[]

sevişmek için binbir çaba sarfetmek iki taraf için de salakça değil mi?

şimdi hani klasik şema,

bir şekilde tanışma,
eğer kafalar uyarsa arkadaş olma,
beraber vakit geçirme,
favlama, likelama, yorumlama
mesajlaşma, davet, ilk buluşma, ikinci buluşma...

bir sürü gereksiz gerginlik, masraf, zaman kaybı. niye insanlar doğrudan kendilerini kısaca tanıtıp "ya net olalım benim niyetim seninle sevişmek çünkü yatakta seninle çılgın atacağımı düşünüyorum, yemin ederim başka bir niyetim yok" demek yerine böyle saçma sapan formalitelerle uğraşıyorlar? ya da bu talebi duyan taraf çok şaşırmak veya "neeeeeeee sappppııııkk" türünden cevaplar vermek yerine onayladığını veya reddettiğini belirten bir sözle durumu nihayete kavuşturmuyor? aslında herkes sevişmek istiyorsa bu durum samimiyetsizce değil mi, salakça değil mi sizce de? artık beğendiğim bir kız gördüğümde bütün bu mesafeler gözümde büyüyor ve kimseye yürümek içimden gelmiyor.

edit: o soru cümleciği aslında şöyle demek istiyor, "başka niyetim olabilir de şu an için yok. seviştikten sonra bi zahmet, beğenirsek devam ederiz neden olmasın?"

 
herkesin niyeti "sadece" sevişmek değil çünkü.


  • devilred  (09.03.15 17:07:51) 
(bkz: fuckbuddy)


  • mr.goodcat  (09.03.15 17:08:34) 
devilred, herkesin niyeti sevişmektir. sevişirken uyum sağlanırsa yan aktiviteler de zul gelmez, insanı sıkmaz.


  • mistreated  (09.03.15 17:10:24) 
bir tane film vardi ricky gervais. invention of lie. onu izlemeni tavsiye ederim. oradaki filmde kadin niye karsisindaki ile yatmayacagina dair bir suru sebep sayiyordu. olay kadinin rizasinda kalmis bence.

soruya gelince. salakca degil bence. kur yapmak, begenildigini hissetmek, bunlar da en az sevismek akdar gerekli seyler olabiliyor karsi cinsin gozunde.
  • charlotte blanc  (09.03.15 17:12:19) 
bahsettiğin netlikde olmayı sen hiç denedin mi? ben denedim mesela ve çalıştı sende dene sende de çalışsın.


  • selam  (09.03.15 17:14:02) 
herkesin niyeti "sadece" sevişmek değil çünkü.

okuduğumuzu anlasak nasıl olur?
  • devilred  (09.03.15 17:14:55) 
arz talep meselesi.

arz 1 talep 1000 olunca arz edilenin işi ağırdan alması normal bence. ha bence abazanlıktan alnından rhino gibi sik çıkarmış türk erkeğine az bile ama olay böyle ilerliyor genelde.

ha bi de iş belli bi sürece yayılınca kız da "peşin veren" rahatsızlığından kurtarmış oluyor. saçma mı? evet. ama durum bu.
  • hayt deli oglan  (09.03.15 17:15:34 ~ 17:16:10) 
Kur yapmak vs ilk sevişmenin heyecanını arttıran şeyler. "Hadi sevişelim" deyip yatağa girdiğinde o sevişmeden pek keyif alınacağını sanmiyorum.


  • damdanakan  (09.03.15 17:15:53) 
herkesin niyeti sevişmek değil.

senin o angarya gördüğün işleri ayıla bayıla yapan erkekler var. Kimileri "tavlamak"tan hoşlanıyor.
  • dunyanin dans eden sarki soleyen pisligi  (09.03.15 17:17:03) 
@devilred tamam sen sadece sevişmesen de olur. ok cnm. kib. bye.


  • mistreated  (09.03.15 17:17:33) 
heh bende aynı bu kafadayım işte gelsin açık açık söylesin yani.Sonradan öğrenip apışıp kalacağına önceden söyle yani ama böyle insanlar bulmak çok zor.


  • verbanadüşlerimi  (09.03.15 17:20:34 ~ 17:21:06) 
iyi de tavlamak tavlanmak falan son tahlilde hepsi formalite. insan sevişmeye ikna edilir mi yahu? bakarsın, ya ok dersin ya değil dersin. oyun mu oynuyoruz? bi de insanlarla konuştukça cinsel isteğim iyice azalıyor. hiç konuşmasak daha güzel işte. en basiti soruyu sorup önceden garantiye almış olursun, en sonunda eve götüremezsen boşa uğraştık diye yanmazsın, eve sabah 5te yalnız dönmezsin, içkiye boşa para harcamazsın...


