[]

çatı akıyor çatı

daha önce de sormuştum. tam tavandaki lambanın tepesinden akıyor diye. lambanın ampulünü sökmek ve düğmesine basmamak şeklinde elektrik kontağı problemini hallettim ama tavan akıyor hala abi. tam yatağın ayak ucuna pıtır pıtır damlıyor. gördüğüm kadarıyla da akan kısım tavanda giderek yayılıyor.

kiracıyım bu evde. yöneticiye söyledim fıs. kimse aidat vermiyor, pahalı tadilat, kimse para vermez nasıl yaptıracaz he he hallederiz dedi salladı.

çıkıp gidelim mi bu evden. evi de seviyoruz ha, kullanışlı, rahat, ferah bir ev. başka da öyle aman aman bir sıkıntısı yok. 9 senedir oturuyoruz, bu da bu sene çıktı. kiramız da uygun.

yok mudur geçici bir çözümü damlayan yeri anltına leğen koymaktan başka? getireyim ustayı, geçici halletsin, aidattan keseyim.

yoksa çıkıp gideyim mi bir akıl verin şu saat oldu sinirden uyuyamadım.

 
Bizim teras katta ve bina artık eskimeye başladı, 2-3 sene önce bzim de çatı akıyordu ama sizinki kadar değil tabi.
Ona bile komple çatı değişimi yapıldı da anca öyle geçti, ama apartman bölüştü parayı.
O çatı tamir edilmezse 1 sene rutubet kokusundan oturamaz hale gelir çıkarsınız, duvarlar kabarıyor iyice.
Para tamamen sizden çıkacaksa başka eve çıkın.
  • neferkitty  (28.03.15 01:54:25 ~ 01:54:51) 
yok canım para niye tamamen benden çıksın. zaten vermem ki.

ama apartman mal, uyuz bir apartman. ne yönetici kıçını kaldırıp yaptırır, ne apartman bölüşülen parayı öder. 50 liralık aidatı bile 2-3 senedir ödemeyen varmış. ben gerizekalıyım ya tıkır tıkır ödüyorum. ver icraya neyi bekliyosun diyorum yöneticiye, mırın kırın ediyor.

ayarım kaçıyo yavaş yavaş. defolup gideyim şu evden en iyisi.
  • kibritsuyu  (28.03.15 02:06:43) 
sen de verme aidat? ev sahibinle konuş böyle böyle diye. yaptırmazsa kendi bilir


  • Novitas  (28.03.15 02:44:04) 
işte sorun sıkıntı orada başlıyor. muhtemelen bu işin lokal bir çözümü yok. komple çatı tamiratı gerekiyor. komple çatı tamiratının da yükümlüsü ev sahibim değil, komple bütün apartman. dediğiniz gibi eve ait bir sorun olsa kendim yaptırıp kiradan düşerim. ama apartmana ait bir sorun. kendim yaptırmam imkansız, çünkü beni aşacak bir tamirat. ayrıca hukuki olarak apartmanın "maliklere sormadan, genel kurul kararı olmadan kendi kendine yaptırdığın tamirattan bana ne" demeleri de mümkün. tut ki yaptırdım, en az 10.000-20.000 tutan bir tamiratı 50 liralık aidatla karşılamam için en az 3-4 sene daha burada oturmam lazım.

200-300 liraya geçici olarak halledilebiliyorsa yaza kadar idare etsin, sonra ben tamir ettirmesini bilirim. olmadı o zaman çıkarım evden.
  • kibritsuyu  (28.03.15 07:25:21) 
ev sahibinizle konuşun. o da soruna taraf olmazsa belediyeye gidip şikayet ediyorsunuz. (hangi birim olduğunu bilmiyorum ama böyle bir hakkınız var.) çatı, dış cephe, bodurm vs. ortak kullanım alanlarının yükümlüğü tüm apartmana aittir. çatı en üst katta oturanı değil tüm apartmanı koruyan yapı bileşenidir. apartman sorun ile uğraşmazsa davacı bile olunabiliyor. bilfdiğim kadarıyla dava mahkeme yerine tarafları bir araya getiren bir hakem heyeti önünde çözülüyor.

izoder (aylıtımcılar derneği) ücretsiz destek sunuyor. onlarıdan yaal durum ya da yapılması gerekenler hakkında da bilgi alabilirsiniz.
  • madarch  (28.03.15 07:34:10) 
Sadece yatak odasının üstüyse aquablocker da sürebilirsiniz zemine. O siyah yalıtım malzemesi de membran oluyor kendiniz yapamazsınız bi sucu yapar ancak zira ısıtılıp yapıştırılıyor.


  • ekaterina  (28.03.15 09:22:40) 
sen de yaparsın. şunlardan al, ısıt ısıt yapıştır.

www.gittigidiyor.com
  • [silinmiş]  (28.03.15 10:17:51) 
abicim ben nasıl gireyim oraya. muhtemelen çatının en alçak olduğu yerlerden biri orası. göbeğim bile sığmaz. hem ne anlarım. tamirat falan elimden gelir de o kadar da değil.


  • kibritsuyu  (28.03.15 10:48:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.