[]

başka binanın önüne park etmek

başlığa ne yazacağımı bulamadım, şöyle açıklayayım;

memlekette eski bir aracım var, istanbul'a taşınırken arabaya güvenemediğim için getirmedim ve bir arkadaşın evinin önüne çektim, daha doğrusu arkadaş camdan görebilsin diye tam olarak yan binanın önüne çektik. bu arada evler genelde 2-3 katlı, az daireli bir mahalle. yani herkes birbirini tanır, normal şartlarda sokağa farklı bir araba park edince kim olduğu bilinir ama ben sessiz sedasız bırakıp gittiğim için arkadaşım dışında kimse aracın benim olduğumu bilmiyor.

şimdi gelelim neden bu kadar detay verdiğime;

arkadaşın evinin önü boş olmasına rağmen gittim yan binanın önüne park ettim, birkaç gün sonra baktık birisi silecekleri kaldırmış. muhtemelen rahatsız oldular. binalarda da az daire olduğu için tek tek sorup aracın o binadan birine ait olmadığı anlaşılır, yan binaya da sormak akıllarına gelmez. ayrıca araç da eski olduğu için muhtemelen birisi buraya terk etti diyerek aracın çektirmelerinden korkuyorum.

aklıma aracın ön tarafına numaramı yazmak geldi, şikayeti olan varsa beni arasın diye. böyle bir durumda beni arayıp arabanı çek diyen birine "sana ne kardeşim sokak devletin malı istediğim yere park ederim" deme hakkım var değil mi? yoksa kanunen adamın apartmanının (6 daireli 2 katlı bir bina bu arada) önüne bırakmam sorun yaratır mı?

büyük şehirlerde böyle bir olay sorun yaratmaz tabi ki de küçük bir mahalleden bahsedince emin olamadım.

 
iletişim kurmayı deneseniz? arkadaşın yan binadaki komşunun kapısını çalsın. durumu anlatsın. sorun olmaz herhalde.


  • corneillus  (17.03.15 14:19:22 ~ 14:19:39) 
Diyebilsen ne olacak? adam gece farlarını kırarsa, lastikleri delerse kime ne anlatacaksın? Arkadaşının evinin önüne çekin arabayı. Ya da git bir otoparka bırak.


  • yakuza123  (17.03.15 14:20:29) 
eğer mevzuat değişmediyse;

orası sokak. belediye tarafından engelli park yeri vs.. olarak ayrılmayan ve park yasağı tabelasıyla park etmenin yasak olduğu gösterilmeyen her yerine herkes aracını park edebilir. yasal olarak bir sıkıntı yok. evet garaj çıkışları dahil.

ama park yerlerinin yetmediği mahalle ve sokaklarda bu iş yasal boyuttan çıkıp kim güçlüyse park eder haline geldiğinden dolayı bir tavsiye veremiyorum. uzakta bırakılan bir otomobile iletişim bilgilerini zaten mutlaka koymak gerekir ancak şikayet durumunda araç yine uzakta olduğu ve o sokakta oturanlar tarafından zarar verilebileceği için, sana ne kardeşimle başlayan cümle kuracaksan eğer, aracının kaskolu ve güvenlik kamerasıyla kayıt altında olması mantıklı.

önerim; arkadaşın ya da sen ara sıra aracın yerini değiştirin, ortalarda görünün. mahalledekiler de aracı ve sizi tanısın. böylece çok ses çıkarmayacaklardır. hep aynı yerde uzun süre kalması zaten bir süre sonra belediyenin gelip alacağı kadar kötü duruma gelmesine sebep olacaktır.
  • carliston  (17.03.15 14:27:07) 
apartmana girisi engelliyor olabilir misin? belki apartmanda hasta, engelli vs. biri vardir ve girisin acik olmasi gerekiyordur. bildikleri bir araba park ettiginde haber verme sanslari oldugu icin de yabanci arabayi gorunce silecek kaldirmislardir.
arkadasin numara biraksin.
bir de kaldirim hizasinda dairesi varsa apartmanin, evlerine girecek bir damlacik isigi kesiyor olabilirsiniz.
  • jimicik  (17.03.15 14:37:16) 
hakkın var ama camını çerçeveni patlatırlarsa ne olacak?


  • colg fusion  (17.03.15 14:39:35) 
arayan olursa tabi ki alttan alırım, tatsızlık çıksın bende istemem. ha işi yokuşa sürerlerse "sana ne kardeşim belediyenin sokağı" kozunu kullanıcam, yoksa alo der demez saydıracak kadar ayı değilim :)

binanın arkasına koydum, girişi ve dairenin ışığını etkilemiyor. zaten araba ile bina arasında 10 metrelik bahçe var, kimseye zararı yok.

araba zaten taş çatlasa 3 bin lira eder (24 yıllık küheylan), o yüzden camı çerçeveyi patlatsalar bile maddi kaybım düşündüğünüz kadar olmaz ama otoparka çektirirlerse altından kalkamam.

ben yinede telefonumu yazayım o zaman, arayan olursa yalayacağız artık.
  • tolga asp  (17.03.15 14:46:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.