  • mistreated  (09.03.15 17:22:19 ~ 17:23:38) 
tüm o bahsettiğin olayları zaman kaybı olarak görüyorsan yaşamın tadını çıkarmayı bilmiyorsun bence, dizilerin, kitapların vs de sonunda ne olacağını öğren gitsin tüm sezonları izlemenin, kitapların tamamını okumanın ne manası var ki? ilginç, ama madem öyle düşünüyorsun ona göre yaşa sen de, kendine göre birilerini bulabilirsin ama kimse senin gibi yaşamaya mecbur değil. salakça demeden önce iki kere düşün


  • neseranni  (09.03.15 17:24:46) 
@neseranni salakça demedim zaten, salakça değil mi diye sordum. fikrinizi merak etmesem zaten salakça demiş geçmiş olurdum, kimseye de bir şey danışmazdım.


  • mistreated  (09.03.15 17:26:14) 
bu dediğinin cevabı a beautiful mind'da var. john nash'in barda sarışın hatuna sorduğu sahneyi izlersen cevabı alabilirsin bence :)


  • canercuxy  (09.03.15 17:27:43) 
kıvırmanın alemi yok, salakça diyorsun ve onaylama bekliyorsun, soru olarak sormuş olman öyle itham ettiğin gerçeğini değiştirmiyor :)


  • neseranni  (09.03.15 17:29:44) 
bu doğru olsa gider taksim meydanında sikimi sallıya sallıya gezer boynuma da yalamak isteyen gelsin yazardım. sizin dediğiniz mantığı seks işçileri yapar anca, veya seks işçisi olmayı kendine yediremeyen ruhu seks müptelası olmuş insanlar. böyle insanlara felsefe yapmaya da gerek yok zaten. gider dersiniz svşlm mi .s diye 3 kuruşluk bi hotelde ihtiyacınızı giderirsiniz


  • masa penisi  (09.03.15 17:31:08) 
Romantizm çok güzel


  • [silinmiş]  (09.03.15 17:34:25) 
sorun seksi fazla özel gibi algılamakta. yani birini tanıdığında onun kişilik özelliklerini öğrenmek, ilgi alanlarını öğrenmek gibi nasıl seviştiğini öğrenmek de ilk günden yapılmalı bence... ancak bizim memlekette kadın için bu biraz sıkıntılı oluyor. hakarete, istemediğin takdirde tecavüze, ardından saygısız davranışlara, aşağılamalara hazır olman gerekiyor ve bunun kimden geleceğini bazen öngöremeyebiliyor insan (bu ülkede kadına şiddet genelde en yakınlarından geliyor). kolay kolay hiçbir kadın ilk gece birlikte olacağı erkeğe kötü davranmayacakken, erkek için aynı olmuyor, o yüzden kadınlar biraz daha tanımayı bekliyor. bence anlaşılabilir yani, ama ben sabırsız olduğumdan şahsen beklemiyorum, kötü olasılıklara da hazırım zaten. ayrıca tanıdığım ilk saatlerde birlikte olduğum bir adamla (hatta 2. görüşmede beraber yaşamaya başladığım adamla) 2.5 sene tek eşli bağımlı derecede yakın ilişki yaşadım, şimdi yine aynı şekilde tanıştığım adamla 6 aydır yine tek eşli duygusal bir ilişki yaşıyorum, bunun dışında friends with benefits gibi güzel şeyler de oldu. ha öte yandan bir daha görmek istemediğim, evden kovduğum da oldu, bunlar çok daha fazla oldu hatta o yüzden bunları yaşamak istemeyen kadınlar da çok şaşırtıcı değil hani. emin olun daha kötü şeyler de başım(ız)a gelebilir.

