[]

Kısırlaştırılacak dişi kedimiz için veteriner önerisi

Merhabalar,
Öncelikle duyuruda birkaç sayfa geriye gidip tüm başlıklara baktım ama yine de birkaç soru da ben sormak istiyorum.

2,5 yaşındaki dişi kedimizi kısırlaştırmaya niyetlendiğimiz için mali kaygılara düşmeyecek, başarılı bir veteriner arıyoruz. Avrupa yakasında, Gültepe'de ikamet ediyoruz. Lokasyonu bilmeyenler için Beşiktaş, Mecidiyeköy ve Beyoğlu'na da yakınız. Genel olarak dişi kedi için kısırlaştırma operasyonunun mali olarak ne kadar tuttuğu hakkında bilgi almadan size sormak istedim.

Deneyimli olanlar için ameliyat sonrası sormam gereken diğer sorulara ait detaylar da şöyle: İş yerinden birkaç gün rahatlıkla izin alabilirim. Evde bir erkek kedimiz daha var ve kendisi oldukça müşfik ve babacan. Dişi kedimizin ameliyat yerini yalamaması için evde ve ayrı odada tüm gün gözetim altında tutmak için kalmak niyetindeyim. Kaç gün başında beklemem gerekir? Sıcak tutmak, ilgilenmek ve yanında kalmak dışında ne tavsiye edersiniz?

Ameliyattan sonra da kontrole gidiliyor mu?

Dişi kedide ameliyat zor olduğu için bu minik can için oldukça korkuyor ve ticari kaygıya düşmeden iyi bir veteriner arıyoruz özetle. Kime gitmemizi önerirsiniz? Aklıma gelenler bunlar. Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. <3

 
küçük dişi kedimi 10 gün önce kısırlaştırdım.

isteğinize göre kediyi operasyondan sonra 2-3 gün klinikte tutuyorlar. anestezi etkisi geçtikten sonra kedi kendisine geldikten sonra size veriyorlar. o yüzden bu kadar telaş yapmanıza gerek yok.

operasyon yerinde ilginç bir şekilde 2-3 dikişlik bir yara var. onu da böyle birbirine tutturmuşlar. (büyük kedimi 10 sene önce ameliyat yaptırdığımda karnı boydan boya dikişti) dikişlerini yalaması için endişe etmenize gerek kalmamış zaten. yine de böyle bir durum olursa boyunluk takılır.

operasyondan sonra 1-2 kez antibiyotik yapılıyor. ben 1 gün önceden aldığım için kediyi son iğnesi için bir kez götürdüm.

ilk gün biraz ilaç etkisinde halsızdi. bir kaç saat sonra kendine geldi.

veteriner bana veterinerler odasının fiyat listesini gösterdi. dişi kedi operasyonu 350 lira yazıyor orada. size verilen operasyon fiyatının bu civarda olması gerekiyor. bunun üstüne antibiyotik vs ilaç parası ve bakım parası alıyorlar. yani 350 lira artı ilaçlar ve diğer masraflar (olur mu bilmiyorum)

benim veterinerim Ortaköy'de Animal Doctors, veteriner Celal bey. 3 kedim var, kendisi uzun süredir veterinerimiz. güvenebilirsiniz.
  • mea maxima culpa  (24.03.15 13:42:33 ~ 13:45:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.