[]

erkeklerin sonu gelecek mi?

selamlar,

başlığa aldanıp trol olduğumu falan düşünmeyin, gayet ciddi bir şekilde soruyorum bu soruyu. gelecekte erkeklerin durumu ne olacak?

kadın yüzyıllar boyu ezildi. ezilenler ezmeye başlamaz mı, doğadan örneklerini gördüğümüz şekilde? teknolojik gelişmeler neslin devamı için erkeği bile şart koşmuyor. sperm bankaları varken erkeklere ihtiyaç duyulmadan kadın rahminde bebek büyütülebiliyor. belki ileride sperm bile bir şekilde klonlanabilecek.

yenilen besinler, gdo'lu gıdalar, ilaçlar vs bir çok şey erkeklerin neslini olumsuz etkiliyor. etkileri önümüzdeki onyıllarda çok dahabelirgin görünecek.

bilim kurgu kitaplarında olur ya hani. sanki oraya doğru, sadece kadınların yaşadığı bir dünyaya doğru gidiliyor gibi. sanki, belki de 300 yıl sonra erkeklerin sayısı çok ciddi azalacak. belki 1000yıl sonra hiç olmayacak. hatta o zamana kadar bile değil. çok daha yakın gelecekte olacak gibi görünüyor. siz ne düşünüyorsunuz?

 
bu düşüncenin komik olduğunu düşünüyorum. hadi diyelim kadınların erkeklere ihtiyacı kalmadı, sadece kız çocuk mu doğuracaklarmış? nesil tükenirse dişili erkekli tükenir, sadece dişi kalıp da neslini devam ettiremez, doğaya aykırı.

ezmek ezilmek bu konunun içinde bile değil.
  • devilred  (08.03.15 23:21:39) 
Evrim bu şekilde ilerleyen bir şey değil. Canlı hayatı her zaman bir yolunu bulur fakat bu bir cinsin yok olup diğerinin devam etmesi şeklinde olmaz; birlikte devam eder. Etmeyecekse birlikte yok olur.


  • angelus  (08.03.15 23:24:15) 
bilim kurgu kitaplarında daha iyi tahayyüller var.
mülksüzlerin özgür kadın ve erkeklerden oluşan toplumu ya da cesur yeni dünyanın sentetik toplumu gibi.

  • kargn  (08.03.15 23:32:25) 
  • mattiadestro  (08.03.15 23:33:19) 
  • lehim ve havya ile mikrocip yapan adam  (09.03.15 00:08:16) 
ona bakarsan geçtiğimiz hafta, iki erkekten alınan deri hücreleri ile hem sperm hem de yumurta hücresi oluşturdular, böylece erkek eşcinsel çiftler de artık çocuk sahibi olabilecekler.

bildiğim kadarıyla radyasyonun genetik mutasyona neden olması sonucunda kız bebek doğumu artabilir -çocuk sahibi olan radyologlarda böyle bir durum gözlenmiş- yani dünyada nükleer savaşlar olursa olur o zaman bu ekstrem durum :D

bridget jones'un annesi şöyle diyordu: "akıllı kadın kendisinin üstün ırk olduğunu söylemez, bilir." ahahhahahahha yani tamam şimdi bu üstünlük tartışmasına girmeyelim ama, kadınlar erkekleri kullanmaya devam ederse, ırkınız tükenmez merak etmeyin aslkjdiadada ayh iyi yerin dibine batırdım erkek milletini, neyse.

şaka bir yana, ben her insanın bağımsız ve kendi kendisine yetebilen bir birey olması gerektiğini düşünürüm, bu açıdan bakarsak kadın nesli de bir zaman sonra tükenebilir, bilinmez ki? belki fantastik disütopik conan'sal bir dünyada yarı giyinik ve seksi hanım ablalarla bey abiler kıyasıya bir mücadeleye girecek? - oha nerdik fanteziye gel! XD - ayrıca besinler, ilaçlar vs vs demişsin de bunlar tüm insan ırkını etkiliyor ki? zaten kafadan bu erkek bakış açısından kurtulman lazım, yoksa bu bakış açısına sahip erkeklerin soyu tükense üzülmem zaten, çok bencilce ve insancıl olmaktan uzak bir anlayış bu.

ayrıca belki sperme ve yumurtaya bile gerek kalmayacak ileride, öyle de bakabiliriz :D dahası, robotların üstünlük sağlayıp insan ırkını yok etmeyeceğini ne biliyoruz? ya da bir zombi virüsünün yayılıp herkesi öldürmeyeceğini? muhteşem korkunç doğa olaylarının ya da bir göktaşının dünyayı mahvetmeyeceğini? uzaylıların buraları basmayacağını? -gerçi ben uzaylı olsam dünyaya inmem hacıt!- hasılı, tartışması eğlenceli konular da, bizi bağlamayacağı için -insan ırkının yaşam süresinden dolayı- çok üzülmene değmez hocam.. *sırtını pat patlar* :D
  • pasp  (09.03.15 00:10:38) 
hayatında yer alan/kullandıgın her şeyin %90'ında erkek temeli var. beyin gücü-kas gücü ne gelirse aklına. erkegin olmadıgı bir dünyada kadının ömrü 50 yılı geçmez. bu kadar iddialıyım. *işin biyoloji dışına kaydım bu arada. ama orta gelmişken sıkıştırayım dedim


  • danica maupoissant  (09.03.15 00:23:47 ~ 00:28:22) 
@danica: boşver, erkekler varken de 50 yılı geçmiyor zaten.


  • pasp  (09.03.15 01:37:18) 
Tam tersi daha mümkün


  • [silinmiş]  (09.03.15 06:51:56) 
Ağır siklet feminazi fantazileri bunlar.


  • arnold schwarzeneger  (09.03.15 07:44:42) 
elektromanyetik radyasyondan dolayı bir ihtimal olabilir diye düşünüyorum zira erkekbireylerde bulunan Y kromozomları X kromozomuna göre radyasyona daha duyarlı. elektromanyetik alanlarda çalışan insanlarda, elektromanyetik dalgalara maruz kalmaya göre bakıldığında önce erkek çocuk dünyaya gelme ihtimali sonrasında da çocuk sahibi olma ihtimali azalıyor. dolayısıyla mikrodalgaları kökleyin, ceptelefonlarınızı kapsama alanları dışında cebinizde taşıyın, elektrik tellerinin altında güneşlenin, kocaman elektrik motorlarının dibinde durun ki erkeklerin sonu gelsin.


  • groovettyn  (09.03.15 11:24:44 ~ 11:25:23) 
erkeğin sonu gelmez. bir miktar erkek türünde azalma olsa bile kalanlar boşluğu zevkle dolduracaktır.
evrimle ilgili bi bok bilmediğinize bahse girerim.

  • kargn  (09.03.15 12:13:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.