ayrıca herkes sadece sevişmek istemiyor, muhabbet etmek, bağ kurmak, paylaşımda bulunmak falan gibi ihtiyaçlarımız da var hani... seks epey temel bir ihtiyaç, ama daha fazlasına ihtiyaç var (bkz: maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi)

edit: sanırım hiç konuşmadan direkt seks yapmak istiyosun yorumları okuyunca böyle bir düşünceye kapıldım. seks sadece fiziksel çekim/beğeni değil bence. en azından seçim şansı daha fazla olan kadın tarafı için öyle, erkeğin sanırım tercih seçeneği olmadığından "gideri varsa" seks yapmaya hazır. ama ben şahsen konuşamayacağım, aptal/cahil/kötü olduğunu düşündüğüm insanla zevk alamam, ne muhabbet etmek isterim ne de seks yani. eğer konuşunca birinden soğuyorsan zaten onunla seks yapmamalısın bence.
  • loralynn  (09.03.15 17:40:22 ~ 17:48:36) 
Aslinda adam şundan bahsediyor. Kızlar eğer sevisecekse neden tüm ritueller tam olmadan sevismiyor? Yani direkt seviselim mi dedigimiz kizdan "sapik" damgasi yedigimiz halde, cikma teklif edip, yedirip icirip, mesajlasip, gezdirip ve belli bir sure gecirdigimiz kizla neden gayet rahatca seviseviliyoruz?

Sormak istediği soru aslinda bu.
Cevabi kisiden kisiye degisir tabi.
  • straples  (09.03.15 17:46:54) 
I-tüm olayın sonunun sekse bağlandığını senin kadar direk kendilerine itiraf edemiyor olabilirler, (bunun zilyon nedeni var günümüzde hele ülke bazında bakacak olursak)
II-seks e gelene kadar doyurulmayı bekleyen başka psikolojik açlıkları da olabilir ve bunları da aynı kişiden aradan çıkarmak isteyebilir,
III-birden çok talep arasında anlık yada tek seferlik de olsa neden seni seçeceğini kendisine kanıtlaması bir süreç gerektiriyor olabilir ki bu da 1. şıkka bağlanıyor gibi.
-I ve II olabilir
-II ve III
-hepsi.
-hiçbiri
şimdilik aklıma gelen seçenekler bunlar.

ve hiçbirisi için kimseyi yargılamam. senin tarzın için de yargılamam.
  • gis  (09.03.15 17:54:17 ~ 17:55:23) 
@loralynn

entelektüel açıdan doyurucu bulduğun ve beraber zaman geçirmekten keyif aldığın kişiyle sevişmek bence en güzeli. muhteşem bir şey. ama kısa sürede tanıştığın bir insanda bu temel prtak özellikleri bulmak bile çoğu zaman çok zor. genelleme yaptığım için konuşmasa da olur diyorum, yoksa tabii ki konuşacak. bir de bence iyi bir ilişki yatakta başlamalıdır. önce sevişene kadar konuşun biraz, sonra sevişme iyi geçerse işin entelektüel tarafını da halledersiniz. birbirini sevişmeden nasıl beğenecek insanlar yahu?
  • mistreated  (09.03.15 17:57:46) 
hmm şimdi seni biraz yanlış anladığımı farkettim sanırım, yani bu son söylediğinden sonra katılıyorum kesinlikle. ama işte dediğim gibi türkiye'de yaşıyoruz, kadın tarafı için cidden riskli, yani umarım zamanla seks daha da normalleşir. bir de şu bulaşıcı hastalıklara çözüm bulunur :/


  • loralynn  (09.03.15 18:00:04) 
şimdi bahsettiğin tarzda ilişkiler de yaşanıyor yani en azından ben yaşadım. ama sanırım konumuz bu değil. konumuz neden tüm ilişkiler bu yönde ilerlemiyor. şimdi olayın kadın yönünü geçersek ben erkek yönünden bakacağım.

tanıştığım, kafamın uyduğu, beraber vakit geçirmekten hoşlandığım her hatunla sevişmek istemiyorum. nasıl ki bu tipte bir erkekle sevişmek istemediğim gibi. yazdıklarından okuduğum kadarıyla her ilişkinin altında yatan çiftleşme içgüdüsünden yola çıkıyorsun ama yıllar ilerlemiş, toplum farklılaşmış, sosyal statü kavramları gelişmiş ve kısacası biz de evrilmişiz. işin argo kültürüne gelirsek. e abi şu hatun güzel, verse sikmez misin? hayır abi sikmem.

bir kere seks benim için bir ritüel. toplumun genelini bilmem. ben merkezli anlatıyorum tabi burada. sadece benim alıcı olduğum değil, karşı tarafa da hizmet sağladığım bir aksiyon. bir ucu bende olan bir şey yani. ilk önce sevişsek sonra birbirimizi tanırız aksiyonu da çok çekici gelmiyor. en sonda sevişiriz aksiyonu da. bir yerlerde tamam ben bu kadınla sevişirim diyorum ve bunu o da diyorsa sevişiyoruz. olay bu. işin tadına böyle varıyorum, böyle zevk alıyorum. ve ayrıca seviştikten sonra da senin dediğin gibi tanımaya devam ediyorum. tanıma işi hiç bitmez zaten.

