[]

ev elektriği topraklaması hk.

Merhaba,

evin elektriğinin topraklamasını tesisat borusuna yapmışlar zamanında. o borular gitti plastik boru döşediler. öyle olunca da topraklamayı doğalgaz borusuna bağladı.

bir kaza anında falan ısınmadan kaynaklı doğal gaz borusu ısınır mı? bu uygulama normal mi?
tesisatçı abiye çekincemi aktardım tabii. "noğlacak yav yeğenim doğalgaz geçen hiç bi yere elektrik götürmeyek o zaman, ehe ehe" dedi, pek güven vermedi açıkçası :)

tahmin değil biliyorsanız yardımcı olun lütfen biraz tırstım çünkü :)

 
Onun belasi i sikim.tipik turk ustasi iste.sonra tesadufen yasiyorsun,

Dogalgaz borusunu dahi topraklaman gerekiyor statik elektrigi atabilmek icin,birde binanin topragi baglanir mi.yarin igdasi cagir,genis bir ekip toplayip o elektrikciyi bir aralarina alsinlar nerelerde ayni boku yediyse mahalle havaya ucmadan duzeltsinler.
  • cizgilipijama  (27.03.15 23:36:23) 
Bizim kullanmadigimiz bir ev var.bina az eskice.bir gun sans eser gec vakit gittim.iceri girdim duvardan isik geliyor,bildigin elektrik arki.topraklama eskimis,bi problem var ve o elektrik dogalgaz borusuna ark yapiyor.allahtan evin dogalgazi vanadan kapali.aradim igdasi geldiler,binanin butun elektrigi kesildi,bizim caddenin butun dogalgazi kesildi.binanin topraklamasi bastan yapildiktan sonra dogalgazi actilar.


  • cizgilipijama  (27.03.15 23:40:39) 
şimdi o kabloyu ayırsam mı borudan? boşta duracak şekilde?


  • paltar yuyan masin  (27.03.15 23:40:49) 
Ben duz vatandasim,duyurumuzun feyzli muyendis abilerine ablalarina bir danismak lazim ne yapilacagi konusunda.en olmadi igdasi ara sor.24 saat calisiyor.


  • cizgilipijama  (27.03.15 23:49:24) 
bir şey olmaz zaten o boruda topraklıdır.


  • mrthany  (28.03.15 00:00:27) 
Soru ilgimi çekince kısa bir araştırdım, amerikan standartlarını buldum. Doğalgaz borusunun herhangi bir şekilde yer üstünden topraklanması yasakmış. Toprak altından yani binanın çıkışından tek bir noktadan ana toprak hattına bound edilmesi gerekiyormuş. Topraklama hattı olarak kullanılmadığı gibi topraklamasının da mesken içinde yapılmaması gerekiyormuş.

Yalnız, bu doğru olmasa da galiba epey yaygın bir uygulama galiba.

Siz kendiniz dokunmayın hiç. Yarın bulunduğunuz kentteki doğalgaz dağıtım firmasını arayın, onlar yardımcı olurlar.
  • johan sebastian  (28.03.15 00:07:48) 
yarın öbür gün benzer sorunla karşılaşılma ihtimaline karşın:

başkent gaz'ı aradım, öyle bişey olamaz kabloyu kesin ilk fırsatta da başka elektrikçi çağırın dedi.

yardımcı olanlara çok teşekkürler
  • paltar yuyan masin  (28.03.15 00:27:01) 
Abi sen kendi evini düzelttin ama. Muhtemelen o apartmandaki diğer daireler de aynı şekilde.


  • zombi  (28.03.15 09:43:16) 
yeni yönetmeliğe göre yapılan kesinlikle yasak.

yapılması gereken: toprak hattı evin dışından toprağa indirilir ve galvaniz çubuk ya da bakır çubukla sabitlenir. başka bir elektrikçiyle çözün.

not: elektrik mühendisiyim.
  • hosein  (28.03.15 10:10:20) 
Doğrusu üstte Hoseinin dediği gibi toprağa topraklama çubuğu gömmektir ancak herkes her daire kafasına göre çubuk gömerse bu da yıldırıma karşı alanlar arasında potansiyel fark oluşmasına yol açar elektrikli aletler riske girer.

Doğrusu: Bina için bodrum katta tek bir topraklama tesisatı oluşturulması temel filizlerinden gelen,gömülmüş elektrodlardan gelen hatların eş potansiyel barada birleştirilmesi ve yukarıdaki tüm katların bu eş potansiyel baradan toprağı almasıdır.

Bu arada doğalgaz borusundan topraklama almak doğru olmayabilir ama binaya giren tüm hatlar evi aynı potansiyele getirmek için topraklanır metal doğalgaz boruları da dahil.Topraklanmazsa yıldırım anında potansiyel fark oluşur doğalgaz borusu üzerinde
  • turkuaz  (28.03.15 11:22:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.