[]

Bayramda Selanik

Bayramda 3 günlüğüne Selanik'e gitmeyi düşünüyorum. 2 girişlik Schengen vizemin bir girişini kullandım, geriye 1 giriş hakkı kaldı, dolayısıyla vizem var. Metro'dan da otobüs bileti alacağım.

- Seyahat sigortası veya yukarıda saydıklarımdan başka bir dokümana ihtiyacım var mı?
- Hiç karadan sınırı aşmadım. Sınırı aşmak zor oluyor mu? Çok soruşturup, gıcıklık çıkartıyorlar mı?
- İstanbul'dan Selanik aşağı yukarı kaç saat sürüyor? Telefonda 10 saat dediler bana ama doğru mudur, siz kaç saatte gittiniz?
- Selanik görmüşlerin ve/veya karadan Yunanistan'a gitmişlerin her türlü tavsiyelerine açığım.

 
Metro ile gittim ben de 2007 Kasım' dı galiba. İtalya Schengen vizem vardı onunla gittim. Başka bi'şey yaptırmadım ama tam emin değilim seyahat acentası ilgilendi o işlerle. Sınırı aşmak zor mu? Yok yaw. Bizim çıkışta gidip işte pul mul aldırıyorlar. Yunan tarafında da indiriyorlar otobüsten muavinle kaptan fasafortları alıp gidiyor:) Bekliyosun fln işte bagaja bakıyorlar falan ama öyle ekstra bi' zorlukla karşılaşmadım. Tabi duruma göre değişir yani ne bileyim. Herifin biri saçma sapan bi' makine parçası fln almış bagaja koydurmuştu onunla biraz uğraştılar onu bekledik diye hatırlıyorum. Akşam 10' da binip sabah 7 gibi indiğimi hatırlıyorum.


  • charlesbukowskiineksi  (21.08.09 12:10:53) 
Sınırdan geçiş kolay, kimse sorun çıkarmıyor sıra olmazsa kolayca hallediyorsun işlemleri
9-10 saat sürüyor Selanik merkeze varmak
yanında su götür ben kesinlikle içememiştim ama damak tadı farkı da olabilir 3 gün yetecek suyu götüremezsin ama
ben yine belirtmek istedim
iyi eğlenceler
  • gdduman  (21.08.09 12:18:04) 
Ben seyahat sigortam olmadan gittim bu yaz, bi sorunla karşılaşmadım. İtalya schengenim vardı hiç bi problem çıkarmadılar. Gece mutlaka sahil şeridinde dolaş, cafelerinde frappe fln iç bir de dönen kuleye mutlaka çık ve bişiler atıştır. Karşında ha bire değişen ege manzarası fln süper.


  • saldiray abi  (21.08.09 13:31:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.