[]

Ambalajdan önemli bişi yok (İş arayanlar)

kız arkadaşım 2 haftadır iş arıyordu, geri dönüş olmuyordu.

sonra ben el atayım duruma dedim. aynı bilgileri, doğru cümlelerle düzenleyip cv yi yeniledik, durgun bir resmi kıyafetli fotoğraf yerine daha canlı ama gayri ciddi olmayan bir fotoğraf ekledik.

ardından ben ona bir resume websitesi yaptım. siteyi dün yaptık. cv'yi pdf'e kaliteli ve renkli bir şekilde dönüştürdük.

bugün 11'de yeni cv'sini ve web sitesini işyerlerine göndermeye başladı.
az önce bugün başvurduğu yerlerden biri görüşmeye çağırdı.

kendinizi pazarlayın arkadaşlar. yarım yamalak cv'niz, açıklamasız tecrübeleriniz ve özenilmemiş word dökümanınızla güzelim başarılarınızı sönükleştirmeyin.

ambalaj her şeydir günümüzde.

soru: ne kadar süredir iş bulamıyorsunuz?

 
merak ettim, eski halindeki cümle ve yeni halindeki cümleleri, aynen olmasa bile benzeri bir biçimde aktarabilir misin?


  • kulkke  (17.03.15 16:10:43) 
@kulkke, üniversitede kendi yaptığım iş üstünden örnek yazim.

hatalı yazım: "Xx firmasında 2 yıl kampüs marka yöneticisi olarak çalıştım"

doğru yazım: "Markaların üniversite içi etkinliklerinin organizasyonlarında; markaya uygun ekibin seçimi, doğru etkinlik alanının seçimi ve kurulumu, etkinlikte ekibin verimli çalışması ve takibi konusunda tam sorumlu olarak çalıştım."
  • kamera motor  (17.03.15 16:15:10) 
Ben insan kaynakları mezunuyum ve 1 yıl 3 aylık bir deneyimim var. Tahmin edersiniz ki cv hazırlama konusunda da eğitim aldık biz. Şu ana kadar 2 şirkette çalıştım ikisi de cv mden çok etkilendiklerini söylemişlerdi. Ben de gayet düzgün bir cv ye sahip olduğumu düşünüyorum. Ben 6 aydır iş arıyorum. Bu süreçte 3 firma dönüş sağladı. 2 hafta uzun bir süreç değil yani. Ayrıca işe alım süreçlerinin durgun ve aktif olduğu dönemler vardır bilirsiniz. Kış sezonunda iş bulmak daha zordur çünkü genelde istifalar ve açık kadrolar yaz sezonunda olur. İstanbul için bir ilana en az bin ya da iki bin aday başvuruyor. İki bin kişinin yarısını mülakata davet etseler şansınız binde bir oluyor zaten :)


  • mortingensitrayzee  (17.03.15 17:03:37 ~ 17:03:56) 
Buna katiliyorum, ayda ortalama iki kisi ise aldim son 6 aydir, ozensiz cv leri direk eliyorum, yeni mezun olsalar bile.


  • nooneatall  (17.03.15 17:10:44) 
benim de altıma biri alınacak örneğin, kontrolünü ben yapıyorum.
yazılım işi olduğu için; öncelikle web sitesi olmayan tüm adayları eliyorum, detaylı anlatım yoksa eliyorum, cv'ye özenmediğini düşündüğüm herkesi eliyorum.

kendi işinden zevk alan insan bunu cv'sinde göstermeli.
  • kamera motor  (17.03.15 17:12:13) 
web sitesinin yararı ne ki? orasını anlamadı ben.


  • kulkke  (17.03.15 17:30:15) 
Portfoy gerektiren işler için web site dışında bişi etkili olmuyor.


  • kamera motor  (17.03.15 18:47:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.