[]

numaram ortalık malı olmuş

yani artık bıkkınlık geldi ya. günde abartmıyorum en az 20 tane sms geliyor ve en az 2 de arama yapıyorlar. yani bıktım. yok şu aday yok bu ürün yok bilmem ne.

en kötüsü de elden hiç bir şey gelmiyor. ya katlancaksın yada hattı değiştirceksin. böyle saçma düzen mi olur yahu. size gelen giden bişi var mı?


 
Arama yaptiklarinda dalga falan gec aramazlar. Ben erkek olarak kadin taklidi yapiyorum, MERABA BEBIS BEN SEDA falan diyorum. Hem guluyorum biraz hem de sizofren oldugumu dusunup aramiyolar


  • nathanieltroy  (18.03.15 13:59:41) 
Sms'ler için: Android in en son versiyonunda sms göndereni blokluyorsun, ondan sms geldiği gibi başka bir yere kaldırıyor, hiç sana bildirim dahi gelmiyor. Eğer androidin son versiyonunda değilsen de markette sms geldiğinde bildirim dahi yapmadan silen veya görmeyeceğin ayrı yere saklayan programlar var. IOS'u bilmiyorum ama illaki orda da vardır.

Aramalar için: Truecaller diye bir program var, onu yükle, telefon çaldığında kendi database inde kim olduğunu taratıyor, sen daha açmadan ekranda "Finansbank" (298 kişi bu numarayı spam olarak belirledi) diye yazı çıkıyor. Çok sık arıyorsa da spamlıyorsun, kara listeye alıyorsun, yine daha seni uyarmadan direk yüzüne kapıyor.
  • 3200  (18.03.15 14:01:52) 
sms'ten kurtulmanın mümkünatı yok. sms'lerle ilgili yasa çıkacak yakında.ondan sonra bu kadar problem olmayacak sanırım.
bir de mağazalara telefon numaranı verme.

  • rakicandir  (18.03.15 14:02:07) 
sms blocker diye bir uygulama kullanıyorum, hiç spam mesaj almıyorum bir yıldır. şiddetle tavsiye ederim.
aramalar için de 850li hatları hiç açmıyorum. kalan nolar için bir daha aramasın gibi bir işlem uygulanabilir.

  • kaputt  (18.03.15 14:13:19 ~ 14:46:45) 
Android'te sms blocker gibi bir şey kurmana gerek kalmıyor, özellik kendisinde var zaten.


  • 3200  (18.03.15 14:17:41) 
bi soru da benden: spam sms göndereni, sadece numarası gözükürse engelleyebiliyoruz, bunu biliyoruz zaten. sms "hede hödö mağazası" adıyla gelince engelleyemiyoruz, bunu engellemenin bir yolu var mı android'de?


  • black sabahat  (18.03.15 14:27:45) 
biraz ingilizce biraz turkce falan konus tasak gec biraz. hem senın sınırın bozulmaz eglenırsın hemde vazgecerler bı sure sonra


  • t joe  (18.03.15 14:32:24) 
@3200 arkadaşım tek tek numarayı engellemiyorsun bu programla. kendi kendine bütün gelen ve gelebilecek olan smsleri otomatik engelliyor.

@black sabahat yani aynen senin dediğin şey bu uygulama. sen engellemiyorsun numarayı. o algılıyor. ister no olsun ister firma ismi sana o mesajı göndermiyor. ayrı bir block listte tutuyor.
  • kaputt  (18.03.15 14:45:52 ~ 14:46:10) 
operatörünüzün internet sitesinde bulunan "tüketici şikayet hattı" sekmesine girip, tek tek hangi servis numaralarından sms aldığınızı belirterek " bu bu servis numaralarından reklam alıyorum ve iptal edemiyorum. Belirtilen servis numaralarındaki aboneliğimin iptalini, tarafınızca iptali mümkün değilse hangi yolla iptal edeceğimin tarafıma bildirilmesini talep ediyorum" diye bir yazı yazın.

gereken dönüşü yapacaklardır.
  • dahili meddah  (18.03.15 14:50:18) 
selam.

textra diye bir uygulama var android'de.
sms uygulaması yerine onu kullanıyorsun.
hem güzel özellikleri var, hem sade, hem kullanışlı.

ayrıca hem numaraları hem de XX TİCARET şeklinde gelen sms'leri
spam olarak belirleyebiliyorsun.
ben öyle yaptım, bir haftadır tık yok :)
  • straples  (18.03.15 15:08:37) 
spam filtresi nerden nasıl yapılıyor ya? bende dominostan bıktım. numara olmadığı için engelleyemiyorum.


  • şubatsonrası  (18.03.15 15:17:59) 
Andoridin kendi sms kısmında da numaranın yanı sıra, XX TİCARET veya PİZZA HUT diye gelenleri engelleyebiliyorsun.


  • 3200  (18.03.15 15:24:04) 
ya tek tek numara isim engellemeye kasmayın. "sms blocker" bu işi otomatik yüklediğin an kendi algılayıp yapıyor. algoritması nedir bilmiyorum ama doğru çalışıyor. hiç gerçek mesajı blockladığını görmedim. spamde karar veremediği olursa çok nadr sana soruyor sen bu spam diyorsun bir daha çıkarmıyor.

çok hayat kurtarıcı bir şey. uğraşmayın androidde tek tek no blocklamaya
  • kaputt  (18.03.15 15:50:16) 
sms gelen firmayı arayıp iptal ettirebilirsin %80' inde işe yarıyor.


  • ravenudon  (18.03.15 16:17:54) 
Benim telefonumum bir rakamlı değişiği, 536'lısıbir adet telekız hattı imiş. Çok sayıda mesaj alırdım, aramalar da gecenin 1-2'si gibi olurdu ağırlıkla. Yönlendirmeye başlamıştım artık "536'lı olanı arayacaksınız" diye. Bazıları özür dilerdi, hatta "Ben de gencim, ihtiyaçlarım var. O yüzden arıyorum, yoksa aramam" diye açıklama yapan, "Evli, nişanlı mıydınız; enişteye ayıp olmamıştır umarım" diye özür dileyen kadar da "Olsun, madem sen çıktın, seninle konuşalım", "Sen onu benim külahıma anlat or.spu" diyen de olurdu. Ben de oflar, puflar, çok kapatırdım. Çok küfretmezdim, küfredince gaza geliyorlardı çünkü.

Biraz özel bir numara olduğu ve bana torpille karışık bir hediye olarak geldiği için değiştirmek istemedim. Hatta daha sonra aynı numaraya 5000-7000 TL arası teklifler geldi hattım için. Belirli bir şehrin plakası çok tekrar ediyordu, o şehrin ileri gelenleri satın almak istiyordu daha çok. Ama benim için değerli olduğundan satmak istemedim hiç.

1-2 yıl çok arandı, ondan sonra da sanırım telekız hattı kalktı veya numarası değişti, azalarak bitti aramalar.
  • aychovsky  (18.03.15 16:23:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.