[]

HDP'ye oy vermeyi düşünüyorum

Ama bugün Ayşe Deniz Karacagil başlığında şu entryi gördüm. eksisozluk.com

Ayrıntıları

eksisozluk.com

www.youtube.com

Youtubetaki ses kaydındaki konuşmalar bariz bir şekilde kadın haklarını aşağılıyor. Kararsız kaldım.

Siz HDP ve Kürt hareketi konusunda ne düşünüyorsunuz?

Teşekkürler

 
Hdp'ye verilen her oy vatana ihanettir gozumde.


  • Hitchcock  (25.03.15 20:48:28) 
Terörist bir oluşumun partisi bu adamlar kürt köylerini basıp bebekleri öldürdüler

Barış özgürlük kadin hakları işin soslari
  • intern in the house  (25.03.15 20:56:18) 
Hdp'nin tabani asiri milliyetci ve muhafazakar oldugu icin (durust olalim) ben guvenmiyorum. akp'ye ne kadar guveniyorsam o kadar. o iple kuyuya inilmez.


  • hot potato  (25.03.15 20:56:47) 
her partide istisnalar olabilir. benim oyum hdp'ye.


  • mayeskuel  (25.03.15 21:08:22) 
abi hdp'ye oy vereceksen ve şu muhabbet seni rahatsız ettiyse; önümüzdeki 4 sene boyunca buna benzer bir sürü olay çıkacak. ben de hdp'ye güvenmiyorum; bana da inanılmaz güven telkin etmiyor. hele içinde altan tan gibi adamların olması endişe veriyor. çözüm sürecinde akp ile ilişkileri benim için soru işareti.

vatana ihanet gibi boş işleri bırakırsak Sarıgül'e ve ekmeleddin'e sırf chp ismi için oy verdim; pişman oldum. bu sefer de hdp'ye oy verip pişman olursam çok da bir şey kaybedeceğimi sanmıyorum. en azından chp şu bitik muhalefet anlayışını değiştirir belki.
  • doxanikee  (25.03.15 21:10:02) 
mhp'ye versen daha makbule geçer.hdp ve seçmeni mhp'den bile faşist bence.


  • yekzeq  (25.03.15 21:22:02) 
HDP ve kürt hareketinin icraatleri ortada. bu adamların ülkeye barış, huzur, demokrasi getireceğini ve kadın haklarını savunacağını falan düşünenlere ben sadece akıl diliyorum. başka bir şey söylemiyorum. çok sert gitmek de istemiyorum ondan sonra kötü oluyoruz, foşik oluyoruz. cihangir solcuları yüzünden teröristlere devrimci deniyor ülkede.

milliyetçi birisi değilim, konu hdp olunca atsızcı kesiliyorum. kardeşim deyin ki biz türklerin de türkiye'nin de a. koyacağız, sizi sevmiyoruz, otobüslerinizi yakmaya devam edeceğiz. deyin bunu. ben de diyeyim tamam. ama allah aşkına insanlık, kardeşlik, barış falan demeyin.
  • der meister  (25.03.15 21:29:47) 
hdp'nin ipiyle kuyuya inilmez baraj altında kalsınlar daha hayırlı


  • toua tokuchi  (25.03.15 21:37:48) 
hdp'nin tabani milliyetci muhafazakar miymis :) allah allah, yillardir o tabandan bir suru tanidigim var, ordan bile sayilirim ama kendimizi yanlis taniyormusuz :) durmadan kurtlere saydiran tipler bizi bizden daha iyi biliyor.

arkadaslar kabullenin icinizdeki gizli milliyetciyi, hatta irkciya kacan yaninizi.