neyse konumuza dönersek bakış açın yanlış. ilişkiler sadece seks amaçlı başlamaz. sosyal statü, duygusal tatmin, kendini birey hissetme, seks yapma bir çok bilinçaltı fonksiyonuyla insanlar sosyalleşir. biraz tanıdıktan sonra ilişki az önce saydıklarımın hangisine doğru yönelirse ilişki de öyle ilerliyor zaten. kimi seni sosyal açıdan tatmin edecek bir kadın oluyor, kimi sabahlara kadar sevişebildiğin, kimi aşık olduğun, kimi sana kendini birey gibi hissettiren. bence sen amaca yanlış bakıyorsun, kadınların ve erkeklerin birbiriyle olan ilişkilerinin salt nedeni seks değildir. altyapısı çok daha derindir.
  • syozkn  (09.03.15 18:40:38) 
Isler boyle yuruyor cunku biz insanlar hepimiz bir takim roller, yapmacikliklar, samimiyetsizlikler icinde yuzdugumuz icin her birimiz kendimizi karsi tarafa "iyi niyetli" sifatiyla sunma misyonu uzerine oynuyoruz. Bunun gibi yuzlerce konuda da boyle.
Iki tarafin da karsilikli olarak dusundugunden farkli konusmasi kadar gulunc pek az sey var Dunya'da. Bu sadece flort konusunda degil. Mantiktan ve realiteden uzaklastikca samiyietsizlikler, roller, karmasikliklar, formaliteler, sacmaliklar icinde bogulmaya dogru gideriz. Realiteden, bizi hayatta tutacak kadar uzaklasmak yeterli, daha fazla uzaklasirsak sacmaliklar dunyasinda gaflet icinde yasar ve olup gideriz.

  • delifaruk  (09.03.15 19:10:51) 
Romantizm ile samimiyetsizlik arasinda biryerlerde bir cizgi var ve bu olayi "straples" isimli arkadas ortaya koymus.


  • delifaruk  (09.03.15 19:13:37) 
değil. çabasız sevişmeyi hayvanlar yapıyor. biz insanız. en azından usulüne göre yapanlar insan.


  • icim urperiyor  (09.03.15 20:14:17) 
çabasız sevişmeyi yapabilen hayvan yok. (bitki mantar vs de yok)
üremek en meşakkatli yaşamsal faaliyet ve asla sizin istediğiniz gibi olmayacak.
ilk günden seviştiğiniz kadın 2-3 ay sonra senden çocuğum olacak diye kapıyı çaldığında götünüz tutuşur ama.
  • kargn  (09.03.15 20:23:16) 
not. insan da hayvanlar aleminin bir üyesi.


  • kargn  (09.03.15 20:24:00) 
mistreated sevişelimmi

Mecburi açıklama: Birçok kişi argümanın geçersizliğinde mutabık olduğu için şakalar komiklikler falan yapayım diyerek "filiz sevişelimmi" esprisi yaptım, bu yüzden nickimden ötürü beni ciddiyetsiz, abazan bir troll olarak görmezseniz sevinirim.
  • yirmisantim  (09.03.15 20:32:14 ~ 21:36:52) 
@ kargn


bu duyuru prezervatif ve envai çeşit doğum kontrol aracının icadından sonra yazıldı. ayrıca amaç çocuk yapmak değil zevk almak. artık boşalınca spermler rahme gitmiyor. o devirler geçti :P
  • mistreated  (09.03.15 21:24:55) 
korunman falan süper tabii ama kendini (ya da partnertini) komple pvc kaplatmadığın sürece gebe kalma ya da hastalık bulaştırma konusunda garantin yok.
eski seviştiklerinden birinin sahipsiz kalmış bir bebeğinin babası olduğun söylendiğinde bunun aksini ispatlaman modern tıp ve modern hukuk içinde bile yeterince bezdirici.
ilk defa seviştiğin ve sadece sevişmek için beraber olduğun birinin bunları sana yapmayacağından emin olacak kadar insan sarrafıysan başka tabii.
  • kargn  (09.03.15 22:14:23) 
@kargn

