
tek video dosyası olarak birleştirmek gereksiz, aynen o şekilde saklayın, ihtiyaç olunca tek bir render alınır veya sonradan üzerinde oynanabilir kurgunun rahat rahat.


  • diabolus79  (28.03.15 17:07:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.