[]

hakaret eden doktor

hatta mevkii de vereyim yer edremit devlet hastanesi. ananemin ameliyatı sonrası kendisi ile ilgili bilgi almak isteyen dedeme "kes lan sesini" nasıl konuşuyorsunuz doktor bey diyen teyzeme "siktirin gidin buradan" diyen bir doktor var. ben yurtdışındayım, gerçekten önemli birkaç işim olmasa ilk uçakla kalkıp gideceğim ama en azında bu hafta gidemeyeceğim kesin. neyse ortada ciddi manada söylüyorum karşılıklı bir durum yok, bizimkiler sadece hastanedeki kötü koşullardan yakınarak biraz da, hemşirelerin yine saçma sapan tavırları ve hastanın üç gündür ağrıları yüzünden uyuyamıyor oluşu vs., doktordan biraz daha detaylı bilgi talep ediyorlar, üstelik kibar da insanlardır.

şimdi bu doktoru napayım ben? yani hiç yapmayacağım bir şey ama kalkıp gidip ağzını burnunu kırayım mı? yoksa gerçekten etkili olabilecek başka bir şey önerebilir misiniz? yani dava açsak kime neyi ispatlayacağız, yine keza şikayet etsek -kimi kime?- nasıl bir yaptırımı olacak?

gerçekten etkili bir yöntem söyleyenin kırk yıl kölesi olmasam da minnettar olurum, teşekkürler şimdiden ilginiz için.

 
sağlık bakanlığına şikayet ediliyor. etkilide oluyor diye biliyorum. bu hakaret esnasında akrabanız olmayan şahit birilerini denk getirirseniz sağlam bi' ayar çekerler. ayrıca olayın bu şekilde olacağını bana dışarıdan anlatsanız pek inandırıcı gelmezdi. biraz abartı olabilir mi? yani, kötü niyetle söylemiyorum ama sonuçta adamın teknik mesleği bu her gün aynı şeylerle ilgilenen birisinin başına çok kötü birşey gelmesi lazım değil mi bi' kadına özür dilerim ama böyle küfür etmek. çok makul değil gibi. yani eğer genel anlamda öyleyse zaten adı çıkmıştır. şikayetinizde başarılı olursunuz. ama gününe ya da olmaması gereken bir ana denk gelmiş de olabilirsiniz, öyle işte.


  • mete kudur  (08.03.15 00:44:58) 
Hala geçerli mi bilmiyorum ama zamanında BİMER denen zımbırtıdan çok tırsıyordu doktorlar, ciddi ciddi şikayet takibi falan oluyordu. Şimdi bakanlık da benzeri bir sistem kurmuş, internet üzerinden de şikayet ediliyor ama ne kadar işe yarıyor, işleyişi nasıl falan bir bilgim yok.


  • thor odinsson  (08.03.15 00:52:30) 
bu memlekette dayağın açmadığı kapı yok. bu en geçerli yol.
ha yok hacı biz o mevzulara girmeyelim diyorsan il sağlık müdürlüğünden olaya gireceksin taaaa sağlık bakanlığına kadar çıkacaksın. olmadı dava açacaksın. yani uğraşıp duracaksın. oysa hastane otoparkında o lavuğu yakalayıp nazal bir operasyon yapman 5 dakika, hem hırsın da diner. vay efendim niye doktoru dövyon? eee napak biz bu ibneyi şimdi?

  • seyduna6687  (08.03.15 00:59:59) 
ne yaparsan yap sakin dovme. dovunce is birakip, dohtora siddet diye agliyor oclari.

not: bu taraklarda bezi olmayan durust doktorlari tenzih ederim.
  • mayeskuel  (08.03.15 01:17:45) 
Önce tehdit ve şikayet, sonra tahrik. Sinirini bozup, saldırgan bir hareket yapmasına sebebiyet verdikten sonra, "kendini korumak için" şiddet. Bu pattern ile ilerlediğin sürece şiddetle -etkin bir şiddet kullanıcıysan- sonuç alırsın hayatta. Genel olarak yasalar ve toplum gözünde hareketini meşrulaştırabilmen yeter.

edit: bir daha caps al, el sallıyorum.
  • rygard  (08.03.15 01:38:53 ~ 01:52:41) 
Yakinda o hastanede doktora bir sey olursa capsiniz hazir efendim. Siz siddete tekkin etmeye devam edin. İyi geceler


