[]

makarnanın kiloya etkisi ne kadar oluyor? çok mu şişeriz yahu?

makarna karbonhidrattır, kullanılmayan karbonhidrat depolanır ve yağa dönüşüp vücutta kalır, sürekli ya da çok yemek tıpkı ekmekte olduğu gibi göbek yapar ve doğru değildir. tamam. bunları biliyorum.

benim merak ettiğim şu: günde 1 litre meşrubat içip İSTİSNASIZ her gün deli gibi et yiyen bir hayvan evladı, sürekli makarna-çorba-su-poğaça gibi şeylerle beslense daha mı sağlıksız olur yoksa nispeten iyi midir bu? meşrubat yok.

bayağı sıkışık olduğum için alternatiflerim kısıtlı maalesef, 1-2 liraya 1-2 gün götürecek şeylerle yürüyorum. baklagil falan da düşünülebilir tabii ama hem beceremiyorum hem de yapmaya üşeniyorum işin açığı.

yani merak ettim şimdi makarnaya abansam "kötünün iyisi" mi olur yoksa hepten mi delirtirim vücudu?

giyecek donum yok, et yüzünden karaciğeri patlatmışım amk çizim kabiliyetim olsa kendi karikatürümü çizicem.

 
italyanlar makarnanın yapım aşamasında içine keçiboynuzu atıyorlar. pişirirken içine biraz keçiboynuzu atmak belki etki eder. gerçi içinde olması başka bir şey ama denenebilir.


  • bakisimsizdeve  (11.03.15 19:12:38) 
makarnayı önceden kaynatıp dolapta beklet yiyeceğin zaman buharda tekrar ısıt (bak kaynat demiyorum tencereye kaynar su ekle makarnayı büyük bir süzgeçe koy tencerenin üzerinde beklet üzerine yağ koy) bu şekilde basit karbonhidrat sindirimi çok zor komplex karbondidrata dönüşüyor 2. secenek esmer makarna ama kalorisi çok farklı değil beyaz makarnadan.


  • mrthany  (11.03.15 19:19:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.