'milliyetci degilim ama', 'irkci degilim ama' boyle kaypakca baslayan cumlelerin devaminin hic bir anlami, onemi yok.

her kurt diyene 'kurtcu' hatta yeni modayla 'fasist' diyenler hakli, kurtler ustun irk oldugunu iddia ediyor, turkce'yi yasakladilar zamaninda, turk cocuklarina her sabah 'ne mutlu kurdum diyene', 'varligim kurt varligina armagan olsun' dedirttiler.

milliyetcilik, irkcilik, fasistlik kavramlarini cok yanlis anlamis olma ihtimaliniz yok tabi ki, bundan emin olun.

adam cumleye elinden gelse kurtlerin tamamini yok edecek bir harekete yakinligiyla basliyor, sonraki cumlelerinde kurtlerin baris kardeslik istemeidigini soyleyebiliyor utanmadan.
  • nawres  (25.03.15 21:49:43) 
hdp'nin kadin kotasi, belediyelerinde calisan iscilerine getirdikleri eslerine siddet uygulamalari durumunda isten atilacaklarina dair sozlesmeler, meclisteki ve partilerindeki kadin oranlari, esbaskanlik sistemi vs konularini goz atabilirsin gercekten bilgi edinmek istiyorsan.

kurtler de bok cukuru olan ortadoguda yasayan bir halk olduklari icin burdaki diger halklar gibi (turk, arap, fars vs) hala cok eksikleri var tabi ki hem kadin haklari konusunda hem insan haklari konusunda.
  • nawres  (25.03.15 21:53:16) 
kardeş çok aşırı zeki olmaya gerek yok. her şey ortada zaten. senin ülkeni bölmeyi kafasına koymuş, bağımsız kürt devleti kurmak birinci gayesi olan bir partiye, hele de imralı'daki bir teröristin sözünden çıkmayan bir partiye oy verilebilir mi?


  • brkwashere  (25.03.15 22:15:04) 
akşam dağlıcaya havan atmışlar ,asker yolu bekleyen oradaki anaları üzme.


  • essoist  (25.03.15 22:24:55 ~ 22:25:31) 
@nawres evet yanlış tanıyorsunuz. g. doğudaki kürt halkı laik ve sol görüşlü demokratik insanlar mmı cidden? alakası yok, iç anadoludaki doğu anadoludaki akpli seçmen ne kadar muhafazkarsa o kadar muhafazakar. kendinize bir fantezi dünyası yaratmışsınız tüm turkiyeyi aynı sanıyorsunuz.


  • mattiadestro  (25.03.15 22:25:23) 
Geçen haftalarda Kürt bir arkadaşım, HDP barajı geçemezse güneydoğunun yanacağını söyledi. Kendisi "aktarıcı" pozisyonundaydı. Hain olarak görmediğim ılımlı bir kimseydi.


  • bengi tonyukuk  (25.03.15 22:25:33) 
@mattiadestro

hmmm, peki muhafazakar kurtler hdp'ye oy veriyorsa akp'ye, hizbullahci hudapar'a veren kurtler ne?

burdan cikan sonuc; tum kurtler muhafazakar.

yani genellemeyin demiyorum, hobi olarak gene genelleyin ama biraz insafli olun.

gerci ilerleme var, yillardir var olan 'siz kurt degilsiniz, turksunuz' sacmaligindan 'muhafazakarsiniz, ne oldugunuzu sizden iyi biliriz'cilige geldiniz.
  • nawres  (25.03.15 22:34:59) 
hdpye oy vermek yediğin kaba sıçmaktır. faşistsem faşistim soktuğum memleketine 25 senedir zarar verip sonra biz aslında barış istiyoz diye sırıtan tiplere ne çabuk inanıyorsunuz aklım almıyor, koyun dediğiniz seçmenden hiç bir farkınız yok.


  • masa penisi  (25.03.15 22:35:50 ~ 22:36:47) 
@nawres yahu hdpnin amacı özerklik değil mi? evet. bölgedeki seçmen bunu on plana alarak oy vermiyor mu? evet veriyor. hdpnin lgbt için ne yaptığını bilmiyor ki adam. umrunda da değil. özerklik vaadi için veriyor, hakları için veriyor.

güneydoğuda herhangi bir ilde en az oy oranları %50 uzaydan gelme bir yüzde elli değil, etnik kökeni farklı olsa da adam bu toprakların adamı, muhafazakar tabi. ne olacak? charlie hebdoya yapılan yanlıştı mi diyecek adamlar? bu ülkenin %80 charlie hakkında ne düşünüyorsa onu düşünüyor adamlar.