en az 150 kere prezervatif kullanmışımdır, bir kere bile sorun yaşamadım. durex fetherlite, herkese buradan tavsiye ediyorum. çabasız üreme olamayacağı argümanı doğum kontrol ve insanların sadece zevk için birleşmesi karşısında etkisini yitirmiyor mu?
  • mistreated  (09.03.15 22:18:50) 
reklam kuşağı için teşekkürler.
durex bile olsa, engelleyemeyeceği hastalıklar var. ve bunlar bedel demek.
bu bedelleri göze almıyorsun, daha çok görmezden geliyorsun.
flört, görücü gitmek vs süreçler önemlidir, evrimsel kararlı stratejilere karşı bayrak açmışsın, gazan mübarek olsun ama 2 milyon yıllık tüysüz maymun evrimi ve birkaç onbin yıllık uygarlığa karşı gelmen gerçekten zor olacak, bunu bil istedim sadece.
doğada kolay seks, penguenlere tecavüz eden foklara, kurbağalara oral yaptıran maymunlara falan bahşedilmiş ayrıcalıklar sadece.
kendi cinsine meylediyorsan, maalesef uğraşmalısın.
  • kargn  (09.03.15 22:25:36) 
prezervatif yırtılıyor arkadaşlar (durex, ok, fex gibi çeşitli markaları yırtmış biri olarak konuşuyorum). tamam yüzdesi düşüktür ama imkansız değil, öte yandan prezervatif olsa dahi bulaşan hastalıklar var ( tek eşliliği tercih etmenin sebeplerinden biri). ha öte yandan insanlar yüzyıllardır üremeden seks yapmaya çalışıyor, seksle üreme birbirinden neredeyse ayrılacak noktaya gelmiş teknoloji sağolsun. üremeyle, seksi beraber değerlendirmek pek doğru olmasa da seks için rekabet ortamı var, erkekler için en azından, aynı diğer hayvanlarda olduğu gibi... bu da özellikle seks yapmak isteyen kadınla erkek arasındaki sayısal dengesizlikten ve seksin hala yanlış/yasak/tabu/özel olmasından. yoksa herkes seksi yemek içmek kadar basit bir zevk haline getirse, herkes sık sık yapsa, bu kadar rekabet de olmazdı. ne bileyim, herkes herkesle muhabbet edebildiği gibi seks de yapabilse aslında hepimiz pamuk gibi yumuşacık mutlu insanlar olurduk (bkz: bonobo).

edit: bonobo'lar insanlara en çok benzeyen maymunlardan ve biseksüeller, çok eşliler, sürekli seks yapıyorlar, oral seks yapıyorlar falan bakmaya üşenenler için özet. kargn tür falan deyince eklemek istedim... ha aradaki büyük fark onların anaerkil olması, yani erkeklere ironik gelecek ama seks yapmanızın zor olmasının sebebi ataerkidir, gelin beraber yıkalım ;)
  • loralynn  (09.03.15 22:33:03 ~ 22:48:58) 
bunlar tercih ve telkinle olacak işler değil.
mesele testis boyunun insan vücuduna oranı. gerisi boş.

  • kargn  (09.03.15 22:38:26) 
@comptrol, @straples, @gis, @gss ve @delifaruk'a konuyu derinleştirdikleri için teşekkürler. aynı şekilde @syozkn'a da, her ne kadar her söylediğine katılmasam da. @loralynn de demek istediklerimi kendi sözleriyle çok net ifade etmiş. baştaki linç ekibine de teşekkür ederim ama zaten tartışmalar hep böyle yürüyor, önce bi hurraa ne diyon lan sen, sonra biraz daha teorik ve derin cevaplar. bence hayatta yaptığımız her şey sekse dayanıyor. dünyadaki başlıca amacımız soyumuzu devam ettirmek ve bu çok güçlü bir içgüdü ama sana doğrudan soyunu devam ettir demiyor da, çekici bulduğun bir karşı cins bulup orasını burasını kokla mıncıkla demeye getiriyor. ama bir noktada bunun zevkli olduğunu keşfedip işi çığrından çıkarmışız, iş 60'lardaki seks devrimi, kadının özgürleşmesi falan derken bugüne gelmiş. şu anki tartışmada bir tarafın kökleşmiş kurallara ve davranış kalıplarına sarılması, diğer ttarafın ise aslında bunlar hep seks demesi bence hep buna işaret. ufuk açıcı cevaplarınız için merci.


  • mistreated  (09.03.15 23:09:10 ~ 23:09:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.