[]

güneşe neden bakmamalıyız?

normal zamanda direkt bakmak da zararlıi biliyoruz ama neden hep güneş tutulmasının olduğu günlerde insanlar sıkı sıkı uyarıyor birbirini? tutulma sırasında zararlı başka şeyler de mi oluyor yoksa her şey aynı ama o sırada insanlar güneşe bakmaya daha meyilli olduğu için mi uyarıyorlar? he ben 3 gözlüğü üst üste taktığım halde nerdeyse kör oldum, orası ayrı.




 
güneş tutulmasında değil hiçbir zaman güneşe direk bakmamalıyız,
güneş tutulması olduğunda insanlar çıplak gözle bakıp her zamanki zararlı ışınlara maruz kalmasın diye öyle söyleniyor
güneş tutulması olunca çıplak gözle biraz daha bakılabilir hale geliyor güneş, insanlar bişey olmaz diyip bakıyor
  • basond  (20.03.15 12:06:34) 
değişen birşey yok. ama normal zamanda gözünü güneşe dikip bakmazsın zaten. o yüzden uyarmaya gerek yok.
ama güneş tutulması olduğu zaman insanlar göreyim diye gözünü dikip bakıyor ister istemez. o yüzden.

  • innerbliss  (20.03.15 12:39:23) 
ya ben de kaynak yapmak istiyorum müsaadenle, troll değil ciddi soruyorum, ben çocukken falan mal gibi başım ağrıyana, gözüm kör olana kadar bakıyodum güneşe? hala bakıyom hatta bazen? o ışık cümbüşü, zihnime hücum eden yoğun ve sıcak büyü, başımı ağrıtan şerefsiz ışınları... çok hoş? gözlerimde de bi şey yok gayet iyi görüyom? ilerde sorun olur mu?

3 saniye bakmak bile kalıcı hasara neden olabilir diyorlar, oha. ben kör olana kadar bakıyodum be.
  • der meister  (20.03.15 12:42:14) 
Gelen ışık az olduğu için göz merceğin büyüyebildiği kadar büyüyor. Gelen ışık az ama Zararlı ışınlar da var. Bu zararlı ışınlar direkt olarak gözünün arkasına düşüyor. Toplam ışık az olduğu için sen bu zararı anlayamıyorsun da. Bu da büyük zarar veriyor.


  • canercuxy  (20.03.15 12:47:31) 
ben de bugün bunu merak ettim hatta soracaktım çünkü her yerde bakmayın zararlı yazıyor ama mantıklı bir açıklaması yok.
sonunda buldum bir yerlerde. Aslında normalde de bakmak zararlı ancak normalde göz bebeği karanlıkta büyüyor, ışıkta küçülüyor bildiğimiz gibi. göz bebeği ne oranda büyüyüp küçüleceğine ortamın ortalama aydınlığına göre karar veriyormuş. güneş tutulması olduğundaysa ortam karanlık olduğu için (hava kararıyor ya tutulma sırasında) göz bebeklerin çok açık konuma geliyor sen o sırada güneşe bakarsan güneşin zararlı ışınlarından çok daha fazla zarar görüyormuşsun.

  • kalimotxo  (20.03.15 14:27:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.