ayrıca hudaparin oy oranı nedir ki? aşırı üç muhafazakar herifler. akp konusu ise farklı, adam çözümden sürecinden memnudndur, tayyibin aurasini seviyordur basar. muhafazakar kürtler akpye, liberal demokratik, inançlara saygılı kürtler hdpye şeklinde mi bölünüyor kurt halkı?

ayrıca kart kurt meselesine bağladığınız için de teşekkür ederim, 1 senedir duyuruya rte harici bir yorum atmayan beni hemen sınıflandırıp damgayı vurmuşsunuz.
  • mattiadestro  (25.03.15 22:57:28 ~ 22:58:25) 
@mattiadestro

arkadas hala genelleme hala genelleme, bir de nasil bu kadar kesin bir yargiyla konusuyorsunuz anlamiyorum, bu budur, kurtler muhafazakardir, hdp ozerklik istiyor vs vs.

ben kurdum, ailem kurt, cevremde bir suru kurt var ama sizin kadar net konusamiyorum kurtler hakkinda.

bizi, ne oldugumuzu, nasil oldugumuzu, ne istedigimizi, ne yapacagimizi bizden cok daha iyi biliyorsunuz. bu biraz garip degil mi? gercekten hic garip gelmiyor mu bu soylediklerniz size, 'acaba' demiyor musunuz hic?
  • nawres  (25.03.15 23:08:28) 
başlığı açan kişi hdp'nin kadın haklarına olan bakışından ötürü kararsızlığa düşmüş, konu nerelere gelmiş :)

açıkçası tek somut bilgiyi advocatusdiaboli vermiş. hdp'yi öcalan'dan ayırabilir misiniz? sanmam. dolayısıyla öcalan'ın da bu konudaki fikirleri kayıtlarda mevcut. bu ülkede partiler liderleriyle birlikte yolunu çizmiyor mu? lider istemediği sürece partinin bir yolda yürüme şansı var mıdır? hdp'nin lideri için de öcalan desek saçmalamış olur muyuz? tabii diğer partilerin kadına olan bakışı nedir, çok mu farklıdır bu ayrıca tartışılası bence. eğer konu kadın haklarıysa, samimi şekilde ldp'den başka hiçbir partiye güvenemem sanırım.

bu arada said nursi güzellemeleri falan yapılan bir ortamda hdp'nin muhafazakarlığı tartışılabilir, çok doğal bence. ancak merak ettim şimdi biraz bakındım doğu'daki lgbt oluşumlarına hdp samimi şekilde ne biçimde yaklaşıyor diye. genel halkın tepkisi tahmin edilebileceği gibi sert ve lgbt oluşumları dayanamayıp kapanıp duruyor ancak gerek hebun isimli lgbt örgütünün hdk çatısı altına alınması, gerekse milletvekillerinin konuyla ilgili net sözleri de ortada, ayrıca partinin cinsel yönelim ile ilgili teklifler de vermişliği vardı sanıyorum. böyle bakınca da muhafazakar bir parti demek anlamsız geliyor. çıkardığım sonuç, hdp biraz omurgasız :)
  • soso  (25.03.15 23:36:10) 
@nawres güzel kardeşim hdp özerklik istemiyor mu? ben yanlış haberleri mi izliyorum? allah aşkına yapmayın etmeyin.

yani genelleme genelleme diyorsun ama memleketin ne olduğu belli. dediklerimin %99'u da doğru. acaba falan dememe gerek yok. türkiye gerçekleri bunlar.
  • mattiadestro  (25.03.15 23:44:03) 
Kadın hakları,kadın bebek katil imralı terörist lider hdp

Etiketlerim biraz can alıcı oldu.
  • esmeralda  (26.03.15 00:37:10) 
bilgisiz, tecrübesiz, kifayetsiz güruh sayıklarmış gibi aynı şeyleri söyleyedursun, 90'lı yılların retoriğini bıkmadan usmadan yinelesin dursun kenarda köşede, şu vasat imparatorluğunun ortasında aleviler, kürtler, diğer azınlıklar, fikri azınlıklar, ilericiler, sekülerler için TEK OPSİYONdur hdp. susun artık ya. bıkmadınız kanserlikler. yeni bir şey söyleyin bari. mhp, chp mi düşünüyor bunları, yoksa şeytanın ağa babası akp mi? susun.


