[]

Cinsel istismar haberlerinin bu şekilde verilmesi doğru mu sizce?

Dikkat ediyorum, hep utanan, kapanan bi kadın fotoğrafı paylaşılıyor bu haberlerde. Yahu utanan bi adam fotoğrafı neden yok hiç? Çıplak olduğu belli olan bi kadın bedeninin, tacizden sonra utanır pozisyona geçmesi iğrenç bir yaklaşım değil mi? O görüntü bile kimi sapıklar için bir tahrik unsuru olamaz mı? Şimdi yine bi tane gördüm, cinlerim tepeme çıktı. Bunu yapan da Cumhuriyet.

imgur.com
(site linkini kaldırdım bari daha fazla hit almasın)

Ben mi abartıyorum? Bu gazeteye/gazetelere topluca bi şikayette bulunamaz mıyız? Güzel mi bu yapılan?

 
Utançtan çok travma var o fotoğrafta.


  • arnold schwarzeneger  (09.03.15 14:52:45) 
Abartmıyorsun. Kesinlikle katılıyorum ben de bu fikre ve tüm basın-yayın organları ve diğer medya kanallarının kadını itibarsızlaştırmak için el birliğiyle çalıştığını düşünüyorum. Yani olayı kınayan bir tavır sergileyip aslında yine kadını gerilerde bir yerlere atıyorlar. Ayrıca bu tarz fotoğraflar ve iddialı başlıklar/cümlelerle daha çok okunmak/seyredilmek/tıklanmak istiyorlar. Yani kadın yine her şekilde mağdur ediliyor, taciz ediliyor ve sömürülüyor. Bu şekilde olmamalı.


  • Thredith  (09.03.15 14:55:06) 
@arnold: İster travma olsun, ister depresyon, ister utanç, hiç farketmez; orada mutsuz durumdaki bir kadın fotoğrafı bu erkeklerin empati kurabilmesini sağlayamaz. Bu işin sıkıntısını çeken, mutsuz, çaresiz, pişman erkek figürü gösterilmeli en basitinden bir empati yaratabilmek için. Kadının duygularını en başında anlayabilecek olsalar zaten işi o raddeye getirmezler.


  • pandispanya  (09.03.15 14:55:55) 
istediğin nasıl bir fotoğraf, bir örnek verir misin? şöyle olsa daha iyi olur dediğin fotoğraf? link alalım.

bence editörün mallığı, dikkatsizliği ama onlar eminim bunu iğrenç bir yaklaşım olarak görmüyor, yani içi fesat olarak, bilerek, kızın çıplak olmasına özen göstermiyorlar.

fazla tepki veriyorsun gibi geldi.
  • [silinmiş]  (09.03.15 14:58:14) 
@douchebag:

örnekler:

- www.peacefulharmony.co.uk

- www.featurepics.com

- images.sodahead.com

- thenypost.files.wordpress.com

- politicalblindspot.com

(Bunlar yine en şiddetlileri. Başına bir şey gelmiş kadın yerine, birisine zarar vermiş erkek figürü kullanmak isterlerse buyursunlar. Bu kadarına bile gerek yok da en uçtaki örneği vermiş olayım hadi. Yeter ki böyle adice kullanmasınlar mağdur olmuş kadın görüntülerini).
  • pandispanya  (09.03.15 15:02:59 ~ 15:08:25) 
tabii ki güzel bir şey değil ama "tüm basın-yayın organları ve diğer medya kanallarının kadını itibarsızlaştırmak için el birliğiyle çalıştığını" demek fazla.

editör de bu çekinceyi duysa, haklısınız der. haklısınız da. doğru değil.

arkada art niyet aramak hatalı. 5 dk'da oluşturulan bir haber, katalogtan taciz tagli fotoğraflardan rastgele seçilmiş.

uyarın düzeltsinler, bunu bir linçe çevirmeyin, linçin yönü orası değil.
  • [silinmiş]  (09.03.15 15:08:25) 
@pandisp
kesinlikle katılıyorum. Yani artık şu aşamada toplumun hal ve gidişi de göz önünde bulundurulduğunda "belli bi bilinç seviyesinde olduğu iddiasıyla ve kendisi de haber iletmenin yanında bilinç oluşturma görevi olan basın yayın organlarının bırak editörünün, stajyerinin bile böyle bi hataya mahal vermemesi lazım!!
ki muhtemelen haber stajyerin elinden çıkmıştır yada mizanpaj sebebiyle son anda görsel seçilmiştir filan fişman... ki bunların hiç biri bahane olmamalı artık.

gerekiyosa her bir çalışana bu konuda duyarlılık eğitimimi dir neyse o verilmeli.
bir algıya sahipsen onun dışında hareket etmezsin bu konudaki reflekslerin otomatikleşir. katalogtan foto seçerken bile..
  • gis  (09.03.15 15:16:43 ~ 15:20:41) 
medya bu tür fotoğrafları stock sitelerden satın alıyor büyük ihtimalle. dolayısıyla içeriklere fotoğraf seçen öküzlerin vizyonsuzluğu olarak değerlendirebiliriz konuyu.

özetle: çok haklısın abicim.
  • saatleriazarlamaenstisusu  (09.03.15 15:20:28) 
Ortada bir suclu ve magdur var. Magdur kisinin fotografini görünce "sevdiklerimden biri bu sekilde magdur olabilir, sevdiklerimi uyarmaliyim, korumaliyim" seklinde empati olustururken, suclu kisiyi fotografta gördügümde "asla bu adamin yaptigini yapmam, bu kadar asagilik olamam" seklinde olumsuz empati besliyorum. kisaca kimin fotografini görürsem o kisi ile ilgili empati kurmam daha cok oluyor. Bu nedenle kadinin fotografinin kullanilmasi erkeklerde daha baskici, korumaci bir his uyandiriyorken (yakinlarindan baslayarak cevredeki herkese), suclu erkegin fotografi hemcinslerine karsi tavir, güvensizlik daha sonra da hemcinslerinden baslayrak kendini elestirmeye ve yeniden degerlendirmeye dönüyor(yanlislikla da olsa birini rahatsiz edermiyim, bu adamin durumuna düsermiyim düsüncesi olusuyor).

O nedenle suclunun utanc duyan, zayif bir fotografinin kullanilmasi cok daha iyi olur düsüncesindeyim.
  • emrahday  (09.03.15 15:33:42) 
gerçekçi olalım o habere pandispanyanın verdiği linklerdeki fotoğrafların biri koyulsa taşak geçer gibi görünürdü

örnek olarak şu fotoğrafı o haberde düşünelim ve bu fikirden vazgeçelim. hep birlikte tıklıyoruz
images.sodahead.com
  • ssyumusakg  (09.03.15 16:36:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.