[]

Dilencilik suc mu ? bir yere şikayet edebiliyor muyuz?

1) dilencilik suç mu?

2) Gerek Suriyeliler, gerek bunlardan ozenip dilenciliğe başlayan ve cocuklari da baslatan insanımızi bir yere şikayet edebiliyor muyuz?

3) siz ettiniz mi, sonuç ne oluyor ?

Teşekkürler .

 
  • gusano  (20.03.15 23:27:40) 
markete uğradığımda arada denk geliyorum. çocuk cebindeki bi poşet bozuk parayı tümletiyor. soruyorum suriyeli çocuğa, günlük kazancın ne diye, çat pat türkçeyle 130 para diyor. yediğim çikolata boğazıma durdu bi an. ulan benden çok kazanıyor ufacık çocuk. sordum gopta şafak hastanesinin oradaki minibüs durağında çalışıyormuş.

şimdi diyeceksin ki nereye şikayet edelim? hangi birini edelim? kim, neden ilgilensin?
  • cetoxim  (20.03.15 23:42:10) 
Suriyelilere polis hicbir sekilde dokunmuyor.


  • fortisvita  (21.03.15 01:12:00) 
kültürel bir insan olmak kisvesi altında tartışma çıkaracak başlık açmaktan başka yapacağın bir şey yok mu?

dilenciliğin suç olduğunu, suriyelilerin de koruma altında olduğunu sağır sultan bile biliyor. ben de nefret ediyorum hükümetten ama küfür etmek ve saldırmak için de böyle bahaneler üretmiyorum her gün. her gün aynı duyuruları açıyorsun arkadaş, toplumdaki bozuk noktalara parmak basmana ihtiyaç yok illa. biz de görüyoruz. çözümü olabilen şeylerle gel, idealist zırvalarıyla gelme.
  • eys of speyds  (21.03.15 01:14:35) 
1- kabahatler kanununa göre suç.

Madde 33 - (1) Dilencilik yapan kişiye, elli Türk Lirası idari para cezası verilir. Ayrıca, dilencilikten elde edilen gelire elkonularak mülkiyetin kamuya geçirilmesine karar verilir. (2015 için bu meblağ 100 tl oldu)

2- polise şikayet edebilirsiniz.

3- normal dilencileri etmişliğim var, polis gelip abla kalk git şikayet var diyor, kadın da gidiyor, 10 dakka sonra tekrar geliyor. tecrübelerim bu yönde olduğundan ötürü artık şikayet etmiyorum.
  • trajikomix  (21.03.15 09:54:22) 
@eys of spedys, suç olduğunu bilmiyordum. Kaldı ki asil merak ettiğim eğer şikayet ediliyorsa nasıl bir sürecin işlediğini ogrenmekti. Sorunun hükümetle alakası ne ayrıca, oy vermemeyi düşünen birisiyim, bahane hükümet ya da siyasetten ?

"Kültürel bir insan" ne demek ayrıca? Çikolata sesli sarkici der gibi.

Sacmalayarak kendini komik duruma düşürmüşsün , sen git pandispanyanin modelugunun iptal edilmesi için imza kampanyaları düzenle lütfen.
  • comptrol  (21.03.15 10:01:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.