  • kaufman  (26.03.15 01:40:03 ~ 01:40:59) 
hdpyi ocalandan ve ayrilikci kurt hareketinden bagimsiz olarak ele almak gerekirse biraz kafasi karisik bir parti. bir yanda asiri kara yobaz, seriat istedigini acikca belirten altan tan, diger yandan lgbtiye destek veriyoruz iddiasi. cok seslilik degil bu, celiskili olma hali. bu yuzden bile oy verilmez. bence baraji gecemeyecekler zaten. 20 senedir araliksiz yuzde 5 oy alan bir hareket nasil yuzde 12ye cikacak 1 senede buna halen ikna olabilmis degilim. burada da sordum bunu ikna edici cevap alamadim. turkiyede 30 milyon kurt var diye sallarken iyi. madem 30 milyon kurt var olun tek basiniza iktidar tutan mi var?


  • baldur2  (26.03.15 01:48:42) 
eşbaşkanlık ve mv kotası gibi şeylerin canını yiyeyim ne güzel şeyler de batıda kadın hakları, doğuda milliyetçilik üzerinden ekmek yeme çabası canımı sıkıyor. kaldı ki kadına şiddet, tecavüz, çocuk gelinler, kadının mal olarak satılması ve takas edilmesi, kadının okutulmaması, ikinci sınıf insan muamelesi görmesi gibi şeyler oran olarak (sayı olarak demedim nüfus farkı yüzünden) hep hdp'nin banko kazandığı doğu ve güney doğu illerinde. o ne olacak? durum böyle iken kadın hakları hikayesine niye inanayım?

bu arada "terörist partinin..." söylemlerine de pek katılmıyorum. evet terörist partinin siyasal kolu ama sonuçta belirli bir kesimi temsil ediyorlar. hal böyle iken meclise girmeye çalışmalarını, temsil hakkı kazanma isteklerini, silah alıp dağa çıkmalarına tercih ederim. ha tabii silahların gölgesinde ve onun tehdit gücünü kullanarak siyaset yapıyorlar o başka. ben hdp'ye oy vermeyeceğim için çok düşünmüyorum üstüne.
  • nawar  (26.03.15 01:50:06) 
yazılanların hiçbirini okumadım ve tartışmaya girmiyorum. kararsız kalmışsan belli ki alternatif olarak chp'ye vereceksin. chp'nin %3 az oy olması bir şey değiştirmez ama hdp'nin parti olarak meclise girmesi emin ol çok seyi değiştirir.

sadece rte'nin başkan olmasını istemiyorsan bile hdp'ye verebilirsin. özellikle bu seçimde pragmatik olmak lazım.
  • merhum  (26.03.15 07:41:36 ~ 08:53:12) 
hdp'nin yaptığı yıllar önce akparti'nin yaptığı ile aynı.
yok efendim biz farklılaştık, herkese eşit mesafede olacağız söylemleri ile gelip yine bildiklerini okudular.

zamanında onu yiyen halk bugün de hdp'nin söylemlerini yiyor işte, çok mu?
  • velhasilkelam  (26.03.15 08:43:58) 
velhasılkelam, ülke senin gibi akıllı geçinen zavallılarla dolu. komplo teorisinden, desteksiz fikir yürütmelerden, anlamsız muhakemelerden yıkılıyoruz. akp ile benzeteceğim diye demediğiniz saçmalık kalmadı.


  • kaufman  (26.03.15 10:22:45) 
AKP,HDP barajı geçerse şu kadar sandalye alırmış geçmezse şu kadar sandalye alırmış gibi güncel tartışmalara girmeden yorumumu ekleyeyim:


İsteyen istediğine oy verir ama Abdullah Öcalan'ı önder kabul eden bir partiye oy veren kişinin Abdullah Öcalan'dan farkı yoktur.Abdullah Öcalanı ve fikirlerini destekliyorsanız buyurun verin.

www.cumhuriyet.com.tr
  • turkuaz  (26.03.15 10:47:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.