  • badamli  (08.03.15 01:48:05) 
Dayak en temiz cozum

Maalesef bu ulkede cirkeflesip siddete basvurmayinca isler duzelmiyor

Mesela o doktorun yanina iki arkadasinla gidip odasina gireceksin, hakaret ettigi iki yakinini da yanina alacaksin kapiyi da kapatip soruyu 50 kere tekrar ettireceksin o amina kodumun cocugu da sike sike dogru duzgun cevabi 51 kere verecek

Ondan sonra da gerekli konusmayi yapip hakaretleri siraladiktan sonra yuzune tukurup cikacaksin

Bak ondan sonra nasil guzellesiyor muamele
o amina kodumun cocugu nasil pervane oluyor

Doktorlari seviyorum, tasssaklarini yerim. Bence en cok parayi kazanip en yuksek standartlarda yasamasi gereken ozel insanlar ama aralarinda bazi orospu cocuklari var.
bu yazi da yukarida bahsedilen olay tamamen dogru kabul edilerek o gotverene ozel yazildi

Alinan kirilan doktorlardan ozur diliyorum kusura bakmasinlar
  • azizakin  (08.03.15 07:19:37 ~ 08:38:34) 
bende il sağlık müdürlüğüne şikayet edilmeli diye biliyorum, sonrasında eve kadar gelip özür dileyen doktorlar olduğunu duymuştum.


  • tolga asp  (08.03.15 08:17:10) 
farzet ki doktoru dövdün. doktor da zamanında şehrin veya ilçenin önde gelenlerinden birinin anasını babasını tedavi etti. adam da "doktor dile benden ne dilersen" dedi. sen de o doktorun dileğinin öznesi oldun diyelim. bir gün yolda yürürken bir arabayla önünü kesip "koçum gel bakalım sen" dediler. o zaman ne olacak? burada doktorun ağzını burnunu kır diyenler yardım edecek mi?

sabim'e şikayet ediyorsun veya olayın şahitleri varsa mahkemede hakaret davası açıyorsun. sonra da sonucu bekliyorsun.

bireysel silahlanma ve toplumsal şiddet konusunda birileri toplumu bilinçlendirmeye çalışırken halen ağız burun kırma derdinde olan insanlar var.
  • montauq  (08.03.15 08:53:00) 
Oncelikle olay anında hastane içindeki hasta haklari birimine gidilebilir, lakin bu şekilde genelde olay hukuki boyuta donusmuyor, hastane psikologu ara buluculuk yapip hastayi şikayetinden vazgeçiriyor, yahut doktor ozur diliyor vs. Hasta sikayetinden vazgeçmezse yazili olarak ifadesi alinip doktordan yazili savunma isteniyor, ama ortuluyor sanirim üstü. Süreci takip etmek için dilekçe no isteyebilirsiniz.

Diğer şikayet yolları hastahaklari.saglik.gov.tr yahut 184'u arayıp bakanlığa bildirmek. Şikayet sonucunuzu da takip edebiliyorsunuz bu yolla, idari olarak maksimum uyarı alır ilk vakasıysa, değilse kınama filan. Yani kimse böyle bi durumda sahidin yok diyip umursamamazlik yapmaz, sağlık bakanlığı hasta haklarına çalışan haklarından daha çok özen gösteriyor.
  • gusano  (08.03.15 09:02:20) 
bana biraz saçma geldi. ailenizi biraz daha sıkıştırın bakalım. ne çıkacak altından.

Durduk yere küfür ediyorsa, şahite bile gerek yok. altında psikolojik bozukluk çıkar o da kendini belli eder.
acaba aileniz "şurası xxx olmuş , ne biçim hastane vs. vs. darlayıp sıkıştırmış olabilir mi?" biliyorsunuz ki hastanedeki aksaklıkları şikayet merci doktor, hastabakıcı veya hemşire değil.
  • ceycey e  (08.03.15 09:04:12) 
Tck 125'ten hakaret davası açılabilir tabii bir de, 5 yıl ertelenmek suretiyle para cezası alır dava sonucunda. En azından aynı suçu başkalarına karşı işlemez bir daha.


  • gusano  (08.03.15 09:10:57) 
Doktorların sağduyulu davranması gerekiyor, hasta ve yakınlarıyla empati yapmak o kadar da zor değil. Devlet hastanesinde çalışan ve her gün sistemin aksaklıkları yüzünden hastalar tarafından darlanan biri olarak söylüyorum bunu. Ne biçim hastane burası dense dahi şikayetinizi başhekimliğe iletin demek, lütfen demek hastaya siktir çekmekten çok daha basit bir yöntem. Hastaların bizlere hakaretini normal karşılamadigimiz kadar bunu da normal karşılayamayiz.


  • gusano  (08.03.15 15:38:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.